Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CUvat ci nie?

Od: gabriel* odpovědí: 11 změna:

Zdravim Vas Ludia.. Potrebujem poradit.. Byvam V rodinom dome, kde po jednej strane mam mierne stupajuci kopec kde mam prehlad na 20 metrov ci z vrcu ide auto alebo nie.. Chcem sa spytat ci je v takomto pripade lepsie cuvat alebo ist predom od domu na hlavnu cestu. Este sa mi nic nestalo take ale ked kolkokrat pozeram von oknom tak tie auta letia jak blbe aj 100km/h a pritom sme v dedine. Absolutne nerozmyslaju nad tym, ze za tym kopcom moze niekto byt aj keby ho sice zbadaju ale neskoro.. V tom momente nie je mozne ubrzdit.. Dnes tadeto napriklad prebehli poziarnici so sirenami. Takze to clovek pocuje. Ale ide mi ja oto pojdem rano do prace..policajti budu mat napr. zasah budu letet pritom bez sireny, lebo bude skoro rano. Ja sa dostanem na hlavnu cestu a vtom domna napalia kto bude na vine? Ved pri cuvani nemozem vediet ze tade pojde niekto ako magor.. Keby ide 50-60km/h tak ubrzdi v pohode..Len ked niekto leti nema sancu. zmietol by ma z cesty.Preto chcem vediet ako mam bezpecne vyst. Pri cuvani poucenu osobu na mierny stupak? o pol 6 rano? Co mam susedu zobudit? Zase ked budem chciet ist predkom z prijazdovej cesty domu, tak budem musiet pred dom nacuvat co zase by som musel cuvat do prostismeru co by som bol na vine zase ja keby niekto do mna narazi. A ked budem rano do roboty vychadzat predkom budem na hlavnej stacim ist tak 30km/h a vtom ten kto bude letiet neubrzdi a rozbije mi zadok auta? Ako sa to bere? Ja si myslim, ze ten kto ide by mal predvidat , ze ta kopcom moze nieco ist a uz v ziadnom pripade prekrocit rychlost o 20km/h minimalne.. Nechcem aby som sa totiz predkom dostal na hlavnu cestu teraz kym sa rozbehnem poriadne na 50km/h vtom volaky curak iduci 80-90km/h mi zobere zadok auta a este povie ze som ho obmedil..Dakujem za rady

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pri vjizdeni na hlavni, nesmis nikoho ohrozit ani omezit. Ta rychlost je cislo dve a naka vinna by sla i na neho, ale to hlavni na vas :) asi lepsi popredku vyjet, ci udelat nekde misto na otaceni auta ;)
doplněno 15.02.14 15:34:

koukni i tu poradte.cz/...

gabriel*
hodnocení

No pl vyjdem na hlavnu a idem uz vo svojom pruhu cca 30km/h nikoho som neohrozil ani neobmedzil pri vchadzani na hlavnu.. V tom by napalil niekto domna vo vysokej rychlosti, preco vina namne? Ja uz som bol ucastnikom a ten kto do mna napalil nepredvidal, prekrocil rychlost a ja som nic neporusil tym, ze som isiel aj 30km/h lebo som sa rozbiehal.. Tak sito keby mi volaka zver vybehne a musim z 50 spomalit na 30 alebo ja 20km/h a ten za mnou ho dole kopcom vali a zobere mi zadok, by bol podla mna na vine len on.. ma predvidat.. A v obci neletiet..Ved nemozem zrazit priklad niekoho psa a rozbit si zadok preto, lebo paku z kopca sa namna ruti smykom.. :)

myslim to tak , ze kdyz vycouvas a nez zaradis a jedes a nekdo to do tebe narve tak jsi ho omezil a ohrozil. Pokud jiz jedes v klidecku 30km/h a nekdo tebe vidi jiz z dali a pak to do tebe narve , tak nedodrzel bezpecnou vzdalenost.

gabriel*
hodnocení

2 situacia

auto.sme.sk/...

hodnocení

0x

Rozhodně si na parkovací místo zacouvej a na hlavní silnici vyjížděj po čumáku !

gabriel*
hodnocení

Ako to myslis po cumaku?

gabriel*
hodnocení

Ked budem vychadzat predkom zaradim sa a idem cca 30km/h a vtom niekto domna napali lebo prekroci rychlost tak je na vine? nie? Lebo ja som ziadny zakon neporusil.

já si myslím že je to nesmysl... když jedeš po te cestě tak tě nikdo nemuže sestřelit s tím že jsi ho omezil.. on má předvídat a taky přizpůsobit rychlost viditelnosti..pokud by ti někdo napral do boku tak by to byl problém..

gabriel*
hodnocení

dakujem honzas1 som toho nazoru tiez.. a co si myslis otom, ze cuvam vycuvam bez problemu a zrazu ako sa rozbieham a idem uz skoro rovno ale este som na ceste trosku skriza mi napali niekto do boku dveri v 80km/h? myslis, ze to je obmedzenie? treba tam poucenu osobu pri cuvani ale ja by som vycuval bez problemu a ako som dal jednotku a pohynal sa v pred tak bum..narazi domna niekto kto ide dole kopcom nema az taky dobry vyhlad ako aj ja ale pritom leti ako blazon.. pytam sa preto, lebo policajti tadeto lietaju kolkokrat bez majakov a siren a mozu to byt aj oni co domna buchnu..

A proc pojedes 30tkou a ne jak vsichni 50tkou?
gabriel*
hodnocení

lebo akurat vojdem do cesty zaradim 2jku pojdem 30 a blazon vybehne v 80tke a zmietne ma z cesty

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]