Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
na jaro musím koupit na auto nové pneumatiky. Chtěl jsem původně Nokiany nebo Barumky, ale dočetl jsem se, dokonce i tady u nás na poradně, že super jsou Vraníky. Jsou to ale protektory, tak bych se chtěl zeptat, jestli o nich něco nevíte a jaké s nimi máte kdo zkušenosti. Někdo tu psal, že na Barumkách nevyjede to co, na Vraníkách...Díky
Šéfův syn je má na golfu, a starej je zná taky,nedá na ně dopustit,(PneuVraník -Green Diamond)Golf mi i přišel,,že jede jako po kolejích! Na mokru jsem s nima nejel,jen na sněhu a ledu a na suchu. údajně na zlínsku na nich jezdí všichni taxikáři.Jinak známej je má jako letní na mišáku (galant 2,0td,kombi) taky no problém.Zatím jsem na Vraníky slyšel jen chválu!
Jinak na protektorech jsem odjezdil pár zim na F125P,a poté jak zimáky tak lení na ibize a taky vše OK.
Koupil jsem si nedávno 2 letní protektory od firmy Protektory Praha v rozměru 165/70R13 u jedné pneumatiky se ni po cca 10 000 km začala dělat prasklinka mezi běhounem a kostrou. Takže protektory bych už asi nikdy nechtěl. Mám Debicy a jsem spokojený. Raději nejlevnější čínské pneumatiky, než protektory. Polské Debicy se mi osvěčily. Co se týká spotřeby, protektory navíc zvyšují spotřebu auta, protože mají větší hmotnost, než stejně velké nové pneumatiky. O životnosti by se dalo spekulovat.
doplněno 04.01.14 19:36: doplněno 04.01.14 19:45:Takže to jen popis mých zkušeností s protektory. Jinak ale věřím, že pokud se narazí na dobré protektory, mohou také dobře sloužit. Já mám s protektory zatím bohužel jinou zkušenost.
Mel jsem je jako zimni a byl jsem spokojen.
Někdo tu psal, že na Barumkách nevyjede to co, na Vraníkách>to se tyka zimnich (vzorek jak krav_) a pak delaj zimni kde vyčnívající tvrdé granule karbidu křemíku>to nevyuzijes pokud je budes kupovat na jare (letni).
Též potvrzuji s Vraníky vynikající zkušeniost. Po 4 zimách a furt jako nový :D sám nechápu (y)
Tyhle mám teď na své stopětce a paráda, v kombinaci se zadním náhonem a těžkým zadkem nebyl problém cokoliv vyjet, mám je už třetí zimu.
Ani si na nich v zimě pořádně nezablbnu, jak to sedí
Kdybych nevěděl, že to jsou protektory, asi bych to ani nepoznal. Příští zimu je určitě doporučím i otci na Feldu (nevím co je tam teď, ale je to děs a hrůza, na namrzlém jsem se měl problém rozjet na rovině)
Takže já Vraníky určitě můžu doporučit.
Přidám se také se svojí troškou do mlýna a musím jen a jen souhlasit s chválou na Vraníky. Mám je tedy jen na Octávu, kterým jezdím kolem komína, ale na horách. Za více než čtvrtstoletí za volantem jsem zatím za takový peníze neměl lepší gumu.
doplněno 05.01.14 11:15:Jen bych dodal, že se jedná o zimáky. Letní mám Barumky a vcelku dobrý.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.