Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem, na protektorované pneumatice se mi začaly objevovat trhlinky. Tyto protektory používám první letní sezonu. Předtím jsem protektory nikdy na autě neměl. Proto bych se Vás chtěl zeptat, zda trhlinky, které se mi objevily na jedné protektorované pneumatice (celkem používám 2 protektory a letos v létě byly na přední nápravě, vzadu mám nové Debicy Passio), jsou projevem normálního chování protektorů, nebo se jedná o špatně vyrobný protektor a zda uvedené trhlinky mohou znamenat blížící se nebezpečí, nebo zda se jedná o běžné chování protektorů, kdy se špatně slepily vrstvy a není potřeba se trhlinkami znepokojovat. Hrozí tedy při výskytu trhlinek zvýšené nebezpečí například oddělení běhounu od kostry. A pokud ano, doporučujete tyto pneumatiky používat spíše na zadní nápravě, kde by při rychlé jízdě v případě destrukce bylo auto lépe ovladatelné, nebo nepoužívat. Děsí mě představa, že by se mi třeba při 120 km/h rozletěla přední pneumatika.
Nedal bych je ani na "káru". Protektory používám na "městkém skokanovi", ale jen na svých kostrách a jen Pneu Vraník.
Tyhle gumy fakt už jen použít při stříkání auta.
doplněno 02.11.12 18:35:Já bych koupil nové.
Právě proto se chci poradit, zda to vadí, nebo raději koupit 2 nové pneumatiky. Přitom na nich není ani moc najeto, cca 20 000. Díky za odpověď.
Protektor a při nájezdu 20 000km je už dávno zaplacen.Vyhodit a dát jiné.Jednu dobu jsem jezdil jen protektory a toto mi ani jeden neudělal .
doplněno 02.11.12 19:56:Trhlinky mám i na současných pneu ,ale toto je vedle nich TRHLINA a ne trhlinka!
Určitě nové... Tohle vypadá, že praská kostra pneu (na kord jde vlhko), guma může prasknout... No, ne že by svléknutí běhounu za jízdy bylo příjemným povyražením, ale prasklá guma je ´výživnější´ - kdysi se mi to stalo a najednou - dřív, než jsem stihl jakkoli reagovat, jsem jel ve vedlejším pruhu - naštěstí na prázdné silnici a nic se tehdy nestalo...
doplněno 02.11.12 18:57:Pokud se ´jen´ loupe běhoun, může při nevhodném sloupnutí (namotání na závěsy) např. potrhat brzdové hadice... Ale kolo nezablokuje...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.