Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Chtěla bych si koupit nějaké auto, na vzhledu mi ani tak nezáleží, jak spíš na tom, aby opravdu jelo a bylo spolehlivé, jeslikož už těch nespolehlivých mám plný zuby! Chtěla bych se tedy zeptat, jak se nenapálit, když finance moc nejsou a nějaké prostě potřebuju, takže asi nějaké staré, ale fakt to nesmí moc stát..jaká značka je podle vás nejlepší? Jak odhadnout, jestli to auto bude poruchové nebo ne? Máte nějaký tip na staré auto, které je spolehlivé? Třeba felicia nebo favorit? Nebo nějaké jiné staré dobré?
v prvním řádku je test z roku 2013. tam si klikněte na stáří vozu a pak vyjede tabulka vozů v pořadí podle poruchovost. na první stránce v pravo jsou vozy podle modelů a tam si kliknete na konkrétní model a dále je vidět poruchovost podle věku. jasné, jednoduché, minimálně stejně jako zapnutí sporáku
za 10litrů by moh bejt slušnej favorit léta sem ho měl jedinej problém bylo to že reznul scháněl bych nákýho od 93 vejš stím novějším tapecírungem
za 10litrů slušnou feldu člověk nesežene bude to schnilej pekáč to by člověk musel mít sakra štěstí
Ale ktera leta jste ho mel?
I nejnovejsi Favorit bude dnes 20 let stary a ani ve sve dobe to nebyl etalon spolehlivisti. Felicie to same.
Jediny argument pro koupi techto vozu (Fe+Fa) muze v dnesni dobe byt cena ND+konstrukcni jednoduchost. Nic jineho tyto vozy (dnes) jiz nenabidnou.
měl sem 94ku stříkačku dotaženou z němec byla v supr stavu měl sem jí přes 5let a co se týče motoru neměl sem jedinej problém auto sem před 2ma lety prodal dřevorubcům do lesa už to sice není takovej krasavec ale stále jezdí k těmhle autům stačila základní ůdržba a dovedli se odvděčit
Odvděčit, o tom to je..to ten můj úžasný fiat chce větší řemen, pak zas menší, a když má co chce i nové kladky tak ho spálí..a největší sranda je, když vám přestane dobíjení někde pěkných pár kilometrů od baráku..a ještě k tomu v noci..
Ale to neni Vasim Fiatem, to je tim, ze se v tom hrabete a nerozumite tomu! Konecne se proberte. Pokud si myslite, ze Vas 20let stary Favorit spasi, ze si pomuzete od italske elektriky, tak preju hodne stesti.
Nehrabala jsem se v tom jenom já..jenže když jsem to měla v několika servisech a všude na to hleděli a nevěděli co s tím, měli to tam měsíc a vrátili mi to a po pár dnech to bylo to samo, tak už jsem se v tom s prominutím opravdu začala hrabat sama, protože výsledek ode mě byl alespoň rychlejší, když už ne lepší jak od nich..opravdu..
Tak to nebyly servisy, ale banda matlaku. Dejte soucasne auto do NORMALNIHO servisu a nevymyslejte kraviny.
Tak ono to byl normální servis.. a vzhledem k tomu,kolik tam měli aut, si myslím, že jejich neschopností to nebude..to už by přece neměli klienty ne?
Ocividne nebyl. Zavadu na tak jednoduchem aute musi umet prumerny servis diagnostikovat a opravit.
Teť prostě nemám peníze..prodávám motorku a za to už by se něco slušného koupit dalo, ale než si ji někdo koupí musím něčím jezdit..a nechci aby to byly vyhozené peníze..které takové do deseti tisíc může být nejspolehlivější?
Tak já bych ti řekl,že třeba já Felici mám,a to že už pět let.A tím za ty roky ti mohu říci,kolik jse do níc nacpal.Jelikož to je auto z roku 1994. jakož první felicie,tak až ted mi začíná teprve reznout.Lakově je super,co se týče lesku,takže to auto je ještě dobré,a hlavně to je servisované,takže mě doveze všude.Za těch pět let,jsem do ní dal cca.28.tis za servis...což je sem tam nějakýten díl.Ale výhoda je,že díly jsou na toto auto velmi levné,a i zkušený kamarád ti leckdy dokáže lecos vyměnit.Jen podotknu,že mi auto rok stálo,když jsem byl v Kanadě,a jelikož bydlím v centru města, a najezdím málo,a mohu si dovolit koupit auto slušné,co se i Audi týče.Tak zatím to auto mám,protože prostě jezdí a vypadá ještě velmi zachovale.Až jí pak někomu třeba daruji,tak dostane auto co je v dobré kondici,a jen jezdit.Další z věcí je že takovýchto aut už je dnes málo,aby jsi koupila za 10.tis něco ve slušném stavu.Ale když budeš hledat,určitě se dá.Hlavně díly jsou fakt za pusinku
No a kdybych ti někam na mail poslala odkazy, o kterých autech přemýšlím, mohl by jsi mi poradit, co čeho by jsi šel? Jsou to ale jen inzeráty, tam si každý může nakecat co chce, že..a pak se můžu taky pěkně divit, až to pojede jen chvilku..to co teť mám není moje, takže do něj nechci investovat ani korunu, proto už bych chtěla nějaké své, které bych si mohla vymazlovat..
Teť už nevím přesně, na jaké všechny inzeráty jsem psala, ale až mi začnou odpovídat, určitě ti to pošlu..i když podle fotky a toho, co tam nakecají pochybuju, že odhadneme co bude poruchové a co ne..
Tak mi napiš na mejla Daniel26P@seznam.cz odkud jsi,a já se ti tady na různých servrech podívám po okolí..Co tak do té tvé částky by bylo něco co se dá..Někdy i na Aukru lidé draží auta od 0 kč,protože nevědí kam s tím,i když to je pořád dobré,a pojízdné.
Jsem z Olomouckého kraje..no na tom aukru se docela bojím, že když to vydražím za málo, tak prodej zruší s tím, že auto se pokazilo nebo něco..to už se mi taky u některých věcí stalo..
Tak pokud půjde o auto do 10 tis.Určitě vystavitel nebude čekat,že mu tam někdo přihodí až na 50.000 CZK.A nebo jeď do ciziny,nějakou dobu tam zůstan,a pak se ti nahromadí více financí,a už můžeš přemýšlet o něčem lepším...Je takových možností...
No ale řekni, když se cena vyšplhá jen na pár korun, tobě by se chtělo prodávat za takovou cenu auto? Jinak nevím, co pořád máš s tou cizinou kdybych měla s kým,tak bych jela hned..
ale z důvodu, abych si vydělala..
Ten má propadlou technickou..právě mám strach že když si koupím takové staré auto s propadlou technickou tak že už to technickou dál neprojde a můžu se s tím vyfotit..
tak já jsem si kdysi koupil ojeté auto - PEGUOT 106 - a můžu říct , že jsem s ním spokojený a mám ho dodnes. sice tenkrát jsem za něj dal dost peněz , ale bylo málo jeté ... neměl jsem potíže a nemám dodnes s karoserií - není nikde prorezlá , sice občas musím do něj vrazit nějakou korunu , třeba na výměnu brzdových destiček , spojky , výměnu předních ložisek ... prostě provozní náklady . to auto mi slouží a já se o něj nijak zvlášť nestarám , skoro jsem na něj jak macecha. joo , abych nezapomněl , to auto je rok výroby 1992 !
Do 10 tis to bude křáp(v 90%)...felicie je spolehlivá,ale chce to přece zachovalejší kousek,po prohlídce tak kolem 15-20 tis už se dají sehnat pěkné...
Do téhle ceny škodovku,za tyhle peníze to bude křáp ale aspoň to půjde laciněji než jiné značky opravit...ovšem stejně těch peněz co do toho nasypete to se budete divit
Počkal bych aspoň až budu mít tak 20 tis a pak koupil nějakou zachovalou felicii...vzít sebou někoho na prohlídku,aby byla s minimem koroze a nejlíp s motorem 1,3 MPi nová tvář
Já jsem pro felicii 1,3mpi.
Nic extra drahého se tam nekazí za 15000 jde koupit slušný kousek 5000 bych si nechal na udžbu.
Sice spolehlivost je pruměrná, ale dílu na to jsou mraky bud starší nebo nové a ty jsou taky za hubičku. Je dobré mít znameho co by vám na to sem tam kouknul, opravy nejsou naročné, a zvladne je kdejaký garáž-majstr. Finančně by měla vyjít nejlepe. mužete koupit za 10 000 a méně, ale většinou se jedná o vrak do kterého asi stejně nasypete víc penez.
Stejně si myslím, že kupovat auto v této cenové kategorii je víc o štěstí na kus, než o značce. Přeji dobrou koupi
Děkuji, taky si myslím, že jde spíš o jednotlivé kusy, ale zase žiju v naivitě, že pokud by to byl vrak nebo měl nějaké závady, tak by to snad v inzerátu bylo uvedeno..že třeba na náhradní díly..
Tak tomu bych moc nevěřl v této zemi, že se najde prodávající, který řekne že to má špatný výfuk , geometrie taky nic moc, protože to sjíždí kola, oleje to žere, jako když to na něj jezdí a krom benzínu to žere i trávu kolem cesty... tak tomu holka nevěř. Spíš počítej s tím, že prodávající chce za vrak vytřískat pokud možno co nejvíce peněz. A jelikož se ptáš, s prominutím trochu naivně na auto za desítku, usuzuji z toho, že tomu nerozumíš ani trošku. Ale v tom případě je dobře, že se ptáš. Takže moje rada, je taková. Sháněj obyčejné auto, tedy Škoda Felicia, Opel Corsa a pod. Hlavně takové, kterého jsou mraky, protože to znamená, že budou i mraky levných náhradních dílů. Pokud možno benzín. Benzínový motor jezdí i když už je vlastně po smrti. Opravy jsou levnější. Nekupuj auto, o kterém ti bude někdo tvrdit, že s ním kdysi jezdila babička, ale auto už rok nebo víc stojí. Auto, který stojí stárne daleko rychleji, než to co denně jezdí.
A hlavně, vem si na prohlídku nějakýho člověka od fochu, neéé kámoše, co tvrdí, že už řídil kde co, ale automechanika. Ten ví, kde která značka hnije, kde co z aut upadne a kam je tedy nutno se podívat. Za cenu deset tisíc bude totiž výběr docela těžký. No a po pravdě, desítka je docela málo, takže to nebude žádná "hitparáda", ale najdeš.
To jsou bohužel těžko slučitelné požadavky...extra levné,ne na ostudu(tzn dobrý stav) a aby se s tím dalo jezdit mezi lidi...takové auto není
Jsou spolehlivá auta,ale jejich cena začíná v průměru tak na 20 tis a i tak je třeba řádně vybírat
No doma mi bylo razeno koupit si za pár šupů felicii, že jsou na to aspoň levné díly a ostutu to taky neudělá..jenže jak poznat, zdali zrovna to auto co si vyberu nebude nějaké poruchové a nebudou nějak zakamuflované závady?
vzít si ke koupi nákýho mechanika či se se s prodávajícím domluvit a nechat si auto prohlédnout na STK
Také se zajímám o starší auto a odpovědi typu šalinkartu za 10.tis.neberu,potřebuji auto jen do zahrady vzdálené 10 km a zpět třeba do Kauflandu ap.Mám 2 kola z toho jedno skládačku s košíčkem vepředu,kde se mi těžší věcí houpou ze strany na stranu už mě to stáhlo na mostě do zábradlí o které jsem se potloukla ...co tak malý Opel nebo Renault Twingo ...?
jo a na AAAauto začínají s cenami od 30.tis...oni si myslí,že všichni potřebují drahá auta na dovolenou nebo repre...a sokromí prodejci těm nevěřím na inzerátech nabízejí auta do šrotu za deseti tisíce ...takže?
kdo chce koně, musí mít prachy i na seno, a poznámka o šalinkartě je tady skutečně na místě
levné staré auto není pro socany, co nemají na přepis, na pojistku ani na opravy
Poradim ti ladu je spolehlivá je to držák a co jí mám tak žádna poruchovost! .. Felicia? to hnije a favorit to je šicí stroj :D ten motor to je bída.. S ladou si užijete i zábavu a jedině zadohrab !
doplněno 27.12.13 17:20:A strejda má taky ladu má 044 1700i má ji 5 let a nenarval do toho nic a nikdy ho nikde nenechala lada .Tak brzdy měnil svíčky olej základní věci a to jezdil každej den do prahy 100 km ..prostě držák .. škodovku nikdy!
A pokud nezmrznul benzin a olej v motoru, tak tam jezdi dodnes. A ted uz do hajan, mile deti...
Na vanocich mam nejradeji pohadky. Treba ty o spolehlivem modernim italskem stroji z Togliatti.
Podívej se pohádky tu vyprávíte vy o škodovkách :D ...Je to licence fiatu ,ale dělali to rusáci ne italové
takže klid..
sbazar.cz/... do tohodle bych šel to je vonavka a poradne auto ne nejake felicie a favorit kterej má motor chrastítko ! Já vyrostl z takových aut viz škoda apodobné auta .. koupil ladu a to je něco jiného ,silný motor . Zkuste se v tom projet a uvidíte zážitek kdo v tom nejel tak neví a kdo jak kecá že to žere 10-15 litrů tak je matlák totalní! Mám ladu 1600 a žere mě to 7-8litrů .
doplněno 27.12.13 17:35:A hlavně levné díly jsou na to !
doplněno 27.12.13 17:42:a když se podivám na tuhle ladu 07 a na felici či favorita tak se mi chce smát .. to lada to je mercedes a ta felicia s favoritem hybrid..
...lada to je mercedes...
A Sklasse bledne pred vychodnim merdedesem zavisti, Stuttgartsti inzenyri skacou s vyrazem hruzy z oken protoze konecne pochopili, ze takovemuto vozu konkurovat zkratka nemohou. Jen majitele favoritu a felicii dal marne hledaji, kde maji zabudovany ten elektromotor, kdyz uz maji ten hybrid...
Nikdo neříká že lada je špatné auto,je to kvalitní a celkem dobře udělané...ale že by licenční fiat z 60 let předčil škodovku z 90 to se mi nezdá...jak náhon(zadní s motorem v předu je v zimě na trakci vražda)tak velikost zavazadlového prostoru(felda kombi ladu sedan v pohodě trumfne)...a stejně tak výbavu,v ladě těžko můžete mít ABS,klimu nebo posilovač řízení
Motor 1,3 ve feldě je možná chrastítko,ale mechanicky velmi odolné a jezdí za 7 litrů
Ve spolehlivosti felicie nevidím problém(porovnáváno v měřítku udržovaných aut,ne vraků)
V ladě jsem taky jezdil ale felda se mi zdá praktičtější i pohodlnější,lada je v 1,6 možná silnější,ale průměrná spotřeba 11 litrů vás rychle schladí(osobní zkušenost,ne nikde opsané)
Když porovnám svoji udržovanou feldu 1,3 GLXi v plný výbavě(klima,ABS,okna a zrcátka v elektrice,paket sport line v lehkým tuningu)a ladu 1600 v který jsem taky jezdil tak bych neměnil...sice s tou ladou nebyli žádné velké problémy,ale felda pohodlnějš a praktičtější
velikost zavazadlového prostoru(felda kombi ladu sedan v pohodě trumfne)
To je ovsem kardinalni srovnani...
Mimochodem posedlost cechu velikosti zavazadloveho prostoru je uzasna.
Já zavazadlový prostor ani tak k ničemu moc nepotřebuji,těžké věci tahám na vleku...ovšem pro hodně lidí je to hlavní kritérium
:D pohodlnější jasně a jsme u toho zase .. tvrdá felda s tvrdýma sedačkama ze kterých bolí záda a s feldou cejtim kazdou díru .. když s ladou to přejedu a nic necejtim a kor sedačky pohodlnější.. já klimu do lady taky zabudoval kdo je koumák tak posilovač řízení mohu použít z lady novější ale mne vyhovuje bez posilovače to je pro holky co neukroutěj volantíkem a posilovač brzd mi stačí a brzdí to jak víno .. 11 litrů to jste asi byl mimo .. když já jezdím za 7-8 a to nekecám..:D já v zimě projel v pohodě jsem měl pořádné gumy a vyjeel taktez a nemusel do kufru nic dávat když s autem někdo neumí jezdit a nebo používá kecy co kdo řekne to je pak těžké.Mám druhou ladu upravenou na sprinty motor taky 16ku a natrhnul corvetu na 200 m a žádná škodovka mne jeste nedala
... Tak vim očem mluvím ,když se zajímám o lady hodně dlouho .. a lada 2107 z roku 90 určitě předčí tu lundru škodovackou
mám v ladě lepší povezení než ve škodovce a ve favoritu i ve felicii jsem jel taky a lada rozhodně lepší a to mi nikdo nevymluví!
Já nic nikomu vymlouvat nebudu,to nemám zapotřebí,oběma auty jsem nějaký čas jezdil tak taky můžu porovnávat...
Jsem automechanik,karburátor jsem nechal seřídit odborně na seřizovací stolici,zapalování to stejné,všechno bezvadně funční...spotřeba pod 11 litrů to na 1600 neslezla ani omylem,a to jsem musel jet jak šnek.žralo to i trávu u silnice,s feldou jezdím za 6,5 v průměru...když jsem využil potenciál toho silnějšího motoru(jakože to tahá celkem pěkně)k 15 litrům nebyl problém...
Klima a servo jde zastavět do všeho,je otázka jestli normální člověk bude přestavovat půl auta aby to měl...ve feldě to mám z výroby(servo teda nemám,mám ještě ABS kromě klimy)
S ladou ani škodovkou nebyly problémy,obě auta jsem měl zachovalá,na obou jsem najezdil celkem dost a dělal jsem víceménně jen běžnou údržbu,v tomhle nemám k ladě ani k feldě výtky
Ladu jsem prodal jednomu nadšenci hlavně kvůli tý spotřebě,nemůžu si dovolit živit spotřebu jak osmiválec...rusákům to v tý době bylo asi jedno
Pohodlněji se cítím ve feldě,podvozek je sice o něco tužší,ale zase stabilnjší a předvídatelnější,sedačky ač kratší mě přijdou pohodlnější ve fledě,ale to už je věc každého co se mu víc líbí,tohle vážně nebudu nikomu vnucovat
to jste měl teda blbě seřízene.. kamarád má ladu 1200 a žere mu to 6 litrů a seridil si sam karburator otryskoval to podle sebe ono to chce laborovat a zkoušet jake trysky dát .. jak řikám mě žere 7-8 litrů 16ka a snek jak nejezdim ..To je vaše chyba že to žralo hodně .. každemu to žere jinac to má podle toho jak to má každý seřizeny .. a lada 1.7 i to už je vstrikovani a to žere 7 litru .. Tak vim i otec měl několik lad i škodovek tak vim ..
doplněno 27.12.13 19:03:a on je taky karburator ozon a ten snižuje taky spotřebu ... I na lada srazu mi to týpek ukazoval a řikal .. se montovali do lad 2107 ..
Líp seřídit už to nešlo,zkoušel jsem všechno...i jiné karburátory,jiné rozdělovače,nepomohlo nic...podle mě to ale není nic neobvyklého,jeden člověk z ulice taky má 1600 a říká že pod 10 ani omylem...strejda ji kdysi taky měl a říká že mu žrala jak tank,kdysi byla ve škole lada 1600 jako auto autoškoly,mistr nám kdysi říkal že nestačili tankovat benzín...dřív se to prostě neřešilo když byl benzín daleko levnější...podotýkám motor byl v pořádku,prošel celkovou rozborkou a nic mu nebylo...proto se mi těch 7 litrů hodně těžko věří
Jak říkám,na to stáří hodně dobré auto,korozi sice špatně odolné ale po mechanické stránce OK...ovšem ta spotřeba pro mě byla likvidační...prvně jsem uvažoval o předělávce na LPG,ale když se mi naskytlo koupit zachovalou feldu v plný výbavě tak jsem ladu prodal a koupil feldu...po několika letech můžu říct že nelituji,spolehlivost stejná,jen dělám běžnou údržbu a jen jezdím,výbava dobrá,pohodlí OK...spotřeba o hodně nižší(vícebodový vstřik MPi) a po ošetření to ani nehnije,výkon sice menší,ale po doplnění vačkou a čipem motor excel to taky není tak hrozný
no tak vám to žralo .. ale jak řikám mě to žere málo klidně prijedu a ukazu ze to tak zere .. zitra rozeberu karburator a mrknu na trysky .. každýmu to žere jináč .. Ale je to kus auta a na zadek nahon? no nejlepsi i jeremy clarkson rikal jedine zadni nahon s tim je zabava a ne s predohrabem.. ja když jedu do prace tak si chci uzit i na silnici zabavu odreagovat ,jako když nic nejede a tak kor brzo rano když jedu .
Zadní náhon na suchu nebo na drifty OK,ale když potřebuješ vyjet zledovatělý kopec je to na nic...to možná tak dva pytle písku a dva stokilový ukrajince na zadní sedadlo na trakci je nejlepší náhon na zadek a motor v zadu,jako měly starý škodovky,přední náhon je takový průměr...
Já neříkám že lžeš,ale byla by to první lada 1600 kteoru jsem viděl a žrala by tak málo
Měl jsem to auto docela rád,kromě toho že jsem nemohl v zimě na vysočině skoro jezdit a sežralo to i trávu u silnice...na dobu a zemi kde se to vyrábělo víc než dobrý...přemýšlel jsem že si jednu vypiplám na veterána,ale není na to čas...ovšem na denní ježdění už je to dnes docela nerentabilní
jak řikám když máš dobre pneu tak vyjede v pohodě i kamarád co má 07ku tak projel s tim ,jen se s tim musi umet jezdit .. ze zadkem to aspon da vybrat zatacka ,ale s predohrabem? ne ta je nedotaciva a kdyz zatoci tak to jede rovně.. no tak bys viděl vše se dá seřídit ... hlavně závoďáka ladil dlouho .. dával tam ostrou vačku ,snižoval hlavu leštil kanály a zvětšoval..Karburátor přetryskoval dal ty nejvetsi trysky ,svody laděné madarske ,maďaři jsou blazni do zigulu . Znam madara co ma na lade 200 koní s webrama s klasickym motorem 1700 vyhodil vstrikovani a posadil webry dvojity ..Jinac z lady da dostat i 500 koni viděl na ruskych strankach tam dali turbo a vyladili to .. Protože ten motor je dobrej a má hlavně 5x ulozenou kliku ne jak škodovka 3x :D..mi ukazoval kámoš 120ku řikal ti ukazu jak to jede a max 110 :D a to mělo najeto 100 000 .. pak svezl v ladě a hned presedlal na ladu cumel jak to jede ..Každej to haní jakej to je krám ale škoda je nej že ,když to ani neni pravda .. pak když je svezu tak to obracej že to je lepší auto než škoda
doplněno 27.12.13 20:28:a kdyby to žralo 20 porad lepsi nez davat prachy za benzin nez cpat do auta co se porad ser. otec měl octavku a porad do toho cpal prachy porad se neco podelavalo a to byl peknej kousek ..
Já ale ladu nehaním,já říká že to je celkem dobré auto...vyladit se dá všechno,favorit převrtaný na 1,4,karburátory weber,upravená vačka a hlava a hlavně turbo...jak to lítá to je neskutečný,na toho vykuchanýho fazola co váží tak 600 kilo to má takový přebytek výkonu že to hrabe na čtyřku na vodě...ta 3X uložená klika to snáší dobře,už to jezdí několik sezón s výkonem tak minimálně jednou takovým...týpek říkal cca 110 Kw a 230 Nm
120 tka jezdí každá jinak,jel jsem takovou co klidně jela přes 150 a zase jiná nepřelezla 120 i když to bylo seřízené...
Já nijaké velké prachy do auta nedávám,dělám jen běžnou údržbu...a to mám najeto přes 300 tis
500 koní?...to bez urážky ale tomuhle nevěřím,s jiným motorem možná ale těžko se i 1,7 dostane na 500 koní...neuvěřím dokud neuvidím,to nevím co by se s tím motorem muselo udělat...kdyby třeba biturbo s tak velkým tlakem tak ten motor to rozerve,mechanickými úpravami tolik určitě ne,ani karburátorem
tak si nevěř se podivej tam psal v komentarich niz ze to ma 480 hp
no podivej se škodovka nedělá dobre motory .. TO jsou klasicke motory z lady .. jsem viděl video s tou nivou a tam měl motor klasickej 1700 ...když tomu neveris tak tady nepiš
Tohle ale nedokazuje nic,taky jsem viděl škodu 100 s motorem VW 3,6 V6 která jezdila podobně...pokud se dá do kastle jiný motor to neznamená že je to úprava...
Mezi auty se pohybuji dlouho a nevěřím že by se z benzínového motoru o objemu dejme tomu 1,7 dalo vymáčknout k 500 koním...a to platí o všech značkách
Třeba tu
No souhlasím s demijanem... Radši se podivej na toto
To nejde o to jestli je to chrastítko...kolik může mít ten motor v sérii?...a ty si vážně myslíš že nějakou úpravou získá výkon třeba 5 nebo ještě víckrát vyšší...ruské motory jsou odolné,ale nevěřím že by zase toto vydržel a ani nevím čím by to bylo možno dosáhnout,snad možná několikanásobným přeplňováním...každý motor je dimenzovaný na určitou zátěž,nám na škole říkali že motor je možno upravit maximálně kolem 3x původního výkonu a ani ty nejodolnější motory už většinou nesnesou více...ruská technika je sice odolná technika určená na sibiř a opravy kladivem,ale že by měli tak nadpozemské motory které by v objemu 1,5 dávali po úpravě 500 koní tomu prostě nevěřím
To video taky nedokazuje že to má 500 koní...ten fazol co znám a je upravený něco kolem 110 Kw tak lítá podobně,při rozjezdu to udržet v přímém směru je už vůbec těžký ůkol...ono jde takyo váhu a poměr Kw/kg
Tady je třeba pochopit, jak se k tomu výkonu dostaneš. Vše je jen otázkou peněz. Čím větší výkon, tím méně zůstává z původního motoru.
Měl jsem (teď rozprodávám) auto, co má v základu 200HP. Já se dostal někam k 400HP. Na úpravy a opravy jsem za 3roky dal cca 600tis Kč. Kdybych přidal více, tak jsem tam měl třeba 1000HP.
Třeba tento má ve stejném motoru 1400HP. Jenže z původního motoru tam už moc věcí není. Takže pokuď by někdo chtěl udělat třeba Favorita s 500Hp, tak by to bylo technicky možné. Jen by to stálo jako několik nových supersportů a z původního motoru by skoro nic nezbylo.
doplněno 28.12.13 12:39:
Já se ptala, které staré auto se nejméně sere, nechcete si ty svoje lady jít řešit někam jinam? Stejně tomu co píšete rozumím asi stejně, jako maďarsky..
Ten objem mě docela zaráží..nechci jít na horší..Fiat se sice sere, ale ten objem motoru bych neměnila..
milostivá , pokládáte tady zbytečně hloupé otázky, spolehlivé je auto které je v dobrém stavu, a to se na dálku nepozná, také vás doktor nevyšetří na dálku, auto musí být v dobrém technckém stavu, servisované a udržované, aby bylo spolehlivé, to je snad jasné, a je jedno zda to bude felicia, forman, favorit nebo starý mercedes, když nemáte tisícícovku pro mechanika který by auto pečlivě prohlédl , stejně to koupíte nakonec podle barvy nebo jiného nepodstatného znaku
A co takhle nějaké auto vybrat (podmínka TK na 2 roky) a potom to nechat zkontrolovat na nějaké STK + emisích? Když je to bez zápisu do TP, dá se domluvit celkem směšná cena. Ten technik na STK nemá proč kecat, na rovinu řekne, jestli je to komplet úplně v háji nebo to ty 2 roky ještě odjezdí. Zkusit emise je taky důležité - plno lidí před prodejem na svůj vrak STK a emise prostě koupí a nový majitel se potom hrozně diví, že mu to žere kvůli chybě v motoru a musí kupovat třeba drahá čidla nebo se něco hned vysype.
Vybírat stylem: otevřít bazoš, omezit cenu a do vyhledávání napsat "2015" nebo "2 roky", resp. další podobné vazby které se vyskytují u aut čerstvě po STK. Potom nějaké slušně vypadající omrknout a nechat zkontrolovat na STK. Jasně, i tak se dá narazit na kasičku, ale pravděpodobnost se snižuje. Vybírat spíš typy které nejsou moc oblíbené, ani toho Fiata bych se nebál - jen to chce brát co nejjednoduššího, jako je třeba první Punto nebo Seicento. Pokud možno nějaký spolehlivý benzínový motor řady "FIRE" nebo jednoduchý diesel bez turba.
auto.bazos.cz/... nebo toto.. vapadá to krásně ! líp než škoda ,ale je to vaše rozhodnutí .. můžete vybrat podle sebe vyzkoušejte si jízdu ve škodovce i v ladě a uvidíte ..Mne nadchla víc lada než škoda a jiné značky a každého co jsem svezl v ladě tak koukal jak to jede. auto.bazos.cz/... auto.bazos.cz/... tady dostane i druhe na ND
To je moc drahé..to poslední mi příjde jako výhodná koupě, ale aby se to zase neodrazilo jinde..moc se mi do těch lad nechce..
Napred si ujasnete, zda chcete koupit auto, nebo zakladat muzeum. Pokud to druhe, tak smele do toho!
Proboha uz se proberte! Zjistila jste si o tom aute neco?
Vite, ze jde o licencni fiat z roku !1966!? Dochazi Vam, ze se jedna o 40let stare auto? Ridila jste vubec nekdy auto bez posilovace brzd? Posilovace rizeni? S manualnim syticem? Se 4rychlostni prevodovkou? Bez ABS? Zadohrab s motorem vpredu v zime? S tuhou zadni napravou? Bez operek hlavy? Bez samonavijecich pasu?
Pocitate s ekodani 10tis? S mizernou dostupnosti ND? S nulovou servisni siti? S bezpecnosti poplatnou dobe vzniku? S korozi (blatniky nejdou odsroubovat)?
ty se prober panáčku ta lada je z 88 roku takze zadnejch 40 let stare auto ! ta 07 má 5q a má to posilovač brzd a brzdí to dobře ... posilovac rizeni? to je snad pro holky ne a fifleny a jinac s tou ladou jde krasne ridit .. ty sedačky u 07 jsou cele takze se opres i hlavu vis a pasy to ma samonavijeci .. tak se uz konecne prober a nepis tu srač.. A nahradni dilu je kupa klidně pošlu stranky kde se daji dily koupit a vsude jsou lada autosalony a tam se daji taky koupit dily ..lada je bezpecnejsi s tema blatnikama .. sroubovaci jsou na hov.. .. tak tu nepiš kraviny když o tom autě nic nevis.. do té 07 bych šel přepis bude max 5000
Euro 1...tzn vstřikování,řízený katalyzátor...5000 kč ekodaň...
Pokud to má karburátor tak si můžeš být téměř 100% jistý že euro 0...tzn 10 tis
no koukal že to je 15ka ale i tak za 25 000 má káru a je to tak jednoduché auto které opraví v pohodě mám knihy k ladě a z těch knih se dá vše opravit i lajk opraví a hlavně to jede a tahle 07 má karburator ozon s tim to málo žere..
Pokud má na koupi s bídou 10 tis jak psala tak musí hledat bez eko nebo našetřit...
Ovšem nic nemění na mém názoru,že do dnešního provozu je třeba už něco modernějšího,kdyby jsme už pominuli bezpečnost a to že vzhledem ke stáří už na tom může semtam něco odejít,tak i kvůli legislativě...jsem si jistý že různé ekozóny a podobné nesmysly budou rychle přibývat,stejně jako další(nesmím tu být sprostý)předpisy které budou mít za úkol co nejvíc starých aut ze silnic odstranit...a k čemu ti pak bude auto když s ním nebudeš do určitých míst vůbec smět
a lada 2101 je rok vyroby 70 ty se začali vyrabet .. a samonavijeci pasy se tam daj dát z jine lady a posilovač brzd si kazdy vzdycky domontoval jestli to byl kutil tak to tam dal ... a sedačky se tam daj dát z lady 07 05 i jine lady klidně bych vám to tam namontoval neni problem a dílů je na 01 mnohooo .. já mám kupu dílů na to a když se něco podělá opravim to hned a za kačku ! na lada forum prodavaj díly za směšné částky ..a co že to má zadní nahon je nejlepší .. s předním nahonem to je nedotacive a bouračka je hned se mi stalo u alfy jedu zatocim a ono to jelo rovne na snehu ... se zadnim nahonem se to dá vytočit lehce ..
Vytočit lehce možná...jenže si vem že x lidí už vůbec neví jak se tradiční koncepce řídí,jsou zvyklí z autoškoly že přední náhon je pod plynem ze zatáčky vynáší,zato když to moc přeženeš u zadohrabky,zadek ti ujede někam do pangejtu a už to nesrovnáš...to za první
A za druhý pokud s tím vyjedeš někam do hor nebo na nerozsolenou kopcovitou silnici,budeš pod kopcem jen zírat jak jiná auta vesele jedou a ty se nemůžeš hnout...s dobrými pneu na mě nelez,měl jsem fungl nový zimní pneumatiky i řetězy,a na zavátých silničkách vysočiny tato koncepce téměř nepoužitelná...nechápu jak s tím můžou rusáci na tý sibiři jezdit,to musí b kufru vozit snad tuny písku aby to mělo nějakou trakci
znám kamaráda co má 07ku a povídal mi to jsou povídačky že to nic nevyjede a že musí dát do kufru cement bo pytel z pískem .. dal zimáky pořádný a projel vše škodovka 120 zapadlá v příkopu a on to projel závěj ono to chce s citem a umět jezdit .. viděl mameluky co jedou a ve sněhu to dřou na plnej plyn pak divěj že nevyjedou .. s pneu polezu i jak psal demijan měl pravdu .. já mám ladu 20 let a už něco s tím prožil a vyzkoušel a už nebudu měnit za jiné auto .. kčemu novej pekáč ,mohl bych si koupit audinu nějakou novou nebo nějake jiné auto ,s ladou je prostě zábava mám rád když je slyšet hezky motor ,když si podřadim ze 4ky ve 120 na 3ku a porad jde za plynem ,prostě karburator ten jde a žádné vstřikování a omezovače.
Nebudu diskutovat na téma 120,to by z toho byla akorát hádka,ale v zimě byla na trakci nejlepší,to je prostě neoddiskutovatelný...pokud někdo jezdí na drátech tak mu ani koncepce 120 nepomůže
Tu ladu jsem taky měl,měl jsem funglovky pneumatiky,řetězy...zapoměl jse dát pytel s pískem do kufru a ani jsem se nehnul...zkoušel jsem mírně,pod plynem jenom se to matlalo...s pytlem písku to aspoň jelo,ale stejně bída,prudší kopec a už jsem tancoval ze strany na stranu a někdy jsem to i tak musel vzdát
tak je to možné ,ale já nikdy neměl problém s tím ,, lada sraz
Vím že odbočím od tématu...to jsme stejně odskočili hodně ale stejně to sem napíši...brácha prodával favorita,v dobrém stavu...za dva dny byl pryč
Ještě k dotazu tazatelky...auto za 10 tis co jsem se tak díval myslímže to nemá cenu...skrz na skrz všemi značkami vrak na vrak,za tuhle cenu bude vrak jak lada,tak škodovka a cokoliv...doporučoval bych ještě našetřit
to ano .. chce to najít i dobreho prodavajiciho pred rokem koupil ladu 01 za 5000 v krásnem stavu ..chce to hledat nebo našetřit .. svoje jsem řekl i odkazy poslal a at si koupí co chce
Ano vyjímečně se dá,ale to je spíš zázrak...před nějakou dobou jsem vyndával alternátor kvůli kontrole a praskl mi jeden úchyt na konzole co drží kompresor klimatizace...jelikož nový je pěkná pálka tak jsem zabrousil na vrakoviště...viděl jsem jak tam děda veze krásnýho favorita,bez koroze,lak jak nový,i podle zvuku velmi málo najeto a interiér fakt voňavka...trošku jsem s ním zavedl řeč a dozvěděl jsem se že jej chce dát zvrakovat...řekl jsem mu že jej koupím,měl i zaplacenou eko...po chvíli jsem se s ním domluvil na 3000 kč...doma jsem jej pořádně naleštil a zkotroloval(stav skutečně 99%) a prodal jsem jej obratem za 20 tis jednomu škodovkáři...fakt dobrý kšeft
Ovšem po většinou za tuto cenu je to vrak na vrak,prohnilé durch,vymlácené nápravy,motor před smrtí...něco jako že to dojede pár metrů a chcípne...průměr aby to aspoň jezdilo začíná na 15 tis
Netvrdte mi, ze v teto diskuzi nevystupujete tez pod nickem "demijan" a souhlasite si tak s vlastnima prispevkama. Stejne tak obcas pouzivate nick "devil01". Ja si vystacim s jednim nickem.
to teda nejsem ,si myslíte že nikdo nemá ladu a že já jedinej řikám o ladě že je dobrá? je hodně lidí co tvrdí to samé co já .. si to přeberte ..si myslíte že češi všichni žerou škodovku? určitě ne ..
Co furt mate se skodovkou? Nejake trauma z detstvi? Existuji i jine automobilky nez Skoda a Lada.
OT vsuvka
Poprve jste se zapojil do teto diskuze dnes v 8:41 pomoci obratu Radši se podivej...nejdriv si o tom neco precti a podivej se poradnestejne obraty (vcetne podivej místo podívej) pouziva v prispevku vcera 21:46 demijan. Oba srovnavate Ladu se Skodovkou, s nicim jinym. Oba v delsich prispevcich nepouzivate interpunkci a v delsich vetach se Vam ztraci prisudek. Pred tremi teckami, kterymi ukoncujete vetu delate mezeru (stylisticky nespravne). Devil01 je to same, tak uz nechte toho divadla.
OT vsuvka
Nemám proti němu nic ale taky mě trošku přijde že mu ta škodovka musela něco hrozného udělat...neříkám že je to nějaké extra auto,ale že by to bylo špatný to taky ne...
Ono v téhle ceně se asi dá sehnat jedině stará škodovka nebo nějaká lada nebo něco z podobný kategorie...nějaký západní značky v téhle ceně budou takový vraky že se to rozsype po vyjetí za roh a oprava bude stát trojnásobek ceny auta
Já to píši z mobilu a žádné divadlo nehraju ...Ano srovnávám ..protože si chce koupit škodu a tak jí radím .Nepotřebuji mít 10 jmen demijana neznám a že píše podobně to je možné.. taky nepoužívate správnou češtinu nedoplňujete háčky nic to mohu taky napsat že jste někdo jiný .. já píši rychle tak to po sobě nekontrolluji nebo dělám blbě háčky ,nebo vůbec.Mohu srovávat s vícema značkama ladu ,jasně že jsou i lepší auta třeba hondy ,mazdy. Francouze? ty nikdy nejhorší auta .. ono poradit auto do 10 000 kor když si vybere třeba fiata do 10 000 ,nebo jiné značky ať si rovnou připraví kasičku s penězma do toho jen bude cpát prachy.
Takhle měl jsem škodu 120 i favorita,totální bakelit to byl kámoš mi ukázal ladu a to je něco jiného a kor s motorizací 1700 i to nepřekoná žádná škoda ani octavia 1,novější asi jo..Mě kamrád ukázal jak jede lada 1700i po dálnici a za náma octavia tdi tak to na to dupnul a už nestíhal ten koukal a blikal jak to jede ta lada. Proto to povznáším ,že to dokáže cokoliv.každej to haní ,777 ten to nehaní ten to i měl tu ladu tak mu víc sedla škoda.Jako rarita se mi líbí škoda 130 staré erko to shánim do garáže.Píšu to proto že lada je hezčí a bytelnější.než ta 120 favorit a felicia.
To nevadi, zaujalo me, ze mate stejne zazitky s "devil01"
(10.11.2013 18:25)
Tak co, budeme hrat porad to divadlo?
To je možné,vypadá že je taky fanatik do lad. Jako je hodně fandů víš.. Jel si někdy v ladě 2107 s motorem 1700i? Kdo se v tom každý svezl tak koukal jak to jede.Tě asi budu muset svézt aby si viděl jak jede.
asi dost debaty,pořád píšem co je lepší a že k2 nedokáže pochopit že lada je dobrý auto. Ať si kami95 vybere auto a ať napíše co si vybrala .
Zazitek z Lady na dalnici s predjizdenim octavie, ktera na me blika a nemuze me dohnat opravdu nemam. Odkud jste?
To je nahoda! Z HK je i jisty "demijan"co se tesi na snih, az ho bude moci brazdit svou upravenou Ladou 2101.
Hrajeme hru neznam "demijan"a "devil01"dal?
to je možné no ale přesně jsem z lubna kousek od hk a na nic nehraju ,jen demijana znám z lada forum nic vic.. tak nechceš svézt to je jedno no
Nemám důvod hanit,sloužilo to dobře...svoje výtky na ladu už jsem popsal výše...škodovka mi sedla víc kvůli lepší výbavě a pro mě i pohodlím,ale nemám nic proti ladě
Škoda 120 je vlastně přechodové auto...v 60 letech po MB 1000 měl nastoupit úplně nový model,škoda 720...kára fakt na úrovni,tehdy by to bylo nejlepší auto v celém východním bloku a v klidu by konkurovalo všem značkám...zařízla to sovětská invaze...po té se začala vyrábět lehká modernizace=škoda 100 a poté už hodně zastaralá modernizace MBčka škoda 105/120...favorit to byl už takový poslední pokus zachránit umírající automobilku a nutno říct že na to co tu bylo,v jaké časové tísni a s jakým rozpočtem je to výsledek hodně dobrý...co to převzal VW se škoda začala zase zvedat,felda je sice modernizace favorita,ale už je tam pokrok dost znát
Škoda 105/120 taky docela šla...měli jsme ji mnoho let,vlastně celý moje dětství a taky to šlo,moc nehnila a byla docela spolehlivá...ale notně zastaralá a hlavně hodně slabá,bezpečnost prakticky nulová
Co bych chtěl já tak rapida 136,nebo i tu ladu ale to čtyřoko(nevím zpaměti ten typ),škodu 110R klidně taky...bohužel na veterána není čas
čtyřočka jsou dvě ,lada 2103 s motorem 1500 měla chromovou masku.Pak lada 2106 s motorem 1600 s plast.maskou to jsi měl ty jak si psal že si měl 16ku.lada 2101/02 motor 1200 .Lada 21011 ,2105,2104 motor 1300. lada 2107 motor 1500 a motory 1700i to jsou nejlepší motory ..Nejhezčí jsou čtyřočka .Mě se líběj všechny..pak byly samary to už byly s náhonem na předek ,niva 4x4 to asi každý zná.pak novější a novějši .Výrábí teď lada-ladu kalinu,prioru ,grantu ,larguse,nivu. Jo rapid se mi taky líbí a 1000mb taky ale jak rikam 105-120 favorit felicia to už ne ne..
Žádné auto nebude jezdit bez servisu, jen ten servis bude stát později víc... Určitě v té cenové relaci Felicii, ale počítej, že to bude spíše auto na dojetí, takže ideálně kup po technické kontrole.
Už jsem tu odkazoval, ale tady píšou, jak vychází provoz a údržba nového a ojetého auta auto-gril.cz/....
Já doufám, že se dočkám a koupím Toyotu Prius...
Poridil jsem od kolegy ( ktery si chtel udelat pred duchodem radost novym autem ) Feldu r.v. 1996 za 10 tis. Vrazil jsem ji do servisu a s investici 5tis. bez problemu prosel STK. Ted uz s ni pres rok jen jezdim - obcas doleju trochu oleje a prekontroluju tlak v pneu, jinak nic. Nejlepsi je na tom provoz na LPG...zkuste si to sami pro sebe propocitat a zjistite, ze cena paliva je ta nejvetsi polozka. Na servisu bych vzhledem k bezpecnosti a spolehlivosti zrovna nesetril, ale je fakt, ze felda se servisuje veseleji nez zahranicni auta. Mejte se a at to jezdi !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.