Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poděkování za zadní stěrač

Od: robokop* odpovědí: 7 změna:

Chlapi děkuji za rady včera 20.12.2013 jsem si za 200 Kč koupil funkční motorek zadního stěrače a dnes 21.12.2013 jsem ho namontoval podle rad vás všech, tímo vám děkuji, neboť motorek jede na první pokus a nevyhazuje pojistky. Motorek jede a jsem spokojen. Stačí namontovat stírací gumu, stírací lištu a raménko a bude komplet namontováno.

Jakým způsobem funguje páčka stěrače na favoritu, zapojil jsem si stěrač - jede - funguje když dám páčku k sobě. Funguje zadní stěrač a odstřikovač současně nebo zvlášt.

Zdroj: poradte.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

0x

Je to jako u většiny aut, mírné přitažení spustí stěrač. Silné přitažení k tomu ostříkne okno.

gumidek*
hodnocení

0x

Stáhni si na stránkách škoda PDF příručku k ovládá ní vozu Škoda Favorit :)

new.skoda-auto.com/...

Zadní stěrač a ostřikovač:

Páčku mírně k sobě - zadní stěrač

Páčku více k sobě na doraz - zadní stěrač s ostřikovačem (ostřikovač bez stěrače nejde)

Přední stěrač a ostřikovač:

Páčku zatlačit směrem k hřídeli volantu dovnitř - ostřikovač předního skla a světlometů (pokud svítí obrysovky a máš výbavu GLX)

Páčku dolu - cyklovač (paměťový funguje tak, že páčku dolu, setře ednou, pak páčku zpět,...počkat dokud opět nezaprší okno a pak páčku dolu a nechat jí dole na cyklovač (paměťové relé si pamatuje tento nastavený interval). Relé lze použít i s Felicie. Dokonce to Feldí lze předělat, aby při ostřikování automaticky stěrač 3x setřel okno.

Pačka nahoru - 1. rychlost stěrače

Pačka nahoru na doraz - 2. rychlost

A nemáš zač za rady ;)

humbucker*

Ahoj. To paměťové relé mi před lety udělalo opravdu velkou radost. Do té doby, tam mezi dráty byla jen plechová klema. Tenhle fígl nemají mnohem lepší a mladší auta. Se s tím i chlubím. U druhýho auta, Nissana mi to až vadí, že tohle nemá. Ahoj.

gumidek*

Jj, taky sem tam měl klemu ;) Už sem si na to tak zvyknul, že stěrač na 1. rychlost dávám jen za silnějších děšťů. Za jízdy jen dle potřeby měním interval (vypnu, naprší a zapnu a nechám..prší víc, tak tohle opakuji). Čus

robokop*
hodnocení

Děkuji za rady takže zadní stěrač se aktivuje stlačením páčky k sobě a pokud zatlačím k sobě na doraz ostříkne se zadní sklo.

gumidek*

Jednu chvíli sem zezačátku jezdil jen s ostřikovačem a orosené okno jen oplachoval. Nebylo to ono :-D

robokop*
hodnocení

Ten zadní ostřikovač zatím nemám (plán dobudoucna).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]