Nejste přihlášen/a.
Zdravím,měl bych dotaz proč mi nestartuje po ránu felda,chytne po dlouhé době mučení startováním a po několikátém nabití baterie,Baterka dobrá,benzín teče,jiskru háže,snímač otáček taky ok.po nastartování a zahřátí jede suprově,tak čím by to mohlo být?
Vyměnil jsem čidlo i termostat a přesto to dělá stále.
doplněno 25.10.13 16:28:Co by se stalo kdybych to čidlo odpojil?
Ahoj,
No BMM má ve vstřikovací jednotce ještě váhu vzduchu a zezadu na sacích svodech čidlo teploty pro BMM systém. Na termostatu je jen čidlo pro budík.
Buď znečištěná nebo vadná váha nebo čidlo teploty odešlo a BMM nastaví trvale nouzovou teplotu. Proto ty poruchy za studena. Můžeš si ohmetrem naměřit odpor, zda je čidlo OK?...
skodafavorit.xf.cz/... je to ten snímač teploty vzduchu
tady ta mrška je:
musí se čistit jen sprajem na klapky a karburátory a nesmí se profukovat stlačeným vzduchem (ten odporový drátek je jako vlas citlivý na veškerou námahu). Tak ať ho nepřetrhneš
Očistil bych ještě kostry BMM na motoru. Je to asi 5 hnědých vodičů ze svazku BMM co končí na kusu plechu u šteftu na spoji převodovka/motor
A co diagnostika?...zkuste to připojit na diagnostiku,pokud je to BMM tak to často dělávala vlhkost ve víčku rozdělovače
Nerad to dávám na diagnostiku,u nás si bere jenom za zapojení 200kč.sice kabel mám aji program stáhlý ale mám stolní pc nemám notas,takže bych musel tahat kompa do garáže ale k věci tak jsem odpojil ten snímač teploty ze zadu na tom sacím a v pohodě,ale motor byl ještě trochu zahřátý z cesty,zítra to zkusím ráno ještě jsem si vzpoměl že mám špatnou lambdasondu může to mít vliv?takže nemůže se nic stát když mám to čidlo v zadu odpojené.nemá to vliv na spotřebu nebo tak něco?
To čidlo tam pro něco je,jeho odpojením si nepomůžeš,zvýší se spotřeba...špatná lambda sonda je také mínus ale na chod motoru by to nemělo mít radikální vliv,jednotka jede podle naplánovaných hodnot...
Bez diagnostiky se u elektronicky řízeného motoru těžko pohneš když se vyskytne takovýhle podobný problém
Jinak bych zkusil nový palec rozdělovače a teď nevím jistě jestli má rozdělovač nějaké těsnění,tak vyměnit i to
ráno jsem to zkoušel a pořád stejný problém,sice už to chytlo líp bez trápení ale pořád to není ono,ted jsem odpojil tu váhu vzduchu a to čidlo na svodech a když odpojím tu váhu tak to nenastartuju vůbec,ale když odpojím to čidlo tak to chytne tak co je špatný?nebylo by lepší vyměnit tu jednotku za tuhle:
a pán píše že pasuje i na 50KW.
doplněno 26.10.13 13:40:už dřív jsem se vrtal trochu v té černé krabičce v tom potenciometru nebo jak se tomu říká,myslel jsem že trochu seřídím volnoběh ale pomohlo to.
Pozor na feldě se nic neseřizuje,to pokud nemáš vysoké znalosti z oboru elektrotechniky tak to akorát rozladíš...
Jednotka špatná být může a měla by to ukázat diagnostika,bez toho se prostě nepohneš,napojit,nechat vypsat chyby a podle toho zvolit dalš postup
Jednotka pokud by byla špatná MUSÍ být na stejný typ motoru,nesmí se zaměnit ani 40 a 50kw verze
Tak že když bude v háji ta jednotka nebo něco v ní,tak jedině repas nebo druhý motor,jak to že nejde zaměnit za novější nebo z druhého auta?Na škodovce to přece šlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.