Nejste přihlášen/a.
Zdravíčko, mám menší dotaz. Když vytočím motor (benzin) do vyšších otáček (4-4,5 tisíce), tak se rozsvěcuje kontrolka mazání motoru. Olej jsem kontroloval a je tam dost. Nevíte, čím to může být?
Pokud nepravidelně poblikává, tak to není napojeno na žádnou elektroniku, ale je to jen žárovka a tlakový spínač, který ji ukostřuje a má vadný kontakt.
Začal bych výměnou onoho spínače.
Proč nepíšete co máte za auto?
A nechtěl bych vyřešit poblikávání, ale spíš vyřešit to, že to nemaže motor. Nebo jsem to jen špatně pochopil?
buď to špatně maže, nebo je vadné právě jen čidlo, které způsobuje poblikávání. Takže začít u toho čidla, výměna je otázkou minuty a víte, na čem jste.
Problém je, že nevím, kde čidlo je, ani nevím, kde jsou ty kontakty atd. Nevíte někdo o nějakém manuálu nebo spíš návrhu, odkud bych to zjistil? Čidlo na Favorit seženu asi na jakémkoliv vrakovišti, že?
Tak tam to fakt nesháněj a raději kup originál třeba zde:
Dobře se podívej zepředu na motor. Najdeš 4 svíčky a k nim kabely. Koukni pod ně. Najdeš víko zdvihátek dotažené 4 maticemi. Koukni pod víko a najdeš uprostřed olejový filtr (váleček) a hned cca 20cm doprava olejové čidlo ze kterého vede jeden drátek.
Čidlo se dělalo ve dvou typech, ale pasovali na motor obě. U toho většího se musela s motoru vyšroubovat se starým čidlem i redukce. Ale stejně to u nového Favoritu odpadá a jen to pouze vyměníš kus za kus. Olej se nevypouští (je to tlakový kanál a tou dobou je všechen olej vklidu ve vaně).
Kup k němu i nový hliníkový těsnící kroužek !
doplněno 13.10.13 21:06:Koukni na moje reakce zde:
doplněno 13.10.13 21:11:Kdyby náhodou přecijenom to čidlo na vrakáči, tak jde vymontovat i s toho samého motoru u Felicie a použít ho do Favorita.
doplněno 13.10.13 22:03: Není zač
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.