Nejste přihlášen/a.
dobry den když mam orig bmw kola 17 zapsany v tp nevadi když je přestřikam na černou nebo zlatou?
Dej tam odstín jaký chceš, hlavně ale nezapomeň že na straně od brzd se disky třeba v kopcovitém terénu i při klidné jízdě dokáží dost rozpálit. Barva to musí vydržet, neškvařit se, neloupat se, nebo dokonce nezačít hořet
" Barva to musí vydržet, neškvařit se, neloupat se, nebo dokonce nezačít hořet "
Já bych vám doporučil nekoukat tolik na F1, pak nemůžete napsat takovou hovadinu. Pokud na běžném seriovém voze začne hořet barva na disku od rozpálených brzd, brzdy už asi hodinu nefungujou.
Fakt netuším co k tomu lidi vede napsat takové hovadiny, když tomu jak je vidno rozumí jak teorii relativity.
doplněno 12.06.13 23:00:petr123®, nejprve si zjisti bod varu nejběžněji používané brzdové kapaliny DOT 3 a DOT 4. Aby se disk natolik rozpálil, že na něm začne barva hořet nebo se jen spékat, brzdová kaplina by už dávno vřela,kotouče bílé a třmeny rudé, vše gumové na brzdovým třmenu by vyhořelo, ložisko v náboji kola by bylo vyteklé a zadřené. Brzdové obložení dávno spálené, takže by ke vznícení barvy ani nedošlo, páč jak jsem psal brzdy by byly dávno nefunkční. Jen pro tvou informaci si zjisti jaké že to barvy se používají na lakování hlinikových disků. Když jsme už u toho tak barva by musela hořet na disku i z venku, hliník totiž krásně vodí teplo, takže nejde jen o barvu uvnitř disku a co tlak v pneu a samotná guma.
Proč já se ,ale starám, klidně plácej nesmysly
doplněno 13.06.13 00:02: Ta tvoje "speciální barva na disky" je obyčejný dvousložkový akrylát . Já ho mám třeba z Ronalu Jičín.
Takže klidně může použít jakoukoli barvu na lakování au a barva rozhodně nevzplane, on dokonce nevzpalne ani asfalt, který je na vnitřní straně pomalu každého jetého disku. Zvláštní co a přitom má mnohem nižší teplotu vzplanutí.
Jak jsou podle tebe teplé kotouče při brždění? Máš ponětí jak ohromné množství energie musí brzdy pohltit?
Někdy vezmi teploměr a zkus si změřit jak kotouče topí po dlouhém kopci. Už po pár bržděních mají kolem 150 stupňů.
A nebo si třeba přečti tohle: vutbr.cz/...
My se tady ale nebavíme o speciální barvě na lakování disků. Nebo myslíš že má k takové barvě přístup člověk, co se musí zeptat zda může změnit barvu disků když má v papírech napsané "17"?
Hejkale
K otázce: je úplně jedno jako barvu budou mít kola. V žádném TP se barva kol neuvádí a ta 17 je rozměr (neůplný). R17 není odstín barvy. Hlavně pužijte barvu, která na disku vydrží a nebude se loupat. Jestli uvažujete o nějakém spreji, to je raději nechte tak jak jsou.
doplněno 12.06.13 18:34:magdon® tady se musím Hejkala zastat, pokud se podíváš na další otázky tazatele. Bude ti jasno :D
Mě spíše udivuje kdo-co, může získat řidičské oprávnění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.