Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
již delší dobu cca. 1 rok mi kouří lehký bílý dým z výfuku. Voda mi ubývá jen decentně, jednou za půl roku doliju okolo půl litru vody.
Občas v kabině zacítím benzín, nevím zda by to mohlo mít něco společného.
Nenapadá někoho z vás čím to může být? Je to normální takový lehký bílý dým z výfuku vozidla opel tigra 1.6?
V chladnějším počasí a u studeného motoru je to normální. Pokud to dělá i v teplém počasí, zahřátem motoru a po delší cestě. normální to není. Jetli jezdíte převážně krátké trasy s častým vychladnutím motoru, stává se , že i při ohřátí motoru to ještě chvilku "kouří". Poslední díl výfuku bývá plný vody a než se odpaří teplem tak to pak dělá i teplého motoru.
Ano jezdím spíše krátké trasy, ještě si to pohlídám, zda po dlouhé trase to bude kouřit, však nenapadlo mě, že by příčina mohla být v zadním dílu výfuku, kde by mohla být voda.
Děkuji moc
Kellyne, zrovna nedávno se něco podobného tady řešilo. Mrkni sem poradte.cz/... Třeba ti ta vychytávka k něčemu bude taky. Opravdu pak tlumič výfuku vydrží déle.
doplněno 29.05.13 22:29:Ono se to nezdá, ale i takhle je v nejnižším místě. Na fotce klame ten "pertl",ale ve skutečnosti je to hned u vnitřní strany plechu na obalu tlumiče. Můžeš to udělat i na obalu, ale lepší je to takhle do dýnka.
doplněno 29.05.13 23:10:Pokud tam voda bude, tak vyteče i když motor neběží. Když se nastartuje studený motor a auto se nechá stát na místě, bude pod výfukem loužička. Dirka stačí opravdu jen 1-1,5 mm Klidně ji múžeš i zastříknout zinkovým sprejem, ale ani tak se nikterak nezvětšuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.