Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výfukové potrubí

Od: miro® odpovědí: 5 změna:

Prosím podělte se o zkušenosti: Čím ošetřujete - natíráte, výfukové potrubí vozidla, aby se prodloužila jeho životnost.Případně jiná další opatření. miro Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

1x

Tak ošetřit tak maximálně svařované spoje a to dělám sprejem na zahradní krby. Jinak je dobré na posledním tlumiči, kde kondenzuje voda, udělat na nejnižším místě dírku 1 mm (na dýnku). Některé výfuky to mají už origo. Tak pokud tam není, vyvrtat. Žádná jiná péče se nevyplatí a životnost to neprodlouží.

doplněno 21.05.13 19:01:

tr, zrovna tady mám na opravu jednu 306 na které jsem poslední díl výfuku měnil cca před 3 měsíci. Jak je na dirce vidět ani není nikterák okouřená. Hlučnost se opravdu nezvýš. Když pod tu dírku dáte skleničku, tak při nastartování studeného motoru až do ohřátí na provozní teplotu, vám nakepe cca decka vody. Jak to pak vypadá v tlumiči při krátkých jízdách kde nemá vody kam odkapat je zcela jasné.

Je poteřba tu dirku udělat na té staraně která je níž. U některých aut je to vzadu u výfuku a jindy zase směrem pod auto.

Výfukové potrubí
tr

Zdravím nemáte foto? Mám občas problém s vodou ve výfuku a tak tomu občas dopřeju očistu(vyšší otáčky) , ale toto by nebylo špatné. Není to potom hlučnejší? Ale když až vzadu, tak snad ne.

Dobrý nápad

*palec* + bodík!

tr

Zdravím, díky za foto, to je hodí. Až budu mít auto zvednuté, tak se podívám na které straně to udělat a vyzkouším.

kratast*
hodnocení

0x

ničím. výfuk, ti vždy dříve prorezne z vnitřku. Takže je to zbytečné. navíc při cenách kdy tě koncový díl stojí 800kč, nevidim duvod ho nevymenit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]