Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přidáváte do mot. oleje přísady na snížení tření a aditiva do nafty? má to vůbec nějaký efekt, popř. co se vám osvědčilo. Díky za názory
Viděl jsem test, kdy jedno aditivum do oleje skutečně fungovalo - i když z motoru úplně vypustili olej, nezadřel se ještě celkem dlouhou dobu. Bylo na principu maziv v leteckých motorech za 2. světové války. Osobně ale spíš doporučuji častěji měnit motorový olej, to motoru prospěje mnohem víc, než vyjetý olej + přísada. Nejde jen o tření, ale hlavně o to, že stárnutím se zvyšuje kyselost oleje. Potom může dojít třeba k bodové korozi vaček nebo jak se tomu říká. S aditivy do nafty nemám zkušenost.
Do oleje nic nelej,, ale do nafty se mi osvědčil VIF Super Diesel Adivit, myslím že to vyrábí Paramo Pce.. používám jen v zimě, - lepší starty, spotřeba asi furt stejná, než se motor ohřeje, chce se mu víc.. a voní to z vejfuku :D
VIF do nafty...,jinak vyrábí stejnojmenné s.r.o. na Praze 5...,jinak hlídat pravidelnou a včasnou výměnu-tím spíš,máš-li turbo motor,nájez max.10 000 km,cokoli nad je problém(neveř nesmyslům o longlife apod.je to podobné dogma jako církev tvrdila,že je Země středem vesmíru)...
Dříve,když jezdily oleje M6A a podobný hustý a nekvalitní tak by asi smysl aditivace měla...ale dnešní vysoce výkoné oleje už dle mě aditiva nepotřebují,mají jich dost...pokud nekoupíš olej z kauflandu za 200kč 5 litrů a nenecháš jej tam 40 tisíc tak se nemůže nic stát ani bez aditiv...mnohem lepší je pravidelná výměna,kvalitní olej a taky důležité je kvalitní filtr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.