Nejste přihlášen/a.
Zdravím.CHci se zeptat.Při rozjíždění mi na favoritu vždy něco klepne a dělá to i při jízdě po nerovnosti na pravý straně,jako když tam je něco hodně volnýho,ale poslední dobou je to slyšet víc k motoru,už jsem vyměnil tlumič,poloosu,spodní čepy byly špatný,silenblok na motoru byl částečně utržený,brzdič aby neklepal,řízení ,zkoušel jsem rameno,ale vůle žádná,dělá to furt stejně bez změny jako bych nic nevyměnil,může to dělat vzpěra motoru?
Díky
Vždyť tohle dělá reakční vzpěra (3 závěs motoru). Tlumí kmity dopředu a dozadu (pohyb motoru v mot. prostoru/skeletu vozu). Na podvozku najdeš tzv. lízátko/telefon. Ta vzpěra je poblíž vany motoru a je to kruhový silenblok a tyčka, která se zapírá o nápravu. Ten silen a na tyčce ty dva silenty vyměň a je po problému.
doplněno 01.05.13 01:17:
Měl jsem Formana 7 let, jednou za čas se mi ozývaly podobné zvuky. Dělaly to čepy pantu předních dveří. Nikdy jsem to nepochopil proč, neslo se to celou karoserií. Nejprv stačilo do čepu zashora dlouhou tyčkou uhodit, jako ho o milimetr posunout níž, později jsem čepy vyměnil a byl po ťukání. Na hlavu bylo, že se to ťukání ozývalo i při jízdě po absolutně rovné silnici. Asi jak se ta karoserie kroutila. Čepy normálně koupíte za pár korun.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.