Nejste přihlášen/a.
AhojMáme neustále problémy s našimi stupidními sousedy, nejen my, ale i ostatní. Hlavně kvůli parkování. Bydlíme na vesnici u takového placu, kde se parkuje. Oni si zaplatili od obce 2 nejlepší parkovací místa, což chápu. Takže já začala parkovat u jejich plotu u nás u baráku. Začali si dávat schválně popelnici ven, tam kde parkuji. Potom ještě dále a připoutali ji k plotu, takže se mi ztížilo parkování. Včera na mě vyzváněli, ať si jdu okamžitě přeparkovat, jelikož tam neměli ty svoje 3 metry na popelnici, ale jen 1Přitom si tam tu popelnici stejně už dávno zase dali. Řekla jsem, že nemám důvod a vyhrožovali, že to budou řešit jinak. Začali, že je to jejich pozemek, přitom to je veřejná komunikace. Takže dneska zase vyzváněli, a přišli s tím, že nesmím stát u jejich plynoměru a vyhrožovat, že na mě zavolají polici. Zajímalo by mě, zda je to nějak upraveno zákonem, jaká může být mezera mezi autem a plynoměrem. Přijde mi to i směšné, když se plynoměr stejně chodí kontrolovat tak jednou ročně, tak by se to dalo třeba i domluvit rozumně. Hold s nima domluva neníAsi by se k němu dostat měli, ale zajímá mě zda stačí prostě mezera na protáhnutí a nebo tam kolem musí mít velký volný prostor. Žádný zákon či vyhlášku jsem nenašla, parkuji tak už hodně let a teď chtějí prostě dělat jen problém. Na ukázku posílám obrázek, tak díky za odpovědi.
Vizte zde poradte.cz/...
osoba má znát ...
Když není pozemek jejich, tak zabírají veřejné prostranství a je třeba za to hradit poplatek.
Dobrý den, zažíváte "krásu" sousedských vztahů. Řekl bych, že asi nepůjde jen o to parkování, ale budou tam se sousedy i jiné problémy. Prvně bych si zjistil, zda skutečně nejde o jejich pozemek.
Potom bych si zjistil, jak je to s tou popelnicí venku. V našem městě je vyhláškou zakázáno nechávat popelnici na chodníku mimo den svozu. O nemožnosti parkovat před HUP nevím. Asi by tam měl zůstat prostor, aby se mohlo k tomu uzávěru v případě havárie. Ale, z Vašeho popisu to vidím jako "šprajc" od sousedů. Pokud to chtějí řešit, tak ať to řeší. Vy se budete zase bránit. Vyhrožování policií je nechutné a asi chtějí vyvolat jen konflikt. Ať Vám předloží jasný důkaz (odkaz na zákon), o který se opírají oni. Potom by to bylo o něčem jiném a Vy buď ustoupíte nebo ne, ale oni si časem najdou asi zase něco jiného. Zdravím!
doplněno 27.04.13 10:12:No, to je jasné. Prostě si jen vyskakují na mladou holku. Zkuste se poradit doma a ať to zkusí urovnat třeba rodiče. Rozumná dohoda by byla nejlepší, ale vyžaduje to rozum i od druhé strany. To tady bude dost problém. Hlavně, aby to nepřerostlo v nějaké poškozování toho Vašeho auta. To už by bylo trestné.
doplněno 27.04.13 22:44:U nás dělala firma rekonstrukci plynu v ulici a nové přípojky. HUP máme vedle sloupku, kde je zvonek a panel domácího telefonu - tedy el. zařízení. Místa bylo všude dost, ale nebyl problém ani s revizí.
Díky za odpovědi, je to jasné, jen aby dělali problémy. Vzniklo to z toho, že jsem je poprosila, zda si popelnici nemohou dávat na druhou stranu branky, kde mají také místo:D odpověď zněla, že v žádném případě. Další den, když přišli s tímhle, tak prý: ano, popelnici si na druhou stranu dáme, ale vy tu nebudete parkovat:D trochu směšné. Jinak pozemek jejich samozřejmě není a bohužel u nás žádná vyhláška, která by upravovala stání popelnic není zavedena. Takto parkuji už asi 4 roky, a někdy jsem parkovala fakt u toho HUP, jenže jsme si ho upřímně ani nevšimla a kdyby bylo potřebova samozřejmě odjedu či v den, kdy mají přijít plynaři tam parkovat nebudu. Mohu tam ale teď parkovat tak, aby se k tomu plynoměru prostě dostali, akorát tam nebudou mít 3 metry volného prostoru kolem:D čím mi paní "sousedka" argumentovala, že podle zákona musí být minimálně 2 metry kolem HUP. A pokud tam někde zaparkuji, zavolá policii:D Velké problémy dělat samozřejmě nechci, ale oni nejsou normální, vždy se seběhne celá jejich rodinka, ona je cholerik a dcera si to fotí:D psychoo. Hlavně vždy přijde, když nemám rodiče doma a jelikož mi je 21, tak si myslí, že si bude dovolovat.
K HUPu jistě musí být přístup k otevření dvířek, dále z bezpečtnostních důvodů snad do vzdálenosti 1,5 či 2 metry nesmí být elektrozařízení což v autě jistě je. Ale taky jsou městské vyhlášky, které nařizují umístit popelnici na veřejné jen v den svozu.
A tuto infromaci jste vzal kde? Potřebovala bych vědět přesně výhlášku či něco, co takové věci upravují. Hledala jsem všudě možně a nic jsem nenašla. A ohledně popelnicí bohužel vyhlášku u nás v obci nemáme. A pokud se tam tedy nesmí parkovat z bezpečnostních důvodů, tak tam ještě nedávno parkovali oni:D
Nikdo Vám to nebude zjišťovat. To si zjistěte sama. Pokud je pozemek kde stojí popelnice veřejný, tak nejspíš město má vyhlášku o záboru veřejného prostranství. Do toho spadá i popelnice, nebo třeba taky fůra uhlí kterou je nutno v nějakém stanoveném čase uklidit.
Nemyslela jsem to na popelnici, to mám zjištěné, ale reagovala jsem na vaši informaci, že se nesmí 2 metry používat elektrická zařízení, kam patří tedy i auto. Právě takové informace hledám a nikde nemůžu najít, proto jsem se ptala odkud to máte.
Na každém HUP má být štítek a je to jeden z pokynů. Proto by ani na sloupku s HUP neměl být domovní zvonek.
doplněno 27.04.13 19:49:Já tam mám 1,5 metrů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.