Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo představu, zda je nějak upraveno parkování před hl.uzávěrem plynu?
mám velice milou sousedku, která si naučila dávat auto před můj dům, aby jí nestálo před okny.
mám plyn i elektriku venku na domě a jelikož v ulici nemáme chodníky, stojí pravidelně tak 5cm od plynu i elektřiny.
několikrát jsem jí to říkala, dokonce jsem pár nocí byla potmě, když vypadl hlavní jistič a ona nebyla doma.
nic nezabírá, spíš bych řekla, že to dělá už schválně. stačí, když odjedu na 15min do obchodu a hned si tam jde přeparkovat.
Jak bych mohla tohle nějak slušněji řešit? dík
Poraďte se s hasiči věřím že určitě budou mít námitky a rozhýbe se to, ono když by Vám náhodou hořel dům tak musí mít přístup k plynu a elektrice Jak radí vypustit kola není špatné řešení ale nesmí Vás nikdo chytit při činu mohl by to někdo posoudit jako poškozování cizího majetku
Než někam půjdete si stěžovat doporučuji udělat si nějaký záznam video, foto (stačí z mobilu)
Fajn rady, pak nastane bitva nekonečná kdo z koho. Sousedova koza...
Maggi, máte řidičské oprávnění, tudíž jistě znáte zákon 361/200 Sb. Sice je pravda, že to jako vždy není norma všeobsahující, i jiné normy se dopravy, řidičů týkají ( např. poskytnutí vozidla hasičům, kdo to ví..). Není-li zákaz, mohu parkovat před cizím domem jak chci.
Počtěte si třeba v zákonu o požární ochraně... Jakmile tam však bude zákaz, tak si uvědomte, že to platí i pro VÁS!
Takže požádejte na obci, či Policii aby to řešila a můžete pak parkovat před jejich domem.
Co vám vadí více, parkování před vaším domem kdy komunikace není vaše, či ten přístup?
Máá rada, místo píchání gum vyhoďte jistič a volejte policii, že nemáte přístup, zákonný postup. Předpokládám, že to zařízení je označeno jak zákon káže.
no, tak přesně k tomu jsme se dostaly.stojí mi před domem,tak se jí postavím před okna.hned si stěžuje,ale po sousedech,že jí stavím auto před okna.je mi jasné, že komunikace je veřejná.u nás se jedná o maličkou úzkou ulici (navíc slepou) a platí tu celá léta, že každý stojí před svým domem a nikdo si nedovolí postavit auto jinam.tak to tady je.pak se přistěhovala tahle paní a začlo
tohle.údajně měla říct, když ji ostatní spucovali, že si nebude stát před okny a navíc na sluníčku.
to že nemám "svoje"místo jisté mě tolik netočí, jako ten přístup k plynu a elektrice,když mám dům v rekonstrukci a ten přístup potřebujete.pošlete jí přeparkovat,že tam potřebujete a druhý den je tam znova.
snažila jsem se někde najít, jestli je dána nějaká vzdálenost, kde se smí stát.abych alespoň otevřela tu skříň,což teď
si ani neškrtnu, když mi zrcátkem pomalu dře barák.To mi vadí.ten přístup.navíc od člověka, který je min o 20let mladší
že každý stojí před svým domem a nikdo si nedovolí postavit auto jinam.tak to tady je...
Tedy nezlobte se, ale píšete ptákovinu. Respektujte zákon. Jestliže je komunikace úzká, tak může dojít k tomu, že tam nebude parkovat nikdo, protože to neodpovídá normě! Počtěte si v tom zákonu o PO, jak jsem uvedl a upozorněte ji na to, ale je tam umožnit přístup!. Marně přemýšlím, jestli v našem městě je komunikace těsně k domu, neznám.
Jakési naschvály, na to zapomeňte, to odskáčete VY!
Možná Vám pomůže i tento odkaz zajistit přístup k rozvodným zařízením elektrické energie a k uzávěrům plynu, vody a topení je to odst.1.1 pitris.estranky.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.