Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nehoda s prošlou stk

Od: colasina* odpovědí: 16 změna:

dobrý den chtěl bych se zeptat na následující věc. stál jsem na parkovišti u OD kufland na střešním parkovišti a když jsem přišel k vozu stála tam paní která do mě svojí nepozorností nacouvala a rozbila mi přední nárazník vše jsme sepsali a informovali moji pojišťovnu a následně jsem zjistil že mám 12 dní již neplatnou stk ale vozidlo bylo v perfektním stavu, je pojišťovna viníka povinna mi vyplatit pojistné za spůsobenou škodu? ve vozidle jsem v době nehody neseděl děkuji za odpověď

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

1x

Pokud vozidlo parkovalo tak nebylo přímo účastno provozu a tedy by pojišťovna viníka měla bez problémů škodu uhradit.

colasina*
hodnocení

Díky sem rád že mi to tu pomohlo a můžu pěkně spát :)

i při normální bouračce by měla pojištovna plnit za předpokladu, že nehoda nevznikla díky špatnému technickému stavu vašeho vozu...

erikch*

pojištovny se kroutí-nepotřebují vyplácet x peněz,ale naopak x peněz vydělávat(víc jak deset miliard na trhu s pojištěním vozidel za rok 2010 "není dost")...,čili je možné,že se budou kroutit jak vytažená žížala-a s tím raději počítejte,můžete být jen příjemně překvapen než nepříjemně zklamán...Ale i tak ,kdyby cokoli-zdarma se zkuste obrátit na confido.cz/... kamarád co nezaviněně přišel u nehody o nohy díky nim řeší odškodnění(úspěšně)-jen jedna z obou protéz je za 1,6 milionu kaček(takže se pojištovna tím spíš kroutí)...

hanher*
hodnocení

0x

To záleží na tom, co má pojišťovna zapsané v podmínkách.

S největší pravděpodobností Vám ale škoda uhrazena nebude, protože ve chvíli nehody nebylo auto způsobilé provozu.

colasina*
hodnocení

sepsali jsme protokol o nehodě a paní přiznala veškerou chybu a moje vozidlo bylo na parkovišti. peníze mi byly prej z mojí pojišťovny odeslány ale nevím jestli je nebudu muset vracet na velký techničák se mě nikdo neptal až prej dodatečně jej mám zaslat

hanher*

Nechci Vás strašit, pohledy na tuto situaci jsou různé:

poradte.cz/...

colasina*
hodnocení

je mi jasné že jsou různé závěry ale pokud moje vozidlo stálo na soukromém parkovišti a paní do mě nacouvala a je to její vina na sto procentech účasti měl bych být v pohodě na komunikaci jsem nejel a policie u toho též nebyla a zimní gumy sem měl

hanher*

Zkuste počkat, je pozdě, někdo moudřejší Vám během dnešního dopoledne ještě určitě poradí.

Z toho, co jste teď dopsal to tak vypadá, že to asi ani problém nebude. . .

colas
hodnocení

díky za odkaz velice mi pomohl paní napsala ž enakonec jí to pojišťovna proplatila že kouká pouze na vzniklou škodu a né jestli má technickou platnou. jedná se o nějakých 6000 tak to je asi maličkost ale i tak na zemi se nenajdou

hodnocení

0x

colasina,

ne pojištovna Vám nemůže odepřít, nebo krátit pojistné plnění. Avšak žádná pojištovna nedá o korunu více, raději o dvě méně.

PMáte vždy možnost nesouhlasit s výši odškodnění a jít do sporu. Kdo se bojí, nesmí do lesa...

colasina*
hodnocení

Pane Milane

Děkuji vám za informaci škodní událost byla vyřízena a pan s mojí pojišťovny mi zdělil částku kterou mi budou vyplácet a následně vymáhat s pojišťovny viníka jen chtějí poslat dodatečně kopii velkého techničáku a známá s pojištovny mi zdělila že to nemá na odškodnění žádný vliv (neplatná stk) vel. techničák je jen součásti celého spisu. Paní která nehodu zavinila mi do protokolu o nehodě podepsalaže nemá žádnou škodu že nehodu zavinila svoji nepozorností. Děkuji .

buss
hodnocení

0x

Já bych si přečetl podmínky a záákon. Není jen jedna pojišťovna. Pojišťovně bylo něco sděleno o STK zapsáno do záznamu..?

bussi, to byste udělal vy, ale já určitě ne, páč číst celý zákon a hledat v něm něco, co nevím co mám hledat, pak číst obchodní podmínky, několik stran textů.. ano je to Vaše rada, já jí akceptuji ale domnívám se, že se touto radou nebude nikdo řídit.

buss

Tak ať dají na ...jeden mí říkal, že... a vím zase prd. A když nezná, nemůže se něčemu vyhnout. Je-li něco upraveno, mínění lidí, vlastní výklad o tom je k čemu... Podmínky pojišťoven dostáváme k tomu, abychom věděli. Ano, já to tak dělám. Každý by měl znát v jisté míře to, s čím zachází, známe to o neomlouvání z neznalosti (a těch nevědomostí je od právní, finanční..). V době internetu to není problém, za komuny to bylo horší a Sbírku jsem odebíral. Je to o přístupu.
Představme si situaci, že prošlá SKT by bránila výplatě pojistného a je o ně zažádáno. Neoznámila by to pojišťovna jako podvod?
Ale, samotná neplatnost STK nemá přímý vliv na možnost pojistitele uplatnit proti pojištěnému právo na plnění, nebylo-li to v příčinné souvislosti. Pokuta za to, ža tam řidič přijel a odjel s takovým vozidlem je věc jiná.

nu*
hodnocení

0x

- vozidlo v perfemtním stavu bylo podle zákona technicky nezpůsobilé k provozu

- pojišťovna může krátit pojistné plnění, pokud přijde na propadlou TP

- také nemusí přijít na nic a nemusí krátit nic

- že jste v autě neseděl je úplně jedno, když nastaně krácení můžete se soudit nebo se s tím smířit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]