Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Mám felicii 1,3 jednobod s alt. pohonem CNG a jelikož je auto na zemní plyn do kopců docela líný, přemýšlel sem o snížení hlavy. Máte s tím někdo zkušenosti? co vše to obnáší, klady, zápory a jestli to má vůbec smysl? díky za rady
to jsem taky našel, nicméně věci které mi jsou tak nějak známy.. spíš by mě zajímaly rady od lidí, co to měly upravený.
nejdřív bych zvážil zda má vůbec zástavba čehokoli(at už plyn zemní,lehký ropný) do Feldy význam...?!? Ona trošku zástavba(sám si jí neuděláš) převyšuje hodnotu Feldy jako takové(a to nemyslím ve zlém vůči tvé i třeba vyvoněný Felícii)...Další problém CNG jsou jeho vlastnosti-plyn je "nemastný" a neodpařuje se,takže neodvádí motoru přebytečné teplo,čili motor(pokud to není nějaký mastodont-což u Feldy tedy rozhodně není) nevydrží-sací ventily dopadají na nemazaná sedla a výfukové trpí na extrém teplo spalin...Takže nejen ekonom.hledisko,ale hlavně technické...Málokterá automobilka si dovolí dávat seriově CNG,Medvěd třeba používá pomalu dvacetiletý(z dob,kdy se věci dělaly aby něco vydržely) dvoulitrový motor...Snížením hlavy akorát uspíšíš proces degradace materiálů(palivo vyšší kompresi snese,ale zbytek-spalovací prostor,už určitě nee)-ale samozřejmě se svou "hlavou" si dělej co uznáš za vhodné...
Řešit cenu vozidla vůči ceně přestavby, když neznáme podrobnosti, je nesmysl. Kamarád si před cca 1/2 rokem nechal předělat Felicii na CNG. Rozváží jídlo. Po úpravě najel už přes 50tis km. Je snad blázen a nebo neumí počítat, když jí nechal předělávat. Ne není.
Viděl jsi už jak je vypadá ventil z 1.3 OHV felicie a sedla v hlavě? Asi ne. Tento motor je jeden z nejlepších, který zvládá provoz na CNG či LPG.
díky za odpověď, akorát tedy se věci mají "trochu" jinak. Mám felicii rv. 95, od r. 2000 zástavba CNG - vozidlo Pražské plynárenské. Od té doby najeto x tisíc km s původním motorem, což i mě docela překvapuje. Na benzín táhne skvěle, ale na CNG je samozřejmě výkon nižší a třeba na dálnici ve větším kopci je to dost nepříjemný.
ta felda ma cenu par papirku ... takze se na to vykasli a jezdi dokad se nepokaka uplne , 1,3felda je tak jednoduchy motor , ze ta najede klidne pres 700tisic km ...
máš pravdu, hodnotu auta neberu, mám jí od září a už se zaplatila, takže to neřeším, motor je taky v pohodě,ale CNG prostě ubírá výkon u každého auta a mě docela s... když mě na dálnici v nějakým prudkým kopci předjíždí dobře rozjetý kamion
Tak prodej feldu a kup si silnější,třeba taky feldu ,ale jednašestku!Tvůj dotaz mi připadá dotaz týpka co si koupil fóbii juniora a po měsíci vlastnictví chtěl na tuning sraz a chtěl okamžitě zvýšit výkon (pkd možno aspoň o 1/4!).
doplněno 25.03.13 20:30:To Ladaadal-se směješ,nejdo o autí ale jen o bicykl.jeden týpek si nechal dělat kolo na zakázku,(stálo ho kolem 80 tisíc ) ,POPRVÉ co s ním vyjel jej v kopci (pro Jindřichohradečáky v Otínském ) předjel dědula s cigárkem v hubě,v rozevláté košili a na rezavé ukrajině a v pantoflích! Tak sesedl odvedl kolo domů a od té doby na měn neseděl je to cca 15 roků!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.