Nejste přihlášen/a.
Zdarec,mam otázku :
O kolik se zvýší výkon na felicii 1,3 když o 1mm snížím hlavu?
Říká se, že pak motor jde brzy do s*aček?Je to pravda?
Gregu,nelze jednoznačně říct,o kolik se zvýší výkon,když snížíš hlavu.Ale životnost motoru se většinou sníží .Jako motorář ve výslužbě mohu s jistotou potvrdit,že spalovací motor pracuje na bázi souhry jednotlivých dílů,komponentů a jejich seřízení . Například stačí jen zanesený filtr sání a tato souhra už nefunguje tak jak má. A po snížení hlavy je potřeba optimalizovat nastavení motoru,mnohé díly vyměnit . Není to práce na pár minut . Zajdi se někdy podívat do nějaké dílny,kde se připravují motory na závody a budeš překvapen. ... Děkuji autorům některých příspěvků za obohacení .Mám se stále co učit ... vyboulený válce s více kroužkama ..etc.
Výkon se zvíší. ale normálně se hlavy snižují o tisíciny. lepší je dát lepší válce (víc vyboulený) s více kroužky.
snížením hlavy zvíšíš kompresy a tím snížíš životnost. Také je důležité jak dobře sedí ventyly.
Někde jsem četl že jedna tisícina je -10 let životnosti.
co to je vyboulenej valec? to jako ze je vlnitej? A valec z krouzkama? Bavime se tu vubec o motoru?
doplněno 31.10.11 22:08: a sedi ventily to jako ze se vyklaji
ja ji kdysy sundal o 1-1,5 mm na 1,9gti 205 a slape dodnes a je to min 10 let, byla vyzrana a mel jsem to jako auto na blbnuti a nakonec si ho i kamarad koupil
doplněno 31.10.11 22:04:pipercams.co.uk/... mozna tu budou mit vacku ale nevim
neodpoviem na čo sa pýtate ,ale chcem vás od toho odradit .Brúsenie na rovinnej brúske ,nové tesnenia ,nové šroby do hlavy,nové rozvody ,to je len material ,ktorý nemože nevymenit a k tomu práca na den spolu cca 15000 Kč .
šroby hlavy sú na jednorázové použite ,natiahnu sa a sú napružené ,druhýkrat sa tento efekt materialu šrobu nedosiahne=sú už natiahnuté. Hlava sa dotahuje momentákom a už sa nedotahuje druhykrát "po zábehu" ako na Lade Remen sa v slušnom podniku nepoužije znovu ,ani ked má iba 100km ,kladky áno.
doplněno 31.10.11 23:32:pre p.des
Tak to sem teda netušil,tu Ladu jsem měl ,těsnění měnil a dotahoval půlmetrovým nástrčákem.Ale krom těsnění jsem nedával nic jiného.
v zadnem podniku nedaji na feldu 1,3 remen protoze tam NENÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ
p.blackflamesiczi ozaj som si nevšimnul,že tazatelova felicia je iba 1,3 tá nebola ešte OHC . 1,6 a 1,9 sú ako všetky VW s remenom. Merito veci sa týmto nemeni
I mne dovolte pár připomínek. Snížení hlavy = zvýšení tlaků ve válci = větší namáhání = nějaké zvýšení výkonu , ale také nutnost požívat benzín s vyšším ok.č. a jiné nastavení předzápalu. Výměna ostatních částí motoru , jak zde uvádíte , je nezbytné jen při úsilí zvýšení dalšího efektu zvětšení výkonu.V podstatě výkon spalovacího motoru závisí na jeho účinnosti , s jakou dokáže využít energii utajenou v používaném palivu. Hlavním požadavkem vyššího výkonu stávajícího motoru , jsou jeho vyšší otáčky . A k tomu směřuje právě náhrada některých součást , jak zde uvádíte .Bez zvýšené otáček , nelze dosáhnout znatelnějšího efektu. Např. píst z více kroužky působí právě opak. Zdar motorizmu - miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.