Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám škodu felicii a dneska po delší jízdě po dálnici jsem dojel do města a po zastavení a semaforu, jsem zaslech divný zvuk od motoru (myslím že to bude prasklý výfuk), ale k domu to nebylo daleko tak sem jel dále. Při zatáčení k domu šlo jaksi divně zatočit nějak tuze, tak po odbočení ihned zastavím a koukám a pravý přední kotouč byl úplně do ruda rozhžavený (nebylo to tím že bych dupal na brzdu). Nevím co teď stím jestli se nějak stiskli brzdné čelisti změnou tlaku a telou cestu dřely nebo co to je + ten zvuk od motoru (jakobych najednou přidal bassy o 500%).
Nevíte někdo co stím? Případně zda se to někomu už stalo?
Děkuji všem za odpověď
Jo, už se mi to stalo. Prasklá prachovka delší dobu, orezlí pístek, spuchřelá hadice brzd, která fungovala tak, že kapalinu pustila, ale nevracela (jako taková záklopka z toho bordelu z bobtnání.
Hadice,manžety pístku se mění dle příruček co 5 let a kapalina co 2 roky, aby tomu nedošlo! Pak se jen lidi divý a nadávají, jaké to jsou ty Škodovky šmejdy...hlavně že jezdí přes 20 let, že
Udělejte repas třmene. Je na to sada od TRW. Nic jiného nekupujte. Pak nové hadice ATE nebo jiné kvalitní.
doplněno 10.03.13 22:57:doplněno 10.03.13 22:57:
Jestli byl kotouč takto ohřátý, je na vyhození, Destičky "neodskočily" od kotouče a nepatrně přibržďovaly, to je důvod ohřátí kotouče. Důvod proč destičky zůstaly viset, může být v samotném třmenu, který je uvnitř zkorodovaný a pístky se pak nepohybují lehce. Může být i rozleptaná brzdová hadička uvnitř a nepouští všechen tlak zpět. Každopádně je to na generálku třmenu (rovnou obou) výměnu hadiček i brzové kapliny atd atd. Prostě je to na GO brzd, příště vám může zůstat jedno kolo zablokované úplně. Ten kotouč bude po vychladnutí dost pravděpodobě zvlněný a bude vám to kopat do pedálu.
Ono chce občas vyzkoušet auto tak,že dám neutrál a na rovné asfaltce vylezu z auta a zkusím ho jemně rukama tlačit,houpat dopředu a dozadu.Jestli to jde špatně a auto se nepohybuje lehce,jakoby trochu zabrzděné,jsou zarezlé pístky od brzd a špatně se vrací brzdové pakny.
není lepší obětovat 5 minut času, vytahnout z kufru zvedak a vyzkoušet to než tam kdesi přetlačovat auto?
Auto,které nemá zatuhlé brzdové válečky rozhejbeš na rovině asfaltu jednou rukou.Stačí do něj strčit a koukat,jak jde lehce nebo má trochu odpor.Nebo je snažší to dvakrát nebo i čtyřikrát zvedat?Chce to ale mít trochu cit a nebejt lopata.Když má člověk cit tak to jde poznat
no ja nevim ale ja když něco na svém autě kontroluju nebo dělám tak to dělám pořádně.. věřím že někomu stáčí ke spokojenosti že to jede, že se to hýbe, že to svítí, že to stírá... mě to nevadí.. a opravdu jsem ještě na svém autě nezkoušel jaký klade odpor při tlačení jednou rukou bez přibrždovaní.. ono pokud to blokuje uplně tak s tim nepohnete ale pokud to trochu přibržduje tak věřím že to taky potlačíte ale i když to trochu přibržduje tak je to schopné třeba buben běkně rozžhavit...
doplněno 12.03.13 20:07:pest: to jsme dva
Jde to krásně poznat i když to přibrzďuje i jen malinko.Ale holt není každému dáno,aby na to měl cit.Stačí do auta strčit při vyřazené rychlosti a hned člověk ví,na čem je podle toho,jak auto houpe.Krom toho každý jezdí do roztrhání auta a ještě jsem neviděl nikoho,aby každý rok někdo zvedal auto,jestli mu přibržďuje.Na to je každý moc pohodlný.
"ještě jsem neviděl nikoho, aby každý rok někdo zvedal auto,jestli mu přibržďuje.Na to je každý moc pohodlný."
Já to třeba dělám dvakrát do roka každá výměna zimních/letních (letních/zimních) kol je totiž ke kontrole brzdového systému jako dělaná
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.