Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdy Felície

Od: jura32* odpovědí: 11 změna:

Zdravím mám problém,na pravém kole u felície mám třmen z favorita a hadice k němu je krátká,jde přišroubovat ale při zatáčení se dost napíná a na plný rejd,vrátí cca o 2cm.volant zpět,tudiž se ptám nedá se sehnat nějaká redukce nebo to nějak napojit abych nemusel měnit ten třmen celý?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

blackflamesiczi*
hodnocení

0x

to jsou trochu sebevrazedne sklony, sla by poposadit brzdova trubka a s ni pujde i hadice , ale nevydim rozumnej duvod tohoto pocinani

gumidek*
hodnocení

0x

Brzdové třmeny a jejich držáky jsou tuším stejné. Hadice jsou rozdílné v délce a délce závitu!

doplněno 04.06.12 22:34:

*placni*

Brzdy Felície
jura32*
hodnocení

no já mám,tu hadici s tím krátkým závitem takže by tam byla z favorita?A když tam dám tu z delším závitem tak to bude ok?nebo nedá se někde sehnat delší hadice kolik to tak měří potřeboval bych tak 40cm.

doplněno 04.06.12 22:55:

jo a ten třmen má závit pro tu hadici kdesi směrem k nárazníku a na druhé straně směrem je ten závit k rameni.

gumidek*

e-cat.cz/...

Ty třmeny bejvaj fakt stejný, co jsem koukal. Tu krátkou mám já. Tobě v případě té Feliciové bude kus trčet (schovají se jen ty závity).

doplněno 04.06.12 22:57:

Máš tam délku v odkazu a ještě ti kouknu na ty třmeny :)

doplněno 04.06.12 23:02:

Takže jsem koukal a hadice musí jít u obou stran zeshora a ne směrem k rameni *hi*

doplněno 04.06.12 23:04:

Teď mě to trklo! Nezapojil jsi tu hadici do otvoru pro odvzdušňovací šroubek s gumovou čepičkou?

doplněno 04.06.12 23:11:

Právě že stejný, akorát kratší a hadice by tam neměla dosáhnout svojí délkou.

Brzdy Felície #2
jura32*
hodnocení

ok,já to skusím zítra vyfotit,no mě jde o to že když zatočím tak se dost napne a nejde ůplně do pravého rejdu aby neprdla nevytekla kapalina a já se někde nevybančil,no a za celý třmen za 1200kč.se mi nechce dávat.:(

gumidekneprihlasen

Máš to ve správné díře třmenu? Není ta hadice v otvoru pro odvzdušňovák?

jura32*
hodnocení

tak vydrž já se podívám jestli jsem to nazapojil opačně.

doplněno 04.06.12 23:08:

Ale tam je přece jiný závit né?

gumidek2
hodnocení

0x

Ta hadice je fakt delší, díky posunutému úchytu hadice/trubka. Máš to takhle:

Brzdy Felície #3
gumidek3

Třmeny jsou Levý a Pravý, jinak ti jedna díra kouká správně nahoru a druhá špatně směrem k zemi (rameni).

Obě musí směrovat nahoru! ;)

gumidek4
hodnocení

0x

Už skoro spím, ale shrnu to:

Držáky třmenů jsou stejné pro Fa i Fe a jsou pro obě strany stejné L a P

Třmeny jsou stejné pro Fa i Fe, ale rozdílné pro L a P strany (každá strana má svůj třmen k vůli směrování otvoru pro hadici nahoru)

Hadice pro Fe a Fa jsou rozdílné délkou, závity mají stejné a jsou stejné pro obě strany L a P

Skontroluj tedy třmeny, kam kouká výtstup pro hadici (vždy nahoru) a kup hadice pro felicii a dej je tam. Pak to bude OK *hej*

jura32*
hodnocení

no takže to bylo opačně,tak jsem to přehodil a v už je to v poho.dík za radu všem!;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]