Nejste přihlášen/a.
Dobry den chci se zeptat muzu jezdit s autem ktery nema zaplacen eko dan.děkuji za odpověd.
vacek
Ekodaň (tzv. ekovýpalné) nemá nic společného s možností legálního provozu auta, ale s převodem vozu (s registrací) na jiného majitele. Pokud budete s a autem jezdit na původního majitele a nebudete ho přeregistrovávat na sebe (nebo někoho jiného), nic neplatíte a jezdit můžete. Pokud budete chtít auto převést na sebe (nebo někoho jiného - kromě vyjímek uvedených v zákoně - např na držitele ZTTP), auto vám nebude bez zaplacení převedeno (přeregistrováno).
Ano - spousta ´aut´ nemá zaplacenu "eko-daň" a bez problému legálně jezdí.
doplněno 10.02.13 10:08:Eko-daň se platí podle vozidlem splňované EURO normy a platí se jen při první (pře)registraci vozidla po 1.1.1999 (při následných registracích ne). Samozřejmě eko-daň neplatí auta, jež majitel nepřihlašuje.
doplněno 10.02.13 13:25: Ronyx: Ano - souhlasím - to jsem se ´pěkně uťáp´...
A opět otázka na kterou jsem tu dával odpověď ale jak již zaznělo, zřejmě jste se chtěl zeptat na něco jiného (čili na mnou zmíněný polopřevod)
To Axlík přečtěte si otázku! Pal zjistíte že se na to co Vy odkazujete neptal.Ptal se jen a pouze zda může jezdit když není zaplacena EKO daň.
ANO bez zaplaceného ekovýpalného můžete jezdit.Ale s výjímkami (ZTP a ZTPP) nelze přihlásit bez zaplacení.
Je to v podstatě stejná otázka, jen špatně formulovaná nezaplacení eko daně = nedohlášení vozu.
Já teda nevím,ale ptá se zda může jezdit bez zaplecené eko daně a ne zda může jezdit s nedohlášeným autem.Jak víte že třeba to auto nevlastní od doby před vznikem povinnosti totoplati?
Pkd nebo až se bude ptát zda může s autem v polopřevodu tak pak můžete napsat že ano i když se dopouští přestupku,ovšem nepostižitelného,pokud nebude jezdit za hranice ČR (např v A jsou schopni za toto auto zadržet!)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.