Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polopřevod, konečná odpověď

Od: axlik* odpovědí: 14 změna:

Zdravím, nejedná se o otázku, pouze chci odpovědět všem co si neví rady nebo popírají možnost užívání auta v polopřevodu s tím, že člověk dostane nééééskutečně velkou pokutu. Tento obrázek mluví za vše : (a nikdo mi neřekl ani fň)

Polopřevod, konečná odpověď

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

0x

Nikdo netvrdi ze dostane ale MUZE dostat. Pokud jste nedostal budte rad. Pokud na 50 pojedete 150, tak taky automaticky nedostanete velkou pokutu, ale MUZETE ji dostat. Proto at kazdy cini, co sam uzna za vhodne...

axlik*
hodnocení

Řekl bych že ani nemůže, nemá to v zákoně žádnou oporu ;) navíc zde na poradte se o tom vedly obří diskuze kde jste se vzájemně hádali jak to je nebo není na pokutu, tímto jsem chtěl všem odpovědět :)

doplněno 06.02.13 22:35:

A nebo ještě jinak, nemůžu si stěžovat na odbor dopravy kde mi euro norma 2 nebyla prozkoumávána i když mám auto z roku 92' :D a vyřízení přepisu, bez keců a s dva roky starou evidenčkou trvalo jen pár málo minut :)

A to jako úředník měl jít k autu napojit zařízení na měření a zkoumat zda plní e2 nebo jak to měl zkoumat?Jednou je to v TP a mají tabulky převodu a hotovo.

A Evidenční že jste měl dva roky prošlou,tak buďte rád že přehlédl datum ,jsme jen lidé a nikdo není neomylný!

axlik*
hodnocení

Evidenčka nebyla prošlá, věděla o tom a já jí o tom i řikal a odpovědí několika úředníků nezávisle na tebe i po telefonu mi bylo, že je EVIDENČNÍ KONTROLA PLATNOSTÍ NEOMEZENÁ!

Neměl nic napojovat, jen když čtu tady na poradte ty blafy o pokutách a zkoumání a šetření a pak vidím jak to jde jednoduše, dost mi to kazí dojem z celé poradny :)

Tys to nepochoppil,že tobě díky známosti či kdovíčemu uznali dva roky starou STK a EvK neznamená že platnost je NEOMEZENA! a že ti nedali zaplatit ekodaň ,ještě neznamená že je to tak jak píšeš,ne všude to takto porušují!

axlik*
hodnocení

A kde jsem řek, že mi uznali starou STK a neplatil jsem ekodan :D :D :D STK mám nově dělanou v létě, jen evidenční kontrolu jsem dělal dávno a řekli mi, že ten papír platí neomezeně. Ekodaň jsem platil za Euro2 což jsem taky psal ;) nemám žádnou známost, koupil jsem auto, jezdil na polopřevod, po době uvedené v TP jsem ho byl nucen přihlásit kvůli ztrátě SPZ a to je celé ;)

nu*
hodnocení

0x

nikdo to nepopírá, ale takových aut je v čechách milion, možná i víc, ministerstvo dopravy zkurvilo zákon a kdo to bude po nich napravovat...

hodnocení

0x

axlíku, polopřevod na Vás je ok, ale v jiné diskuzi nebylo o polopřevodu vůbec nic. Tazatel nedal takové informace, proto je možné, si jeho dotaz vykládat různě...

Jen mnemohu nalézt předpis, kde lze uložit sankci až 40000Kč, pokud není vůbec uveden vlastník v techničáku..

Pane NÚ, prosím jaký je to předpis, kdysi se to tu řešilo a tuším, že jste dodal číslo předpisu. Díky

axlik*
hodnocení

Já to tu dal jako souhrnnou odpověď na nekončící vlnu dotazů typu ,,stane se něco když budu jezdit v polopřevodu, dostanu sankci když to pak půjdu přihlásit?" a taky všem chytrákům co se tu budou donekonečna hádat, že já jsem naprosto světlá výjimka co unikla sankci 50tis. a veřejné popravě a bůví čemu ještě a že jinak je za to nesmírná sankce. Je to pitomost a dokud se nezmění zákony, tak to pitomost dál bude. A štve mě když tu potom radí lidi co ví z vlastní zkušenosti naprostý kulový!

axlíku, každý máme právo na svůj názor. jenVás musím upozornit, že pokud projde "A" ne úřadě v Horní Dolní, často neprojde v Dolní Horní.

Domnívám se, že nikdo nepsal, že pokud je vozidlo odhlášeno v registru na Vás (polopřevod), tak nesmíte jezdit, nebo bude sankce.

Já tvrdím, že pokud je v registru vozidlo odhlášeno na pana "B" ten ho prodá panu "C" a pan "C" nebude uveden v techničáku hrozí mu sankce..

axlik*
hodnocení

Ano, to je pravda, ovšem kdybych měl auto v odhlášce na někoho jiného tak neváhám a přihlašuji hned, protože tam už s tím problém je ;)

axlíku, vidíte, já věděl, že se domluvíme, ale v jiném dotazu není jasné co tazatel má zapsáno v techničáku..

buss
hodnocení

0x

No EK nebude neomezená, platí jen do doby zaregistrování vlastníka. To, že jeden úřad nekoná, neznamená, že tak nebude činit jiný. Zde mi řekli že to tolerují. Každá ves, jiný pes.
TP ... je doklad, kterým se osvědčují schválení technické způsobilosti vozidla k provozu na pozemních komunikacích, údaje o vlastníkovi a provozovateli vozidla, údaje o provedených technických změnách na vozidle a změnách v registru silničních vozidel,

axlik*
hodnocení

Viz. můj příspěvek výše, přesně to jsem psal, že její platnost je omezená jejím použitím ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]