Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapsat kola

Od: pety* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, prosím o radu jak mam zapsat a kde kola R18 aby vše bylo legalní a mohl je provozovat na svém automobilu. Děkuji za odpověd.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

furik
hodnocení

0x

vše důležité je zde : mdcr.cz/...

nu*
hodnocení

0x

tak pokud je to renault twingo nebo malý yaris, asi tam nepůjdou

erikch*
hodnocení

0x

typový list-návody jak si jej "vytisknout" jsou vcelku sesumarizované na foru Škoda Octavia...S typovým listem jde vše...(téměř) a i bez zápisu,prostě je jej musíte mít vždy s sebou(a občas si "obnovit" datum) a při kontrole-ted jsem kola namontoval,ale ještě nestihl nechat zapsat...,takhle bez problému i na STK(osobní dlouholetá zkušenost)

asd*

Pokud jde o provedení schválený pro daný auto, tak to je jen falšování typ. listu = pokud si někdo všimne tak bude sankce. Ale pokud to bude provedení neschválený pro daný auto a ty kola/ výfuk budou příčinou nehody (např. ten výfuk na dálnici upadne a rozmydlí jiný auto), tak to "bez problému" už moc nebude, pojišťovna bude vymáhat náhradu škody a nejspíš uspěje.

nu*
hodnocení

0x

domnívám se že je nejvyšší čas přestat zapisovat podobné kraviny a chodit každý druhý měsíc něco úředně zapisovat

erikch*

ano logicky ano,jenže to bychom nesměli žít v čechcách,kde na každý prd potřebuji razítko(zřejmě kvůli vytížení přebujelého státního aparátu)...*smich* No já taky nezapisuju-prostě s sebou vozím dva typové listy v každém autě-u obou na kola a výfuk,a mám klid-"výroba" typového listu mě trvala asi 20 minut,jen jednou za měsíc "zaktualizuju" datum a jezdím vklidu dál,už jsem absolovoval i TK a zcela bez problému(jde jakože o aktuálnější datum) a není problém...Čím více nás to takhle bude dělat,tím dříve státu dojde,že je to nesmysl(prostě nezinkasují žádné správní poplatky za zápis "změny")...

olaf71*

také jsem toho názoru, ale kolikrát se vidí na autě nesmyslné věci, kdy kola lezou z auta ven přes lemy, výfuky řvou. nakonec je pak čověk sám proti sobě. osobně si myslím, že například podložky, či menší ET ničí podvozek.

pety*
hodnocení

Zdravím dotazuji se na zapsání kol, prosím tě myslíš že by si mi mohl poslat emailem vzor tp listu i s vyplněním abych věděl co tam mám dopsat. Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]