Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu jak mam zapsat a kde kola R18 aby vše bylo legalní a mohl je provozovat na svém automobilu. Děkuji za odpověd.
typový list-návody jak si jej "vytisknout" jsou vcelku sesumarizované na foru Škoda Octavia...S typovým listem jde vše...(téměř) a i bez zápisu,prostě je jej musíte mít vždy s sebou(a občas si "obnovit" datum) a při kontrole-ted jsem kola namontoval,ale ještě nestihl nechat zapsat...,takhle bez problému i na STK(osobní dlouholetá zkušenost)
Pokud jde o provedení schválený pro daný auto, tak to je jen falšování typ. listu = pokud si někdo všimne tak bude sankce. Ale pokud to bude provedení neschválený pro daný auto a ty kola/ výfuk budou příčinou nehody (např. ten výfuk na dálnici upadne a rozmydlí jiný auto), tak to "bez problému" už moc nebude, pojišťovna bude vymáhat náhradu škody a nejspíš uspěje.
domnívám se že je nejvyšší čas přestat zapisovat podobné kraviny a chodit každý druhý měsíc něco úředně zapisovat
ano logicky ano,jenže to bychom nesměli žít v čechcách,kde na každý prd potřebuji razítko(zřejmě kvůli vytížení přebujelého státního aparátu)... No já taky nezapisuju-prostě s sebou vozím dva typové listy v každém autě-u obou na kola a výfuk,a mám klid-"výroba" typového listu mě trvala asi 20 minut,jen jednou za měsíc "zaktualizuju" datum a jezdím vklidu dál,už jsem absolovoval i TK a zcela bez problému(jde jakože o aktuálnější datum) a není problém...Čím více nás to takhle bude dělat,tím dříve státu dojde,že je to nesmysl(prostě nezinkasují žádné správní poplatky za zápis "změny")...
také jsem toho názoru, ale kolikrát se vidí na autě nesmyslné věci, kdy kola lezou z auta ven přes lemy, výfuky řvou. nakonec je pak čověk sám proti sobě. osobně si myslím, že například podložky, či menší ET ničí podvozek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.