Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím o info ohledně přepisu vozu a připadné zaplacení eko daně.
Zakoupil jsem vůz,který je v polopřevodu již od data 16.4.2008 na bývaleho majitele...Má otázka je jestli budu při přihlašeni na me jméno platit eko daň,když vlastně v té době kdy šel vůz do odhlašky ještě neexistovala eko daň...díky
jelikož je úkon převodu "načatý" ještě před 1.1.2009,tak dokončení úkonu se vztahuje ještě na dříve platnou legislativu(okamžik započatí onoho úkonu) a tzv.ekodan se na toto nevztahuje...Bylo by dobré se domluvit s pánem na nějž je odhlášeno,aby rovnou dokončil "akci" přímo na vás...
Mam s ním sepsanou plnou moc,abych si mohl vozidlo přihlasit na sve jmeno bez jeho přítomnosti...
Samozřejmě ECO výpalné platit budete - úředníky nezajímá datum odhlášení - je zajímá datum dohlášení a to je teď.
laybor-právě že ne-nelze zpětně uplatnovat novelizaci(právní retrospektiva)-jestliže odhlašuji v nějaké době,tak platí legislativa té doby-a nelze při dokončení již započatého úkonu najednou uplatnovat novou legislativu...To je jeden ze základních právních principů-je to podobné,jako když budete z něčeho obviněn v roce 2012 a souzen v té věci až třeba v roce 2015-tak se na vás bude vztahovat zákon platný v roce 2012,nikoli současný,třeba již x krát změněný v roce 2015..,je to jasné? Kterýkoli právník vám tohle rád vysvětlí...
To erikch- bez ECO daně to mohl stihnout do roku 2009 - ted zaplatí - neplet do toho započatý úkon - přihlášení je nový úkon - to nemá s odhlášením nic společného
je to tak-a jinak to ani být nemůže-z osobní zkušenosti nejen s převodem...vemte třeba modelový případ,kdy bude někdo oobviněn v roce 2000 a souzen až za x let,ale souzen bude podle platných zákonů z roku obvinění,nikoli ze současných zákonů,které se mezi tím x krát novelizovali...
souhlasím rovněž s erikchem
modelový přípda.
28.12. 2008 na mě odhlásí vozidlo, já jdu na úřad 2.1.2009 a musel bych platit eko...neplatit!
Najděte si v novinách historii z roku 2009
Nicméně mam obavu,že když přijdu na uřad a budou chtít po mě eko zaplatit,tak nevim jakymi atgumenty se mam branit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.