Nejste přihlášen/a.
Zdravím,prosím o info ohledně přepisu vozu a připadné zaplacení eko daně.
Zakoupil jsem vůz,který je v polopřevodu již od data 16.4.2008 na bývaleho majitele...Má otázka je jestli budu při přihlašeni na me jméno platit eko daň,když vlastně v té době kdy šel vůz do odhlašky ještě neexistovala eko daň...díky
0x
jelikož je úkon převodu "načatý" ještě před 1.1.2009,tak dokončení úkonu se vztahuje ještě na dříve platnou legislativu(okamžik započatí onoho úkonu) a tzv.ekodan se na toto nevztahuje...Bylo by dobré se domluvit s pánem na nějž je odhlášeno,aby rovnou dokončil "akci" přímo na vás...
Mam s ním sepsanou plnou moc,abych si mohl vozidlo přihlasit na sve jmeno bez jeho přítomnosti...
Samozřejmě ECO výpalné platit budete - úředníky nezajímá datum odhlášení - je zajímá datum dohlášení a to je teď.
laybor-právě že ne-nelze zpětně uplatnovat novelizaci(právní retrospektiva)-jestliže odhlašuji v nějaké době,tak platí legislativa té doby-a nelze při dokončení již započatého úkonu najednou uplatnovat novou legislativu...To je jeden ze základních právních principů-je to podobné,jako když budete z něčeho obviněn v roce 2012 a souzen v té věci až třeba v roce 2015-tak se na vás bude vztahovat zákon platný v roce 2012,nikoli současný,třeba již x krát změněný v roce 2015..,je to jasné? Kterýkoli právník vám tohle rád vysvětlí...
To erikch- bez ECO daně to mohl stihnout do roku 2009 - ted zaplatí - neplet do toho započatý úkon - přihlášení je nový úkon - to nemá s odhlášením nic společného
je to tak-a jinak to ani být nemůže-z osobní zkušenosti nejen s převodem...vemte třeba modelový případ,kdy bude někdo oobviněn v roce 2000 a souzen až za x let,ale souzen bude podle platných zákonů z roku obvinění,nikoli ze současných zákonů,které se mezi tím x krát novelizovali...
souhlasím rovněž s erikchem
modelový přípda.
28.12. 2008 na mě odhlásí vozidlo, já jdu na úřad 2.1.2009 a musel bych platit eko...neplatit!
Najděte si v novinách historii z roku 2009
Nicméně mam obavu,že když přijdu na uřad a budou chtít po mě eko zaplatit,tak nevim jakymi atgumenty se mam branit![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.