Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eko daň o vozidla odhlášeného v r. 2008

Od: seherezada* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den

Chci koupit nové (chápejte ojeté staré) auto a v inzerátech často anrážím na to že když je vozidlo odhlášeno v roce 2008, při přihlášení se na něj nevztahuje povinnost zaplacení eko daně.Můj přítel tvrdí že je to kravina, ale přeci by si to nevymyslelo hned několik majitelů nezávisle na sobě... Mám v tom zmatek, potřebovala bych vědět jak to doopravdy je, nechci naletět podvodníkům.Pakliže by tato informace byla pravdivá, rázem to pro mě mění situaci.

Kdo o tom něco víte?

Díky Verča

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

řekněte příteli, že se mýlí, skutečně pokud vozidlo majitel odhlásí na XY do konce roku 2008, tak tím započal převod a dokončení může proběhnout třeba za 10 let. Nebudete platit eko daň.

zdroj: ministerstvo dopravy
Vzhledem k tomu, že zákon č. 56/2001 Sb. nezná pojem "přeregistrace", je nezbytné vycházet ze smyslu tohoto nového pojmu, kterému nejblíže je pojem použitý v § 20, odst. 3 vyhlášky č. 243/2001 Sb., o registraci vozidel. Je zde uvedeno "V případě, že vlastník nebo provozovatel vozidla hodlá vozidlo přeregistrovat na jiného vlastníka nebo provozovatele, hlásí vlastník vozidla nebo provozovatel vozidla se souhlasem vlastníka vozidla tuto změnu na předepsaném tiskopisu u registračního místa, kde je jeho vozidlo registrováno". Lze tedy dovozovat, že úkon "přeregistrace" začíná okamžikem, kdy původní vlastník nebo provozovatel vozidla požádá o změnu (tzv. avízo). Úkon "přeregistrace" je následně dokončen zaregistrováním na nového vlastníka. Platba tedy bude vyžadována výhradně pro úkony přeregistrace, které budou zahájeny až po 1.1.2009. Vozidla, které se již před 1.1.2009 nacházela ve stavu "odhlášky" (byla v tzv. polopřevodu) budou následně zaregistrována bez poplatku, neboť úkon "přeregistrace" již započal před účinností výše uvedeného zákona.
zdroj: ministerstvo dopravy 603 902 651
seherezada*
hodnocení

Moc jste mně potěšil. :)) Mylsím že sjme se rozhdola mezi dvěma téměř stejnými auty, jedním levnějším s eko polatkem a bez STKa druhým dražším bez eko poplatku a s STK (samozřejmě si je ještě budu msute obě prohlédnout a ozkoušet naživo, ale vzhledem k dostupný informacím vede to dražší).Myslím že kdybych koupila to levnější, stejně do něj dám za eko poplatek a technickou atd tolik, kolik dám za to dražší a budu to mít bez starostí.

Tahle internetová poradna se mi moc líbí a moc děkuji za radostnou informaci.

seherezado, jsem rád, že jste ráda. Přeji Vám v pondělí klid na zadečku.

seherezada*
hodnocení

Děkuji za přání a za radu, myslím že ani nevíte jak moc jste mi pomohl

.

to tedy nevím, ale zasloužilo by si to odměnu. Předejte jí, prosím, svému příteli.

seherezada*
hodnocení

tu radu nebo tu odměnu? :DDD

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]