Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlášení auta bez papíru a kupní smlouvy

Od: aho odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, před 10 lety jsem prodal auto, předal jsem všechny doklady (malý, velký TP), auto jsem však já sám neodhlásil, věřil jsem, že to udělá budoucí majitel. Měl jsem kupní smlouvu. Při ztrátě dokladů a vyřizování nového řidičáku jsem se dozvěděl (po 9 letech), že prodaný vůz je stále registrovaný na mě, zašel jsem tedy na evidenčku a tam mi sdělili, že vůz je v převodu, bohužel už nemám kupní smlouvu, znám sice iniciály kupce a adresu, ale nemám rodné číslo. Zajímalo by mě zda jsem stále zodpovědný za auto, i když je v převodu, zda neplacená pojistka bude na mě a jak to provést, abych auto odhlásil, chtěl jsem si nechat vystavit duplikát TP, ale to mi bylo řečeno, že musím na technickou - tam nemůžu, auto fyzicky nemám a nevím, kde je, kupce jsem už také nenašel a nemám na něj žádný kontakt, lze z dané situace nějak vybruslit bez obcházení zákonů, děkuji moc za radu a pomoc.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

A budoucí majitel to měl udělat jak, pokud neměl plnou moc? Je na něj hrazená pojistka?
poradte.cz/...

aho
hodnocení

plnou moc neměl, ale měl kupní smlouvu a všechny doklady, předpokládal jsem, že si auto na sebe přihlásí, pojistka na auto není hrazená, alespon jsme ji nanašel dle spz na webu

celp*
hodnocení

0x

Zdarec.Co to znamená vůz je v převodu?Pokud jste jej odhlásil na nového majitele nemáte možnost a ani právo s tím cokoli udělat.Právně je to majetek někoho jiného.Registr vozidel nerozhoduje o majetkoprávních vztazích.

aho
hodnocení

auto v převodu je napsánove statutu výpisu z evidenčního listu auta,já osobně jsem auto neohlásil, pouze jsem zrušil povinné ručení, je-li tedy auto v převodu, tak už není moje? tudíž se nemusí platit pojistka? pravděpodobně si jej nikdo na sebe nenahlásil, tak co dál?

nu*

bruslit jsi měl před 10 lety

Když jste auto prodával,dal jste kupujícímu plnou moc na provedení změn v TP (odhlášení z Vaší osoby a přihlášení na sebe)?Nebo jste byl osobně na magistrátu či ...(dříve DI) a na základě kupní odhlásil na kupujícího?

Pokud je v dokladech k autu (respektive v TP) napsáno odhlášení z Vás na panaXY,tak to bude jeho boj!Pokud ne ,budete mít dost problémů CKP doložit vlastnictví.A protože píšete :"já osobně jsem auto neohlásil,pouze jsem zrušil povinné ručení" tak auto není v převodu!DOPORUČUJI VYHLEDAT kupní smlouvu!

aho
hodnocení

plnou moc jsem kupci nedával a kupní smlouva se mi při povodni utopila, tak jsem asi v hajzlu,co?

Takže z toho všeho co jste psal auto není vpolopřevodu,i přes kupní smlouvu (protože ji nemáte) jste pro ČKP majitelem Vy!

aho
hodnocení

a co byste mi poradil, udělat, aby se zastavilo to pokutování.

aho
hodnocení

a tedy nechápu proč je v evidenčním listu napsáno statut - převod - když jsem teda já neudělal,jak se to tam teda vzalo, je nějaká jiná možnost?

Pokud něco takového je napsáno,tak si zjistětet na koho je převod napsán.Třeba jste na to zapomněl? nevím to si musíte udělat sám či zjistit sám!

hodnocení

0x

aho,

určitě nejste majitelem vy, ale ten, komu jste vozidlo před 10 lety prodal.

Kdo je zapsán v techničáku je úplně jedno, protože vlastnické právo přechází smlouvou, nikoliv zápisem v techničáku.

Za auto nejste tedy zodpovědný a ani být nemůžete když nejste vlastník.

S tím polopřevodem to stále není jasné, kdo je uveden v techničáku na posledním místě?

Nelze kupci nedat plnou moc, a myslet si, že to zařídí..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]