Nejste přihlášen/a.
Chtěl bych lisovat domácí jablečný mošt.Poradíte mi jak ho sterilovat?
O moštu se tu psalo nedávno.Trvanlivost moštu,nalitého do PET lahví po zátku je dostatečná,aby se rychle spotřeboval,i měsíc.Pokud jej necháme projít varem,i dva měsíce.Do zimy se dá sterilizovat pod víčko.
JABRAKA
Ono se řekne zamrazit, ale když máte 30-40 PETek, tak asi mrazák je problém. Mošt plníme do zavařovacích lahví, uzavřeme víčkem a v hrnci ponecháme po dobu 25 min. na 80 stupňů. Nechat volně schladnout na vzduchu. Ještě máme loňský teď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.