Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, na základě tohoto vlákna by mě zajímalo, z jakých důvodů někteří zákazníci v obchodech ulamují stopky u paprik. Jsem zvědavý na vaše postřehy.
Ze stejných, z jakých loupají svrchní listy z hlávky zelí, rajčata ulamují od stonků atd... Kradou - i když by se proti tomuto označení halasně bránili... Kulantně řečeno - bez domluvy (smlouvání) nakupují za cenu nižší, než je jim nabízena...
Sakra... No jo!?! To je fakt...
Asi použiju tuhle ´logiku´ a vyloupu si hrášek... Nebo pistácie...
Hned níže napsal jethro, že to nemůže jít do krajností
vyloupat hrášek, pistácie je proti ulomené štopce sakra rozdíl, ne? Jinak správný zelinář to udělá pro zákazníka automaticky...
Správný zelinář to pro zákazníka udělá? Tak to si půjdu koupit vlašáky a budu chtít, at mi je vyloupají :D
Ohneta:
není nad to číst pozorně
ořechy ,hrachové lusky a pod. jsem vyloučil, řeč je o štopkách, větvičkách, oslých listech zelí...
Kolik můžou vážit 4 štopky od papriky? Peněžně vyjádřeno 30 haléřů? Někteří chytráci rvou i konce od cibule :D
Obávám se že to je nad možnosti rozlišení váhy, takže běžný nákup paprik se štopkami, nebo bez nich zváží asi úplně stejně a tímpádem i ocení. Nějaké obavy o to, že se jedná o krádež jsou zbytečné. A i kdyby to dokázala zvážit, tak se bude jednat o haléře, nebo desítky haléřů a tu cenu stejně zaokrouhlí
Protože v supermarketu je běžné, že si zákazník zvadlé, oschlé a jinak nepotřebné části zeleniny odstraní, a kupuje jen čisté zboží. Od toho tam jsou taky ty odpaďáky na "zelený" odpad. Kdyby nakupovali v zelinářství nebo v tržnici, tam jim to oláme prodejce, ale samoška je holt samoška. Samozřejmě to nemůže jít do extrémů, jako třeba že by si někdo před vážením oloupal zemáky, ale odstranit nežádoucí části zeleniny je normální.
Také to dělám, myslím, že je to zcela normální a že se s tím v těchto obchodech i počítá. Když pozoruju lidi, dělá jich to hodně, Zrovna včera jsem z rajčat na větvičce utrhávala tu větev, která byla tak mohutná, že by se s ní snad dalo po uschnutí i topit.
Ono to ulamování také odhalí jak ta paprika je čerstvá. Když stonek křupne a hned se přelomí jde o čerstvé zboží. U paprik ze starších dodávek se stonek žužlá a jen kroucením se dá odstranit. Takže nejde ani tak o šetření peněz při nákupu, ale o šetření následné při konzumaci - jak dlouho asi můžete papriku mít doma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.