Nejste přihlášen/a.
Zdravim,
Za posledni rok a pul jsem zvladl odrovnat tri ruzne panve a tak jsem dospel k nazoru, ze konecne investuji trochu casu do vyberu neceho kvalitnejsiho, co mi vydrzi. Potreboval bych doporucit znacku a klidne i model nasledujicich panvi (klidne i cely set):
1) velkou panev na maso (preferuji litinove a bez plastu, abych ji mohl nacpat i do trouby)
2) neprilnavou panev (s teflonem nemam problem, ale uvazuji nad keramikou nebo titanem)
3) Wok
pecu v elektricke troube a varim na sklokeramice prakticky denne. Myji v ruce, takze nemusi byt odolne do mycky. Do kvality jsem ochoten investovat, takze cenovy limit neurcuji.
Predem dekuji za kazdy tip.
S pozdravem,
Amadeus
Poslední leta používám nerezové pánve zn. Contacto na plynový sporák. Ty chtějí ale dost tuku, aby se nepřipalovaly. Nedávno jsem narazil v Makru na pánev zn. Hendi (šedivomodrý povrch, asi keramika), byla ve slevovce za 180 kč, tak jsem jí zkusil. A milé překvapení, vydržela i 5 Kw příkonu našeho hořáku bez zkroucení. Minulý týden jsem si pořídil druhou, 32 cm za 650 Kč, připravil jsem několik jídel, téměř bez tuku a zatím dobrý. Magnetem jsem zkoušel, jestli jde taky na indukci, a vypadá, že jo. Zvenku vypadá hliníkově, takže do myčky asi ne.
doplněno 24.01.15 23:23:Jo a v této řadě mají různé rozměry, myslím, že vok je tam taky. Jinak litina je asi nejvíc, ale kdo to má tahat a rozpalovat, teflon nevydrží, plech má rychlý reakce na teplo, ale kroutí se a rezne (musí se pořád používat). Jak píšu výše, keramiku teprve testuji, stejně pánev musí mít nějakou hmotnost, aby byla solidní (mimo teda plechové).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.