Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu, jak vařit guláš a omáčky bez použití pšeničné mouky a škrobů? Děkuji
Asi vám jde o bezlepkovou dietu. Guláš můžete uvařit tak, že po změknutí masa jej vyndáte z hrnce a štávu s cibulí (možno i s rajčátkem) rozmixujete. Cibule vám guláš zahustí.
U svíčkové stačí zeleninu rozmixovat. Ostatní omáčky bych zahustila hladkou rýžovou moukou
doplněno 30.07.15 15:56:I žitný chléb obsahuje z části pšeničnou mouku. Musel by to být bezlepkový chléb, ten je děsně drahý a do guláše zbytečný.
Co vím,tak guláš se zahuštuje chlebem a dělá to tak spousta lidí poradte.cz/... Lze použít i žitný...nebo dejte spoustu cibule a potom rozmixujte.
doplněno 30.07.15 16:36:otázka na mě působí,že tazatelka neví,že se zahuštuje chlebem a není poznat zda chce dodržovat bezlepkovou dietu či jen nechce používat mouku.Kdyby otázku napsala přesně,tak jí taky napíšu složení chleba
Leda by si člověk upekl vlastní kváskový celožitný chléb. Zkusila jsem a už jiný nejím. Tedy ne že by tam nebyl lepek, je, ale je ho méně, glykemický index je nižší a vůbec je mnohem zdravější, než jakékoliv pečivo, které si člověk koupí. A ve výsledku s tím ani není moc práce a ani to není drahé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.