Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s houbami. Včera jsme po obědě dali babču spát a s dědečkem vyrazili na houby. Za 2 hodiny jsme našli veliký košík. Křemenáče jako deštníky, kozáky, suchohřiby, růžovky, pravé ryzce. A jednoho hřiba.
Houby jsem sušila, už nechci. I když byly dosucha vysušené /až chrastily/ a uschované ve šroubovací sklenici, přesto se v nich objevily mušky a pavučinky, proto jsem to vyhodila.
Dávám je do mrazáku, jen tak nakrájené, směs, za syrova, neochucené, nepovařené. Pak jen odebírám. Chtěla bych ale zkusit něco jiného. Někdo prý směs předem pováří.
Jak uchováváte houby vy /mimo sušení/?
Na revanš sem mohu dát recept na houby v kečupu, nic lepšího z hub jsem nejedla. Zdraví a děkuje Jaga.
Opsala jsem si tady recept na nakládané kyselé houby. Bojím se, že už to nenajdu, protože to bylo v minulých letech. Bylo to: 1.800l vody + 400ocet + 1Deko + 6lžic cukr + 4 kuličky nového koření + 2 bobkové listy, svařit podle návodu na Deku. Houby nakrájet na větší kusy, povařit 1-2 minuty, sbírat pěnu. Na sítu propláchnout vařící vodou. Do sklenic a zalít horkým nálevem, obrátit dnem vzhůru. Nesterilizovat. Vypadá to úžasně, sbíhají se mi sliny. V zimě na chlebíčky, k hlavnímu chodu, na mlsání..
doplněno 18.09.14 15:56:Našla jsem to! poradte.cz/...
nakrájené (jako na smaženici) chvilku osmahnout na sádle a dát do mrazáku
doplněno 18.09.14 13:25:bez cibule. Jen chviličku podusit a hotovo. @jethro to koukám dělá stejně
Já je krájím, dusím a podušené mrazím. Výhoda je ta, že už jsou prakticky hotové, takže je s nima míň práce při vaření.
Děkuji za rady, tady jsou ty slíbené HOUBY V KEČUPU.
Je to veliká dobrota, jako příloha k masům, k těstovinám a klidně je můžeme třeba i k ohřátým párkům místo hořčice. Zkuste.
70 dkg očištěných a na plátky nakrájených hub chvíli povařit v osolené vodě, pak propláchnout na cedníku studenou vodou, nechat dobře okapat.
Zvlášt uvařit: 1 velký kečup 520 g /podle chuti buď sladký nebo i pálivý/, 1/2 kg cibule /na kostičky/, 1/2 kg paprik /na tenké proužky/, 10 dkg octa, 10 dkg oleje, 8 dkg cukru, 2 dkg soli, 4 prolisované větší stroužky česneku. Kdo rád skutečně pikantní, není na škodu trošku chilli omáčky.
Dobře promíchat s okapanými houbami, uzavřít do skleniček /používám typ jako od majolek/ a sterilovat na 80 stupňů asi 20 minut.
Uvidíte, že vám to bude chutnat. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.