Nakladane houby se zkazily - proč?

Od: odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dovedl by mi někdo poradit s otázkou proč, když jsem zavařovala letos houby tak jako vždy a nikdy se mi to nestalo tak jsem udělala lák, sklenice vyvařila, zavařovala po dobu jak se má a nakonec jsem několik sklenic vyhodila neboť byly zkvašený. Víčko někdy vyboulené, někdy ne,ale vždy,když jsem otevřela sklenici houby vylétly a byly zkvašeny.Dávám klasicky cibuli, bob.list,ale jediné co mě napadá je má chyba,že jsem zapoměla houby před vařením osolit.Jinak pěnu jsem sebrala,a po zavaření jsem je otočila víčkama vzhůru.Zavařuji houby několik let a nikdy se mi to nestalo. Děkuji Vám za informace, nápady a odpověd.

8 odpovědí na otázku

 

 


0x

Je to záhada a také se mi to kdysi dávno stalo. Byly to zavařené podušené houby. Začalo to jednou vyfouknutou skleničkou, další a další a tak letěly všechny, protože už jsem nevěřila ani těm, které "zatím" držely. *bum* A to byla tenkrát pořádná várka hub a spousty práce. *uf*Od té doby jsem houby nezavařovala, pouze sušila a nebo později zamrzovala. Protože jsem měla tchýni v zelenině, tak jsem zavařovala i hodně ovoce a zeleniny. A jednou mi toto také udělala várka meruněk. Bohužel neměla jsem a nemám pro to vysvětlení. Protože jsem postup a čistotu dodržovala, sváděla jsem to na houby, meruňky a také jsem uvažovala o vodě, zda ji nějak víc neošetřili. *nevi*


strašná práce, letos byla veliká úroda, našla jsem více jak 1400 hřibů a bohužel takto to dopadlo. Tak ještě jedině houby nezavařovat, známá mi dala recept bez zavaření a to je v pořádku. Houby zkaženy nejsou. Že by houby byly kontaminované :(((

Tak to byste musela mít na hřiby pořádný mrazák, že? Já jsem je očistila, nakrájela, krátce povařila v mírně slané vodě, propláchla studenou vodou a zamrazila. Byly jak čerstvé - paráda. A takto upravené mi vydrží vždy do další sezóny - tedy pokud je tak skvělá sezona jako loni. *tanec*

doplněno 09.03.11 10:36:

Ještě jsem zapomněla dodat, že při vaření přidám trošičku kyseliny citronové a ony si krásně zachovají barvu - neztmavnou.

janejane, dejte recept na nezavařované houby. Buďte kamarádka, podělte se. *hi*:D Občas se něco podobného stane. Jeden rok jsem takhle přišla o meruňky, jindy o angrešt a úplně jindy o rajčata. Bratr se slzami v očích vzpomíná na zkažené sklenice a plechovky se zabíjačkou *plac*Dělá se to po mnoho let a najednou nic neplatí a je to v háji. Březovém. Jen oči pro pláč tůstanou. Z napúrosto neznámých důvodu.

 

 


 

 

Poslední otázky Poradny nejen pro ženy
Nejnavštěvovanější otázky v rubrice

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2020 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]