Nejste přihlášen/a.
Než nakrájíte hlávkové zelí k jídlu, nebo do salátu, umýváte ho? Je mi jasný, že vrchní listy se odstraní.
trochu mi uchází důvod, proč bych umýval zelí, které je zabaleno do vrchních listů, jež vyhodím...
Odstraním vrchní listy, nakrájím nadrobno a pak to vykoupu v octové vodě, abych zabil všechny neřády a bacily, bacily a neřádi řvou jako pominutí, dokud je síla octu nezahubí a mně zbyde jen zdravá zelenina
@boban - Že zrovna vy si děláte starosti s nemytým zelím
Proboha a proč ho umývat? Odstraním vrchní listy, vyříznu koštál a zelí nakrouhám. Uvnitř jsou jednotlivé listy tak hustě natlačené na sebe, že tam žádná nečistota či hmyz apod. ani být nemůže. Pokud myslíte rozebírat jednotlivé listy a omývat, jak byste to potom rozebrané chtěla nakrouhat?
Omývám třeba listy špenátu, hlávkový salát /má listy řídčeji od sebe a něco se v nich může schovat/, ale zelí nikdy. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.