Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, máte nějaký dobrý tip na chutnou pomazánku pro návštěvu? Něco, co máte odkoušené a jde to na odbyt? Děkuji za případné odpovědi.
Dobrý den, velice "jedlá" je sýrová pomazánka s česnekem - nastrouhaný tvrdý sýr, majonéza, sůl a česnek (ten dávkovat opatrně, ale pro dospělého je lépe více a pro děti méně). Zdravím!
eulalie - možná, když tvrdý sýr nahradíte celerem, tak to bude také dobré (případně celerem nastavíte).
A strouhá se nahrubo.
Tak já ráda dělám falešnou krabí pomazánku na chlebíčky. Koupit ty zmrazené tyčinky "krabí", vím že to kolem pravého kraba ani neprošlo, ale jednou za čas to nevadí. Tak balíček těch tyčinek, předem dopoloměkka uvařený celer v osolené vodě, dobře omytý, ale pokud možno neoloupaný. Oloupat až studený. Ten vlastně jako první uvařit a nechat vystydnout, Pak na robotu nastrouhat ještě zmrzlé tyčinky, na tom struhadle s jemnými očky. Ne velké "slzy", ale ty malé. Prostě najemno. Pak také na tom struhadle nastrouhat vychladlý celer, nesmí být rozvařený, tak akorát. Můžete, ale nemusíte, také povařit jednu mrkev a tu také nastrouhat. Pak to všechno smíchat a přidat dobrou majonézu, citronovou štávu z citronu, ne nic umělého, sůl a trochu cukru. Zamíchat dochutit a nechat chvilku odstát. Ale můžete mít připravenou v lednici už dopředu. Tím lépe, hezky se proleží. No a pak namazat na chlebíčky hezky silnou vrstvu, nešetřit přidat snítku petržele a tenký pláteček citronu. Ale nemusí být. Můžete vylepšit plátkem vařeného vajíčka, kouskem čerstvé barevné papriky, ale také nemusí být. To spíše pro oči, aby to vypadalo ještě lákavěji. Je to fakt moc dobré.
Mně moc chutná pomazánka z vepřové konzervy Pikok z Lidlu. Rozetřu maso vidličkou, přidám najemno nakrájenou cibuli, okurek, 2 natvrdo uvařená vajíčka, majolku a trochu opepřím. Měla jsem s ní hodně velký úspěch i u návštěvy Chutná více na tmavém pečivu - dalamánky apod. Na veku se dle mého moc nehodí, ale proti chuti...
Mám několik osvědčených pomazánek na chlebíčky
Jedna z nich, která není až tak častá, a je moc dobrá: Smíchat menší na drobné kostičky nakrájenou cibuli, tavený sýr, změklé máslo, přidat trošku hořčice, na kostičky nakrájenou šunku a dosolit.
A nebo je dobrá bulharka (ta se hodí spíš na topinky), ale ta je složitější na přípravu - je třeba uvařit a namlít hovězí maso, uvařit brambory, nechat vše vychladnout a pak smíchat s nakrájenou cibulí, nakrájenými kyselými okurkami, kečupem, majonézou, dochutit červenou mletou paprikou, pepřem.
Na jednohubky( kromě jiných) dělám také pomazánku z šunkového pomazánkového másla OLMA, které smíchám s nadrobno rozkájenými cca 3mi vajíčky natvrdo a s celým svazkem nastrouhaných neoloupaných ředkviček, které dám nejdříve vypotit v trošce soli. Vodu vymačkám a pak teprve zamíchám (jinak by byla pomazánka řídká) Přisolím jen když je potřeba. Je výborná i na chleba.
Pokud to chceš mít bez práce, vynikající je celerová pomazánka. Doporučuji zkusit a nenechat se zmást názvem "celerová".
@eulalie: Není ... Kupuji v Albertu. Nemá chybu
A vlastně je. Stačí použít Google ...
Dobrý den. Škvarková pomazánka u nás nikdy nezbyde. Umlýt škvarky, přidat česnek, sůl, hořčici, kyselou okurku. Někdo přidává i cibulku, nám to chutná více bez ní. Takže vše dle chuti.
Komu nevadí ryby, tak je dobrá i rybí pomazánka – sardinky ve vlastní štávě rozmačkat vidličkou, přidat na drobno nakrájenou cibuli, máslo, sůj, pepř. Vše pormíchat.
Vděčná je i pomazánka z Lučiny – 2 vejce na tvrdo (nastrouhat) majonéza ( 2 - 3 lžíce) Lučina, cibule, pepř, sůl.
Pro inspiraci můžete mrknout i do spousty diskuzí které zde byly na toto téma. Třeba i v nich objevíte něco co Vás zaujme. Namátkou třeba zde:
Miluji Bulharskou pomazánku. Je jí velá mísa, ale nikdy nezůstane. Z hovězí polévky namlít maso a všechnu zeleninu, včetně cibule a česneku. Namlít také 2 uvařené brambory. Nastrouhat 2 kyselé okurky. Přidat větší majonézu a rajský protlak. Přisolit, připepřit, promíchat. Je-li potřeba, zředit polévkou. Na veku, na topínky. Tenhle recept dostala moje maminka z výrobny, ještě za socíku. Dělávala tuhle pomazánku často. Já mnohokrát také, ale když vidím cenu hovězího, tak se mi odnechce.
To maso je potřeba fakt polívkové se šlachami. Žebro, hrudí, případně kližku. Čím kvalitnější maso, tím sušší je namleté. Jako piliny. A to není fajn. Tím vším, co je navíc k masu, množství nabude. Je toho opravdu hodně. Ale skvělé! Maminka pomazánku dala v míse na stůl, do ní zastrčila dva příborové nože a na prkénku nakrájenou veku. Táta nalil jablečný mošt a já dodnes cítím tu pohodu, když jsme se sesedli u stolu.
Dobrý večer babi, tu vaši pomazánku určitě zkusím, zní to lákavě, jen ta cena hovězího masa všeobecně je opravdu nekřestanská, ale na druhou stranu se stejně zabijou 2mouchy jednou ranou, pomazánka včetně polévky.Jinak bych vařené maso použila třeba k rajské a žaludku je určitě jedno v jaké podobě ho přijme ke trávení. Nemám-li pravdu?
Máme rádi bramborovou. 3 ks brambor ve slupce uvařit, 2 mrkve,2 kyselé okurky, cibule na drobno, sůl, pepř,
hořčice, majolka. Oloupané, vychladlé brambory a mrkev, okurek nejlépe nastrouhat na jemném struhadle, pak vč. cibule promíchat a dochutit. Chutná nám na chlebíčky i bagety, event. rohlík.
Známá dělá na Silvestra toto - udělá nějakou základní pomazánku z tvarohu, másla, soli a teď do toho přidává různé ingredience - do části dá třeba kurkumu, do další části nastrouhá najemno mrkev, do další červenou řepu, okurek a pak to ještě dochutí kořením a má z jedné základní několik různých.
Ani ne tak jen pro návšttěvy, ale když po Velikonocích zbydou vajíčka uvařená natvrdo, je z nich výbovná vaječná pomazánka.
Návštěvě asi nedáte rybičky, ale pomazánka z rybiček v oleji s majonézou a cibukou nakrájenou na jemno, je výborná, chutná, jen z ní občas kape olej na ruce, na ubrus na na kalhoty nebo na sukni
Velmi chutná jarní pomazánka je normálné pažitková pomazánka z měkkého tvaruhu s pažitko, někdo ještě přidává najemno nakrájenou cibulku.
Kdysi velice oblbená a ne drahá bývala "budapešt", budapeštská pomazánka z tvarohu s kápií (měkoučká, sladká paprika) nakrájenou na kousíčky, možná v tom bylo i rajče, co kdo ví, ale prodávala se na kusu papíru a k tomu křipavý rohlík, to bejvala dobrota za dvě koruny. Možná i ta dnešní je dobrá.
1 nebo 2 žerve /kulatá krabička/
1 pomazánkové máslo
10 až 20 dkg šunky drobně nakrájet
pórek nebo lahůdková cibulka drobně nakrájet
Vznikne lehká pomazánka, každému chutnala.
Ráda dělám škvarkovou. Mleté škvarky /používám tzv. "domácí", koupím si syrové sádlo, sama si ho vyškvařím. Kupované škvarky bývají tvrdé./ Osolím, opepřím, přidám nahrubo nastrouhanou kyselou okurku, nahrubo nastrouhaná 2 vařená vejce, lžíci plnotučné hořčice, nahrubo nastrouhaný gothaj, či špekáček, točeňák...co je doma a najemno nakrájenou cibulku. . Možno pár kapek citrónu. Po promíchání je dobré nechat pomazánku rozležet, by se chutě propojily, klidně i do druhého dne. Mazat na tmavý chléb, zdobit plátkem rajčete či sterilovanou kapií, snítkou petrželky.
2/ Tvaroh rozdělám s kapkou mléka, jenom maličko, aby to nebylo řídké. Osolím, opepřím, promíchám tavený sýr. A pak přidám domácí strouhaný křen. Čím víc, tím líp. Ochutnávám a dokud to není opravdu super pikantní, pořád přistrouhávám křen. O jedněch velikonocích u nás 2 bráchové, kterým umřeli oba rodiče, prohlásili, že lepší pomažánku jakživi neochutnali. Koupila jsem 3 tvarohy a klukům jsem udělala celou mísu. Moc si libovali. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.