Pomazánka na chlebíčky

Od: Datum: 22.10.15 09:40 odpovědí: 42 změna: 06.11.15 11:06
avatar

Dobrý den. Máte prosím nějaký dobrý a osvědčený recept na pomazánku na chlebíčky? Došla mi inspirace. Děkuji předem za případné odpovědi.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: ben®
Datum: 22.10.15 09:44
avatar

Dobrý den, ano - nastrouhaný tvrdý sýr, majonéza, česnek a sůl. Tato směs je chutná a dělá hezký dech . Ale, vážně je to moc dobré. Zdravím!

doplněno 22.10.15 10:20:

clayman - nemůže přehlušit žádnou jinou chuť, protože už tam žádná šunka nebo salám nepatří .

doplněno 22.10.15 10:28:

majsterjoe - no, ale dotaz je pouze na pomazánku na chlebíčky a ne na ty obložené (kdy vše odpadává).

doplněno 22.10.15 11:25:

eulalie - s tím celerem to neznám, ale proč ne. Zřejmě toho bude více a zmírní to chuť česneku.

Ostatně, ten rozetřený česnek se stejně dávkuje podle příležitosti, resp. pro děti to moc není a chlap to snese - a ženská si to nějak zdůvodní .

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 22.10.15 10:10
avatar

tak tuhle dáváme na jednohubky, na chlebíčky se mi moc nehodí - přehluší chuť šunky/salámu. Babička dávala domácí vlašky salát, nic lepšího jsem nejedl. Jak z něj "tekla" majonéza, byly chlebíčky dokonale mokré, nebraly se úplně dobře do ruky, ale byly fantastické a přesto nebyly rozmočené. :)

Doma děláme klasickou bramborovou pomazánku z brambor, majonézy, sterilovaných okurek + láku, pepř, sůl. Udělá se o něco řidší, aby veka také nasákla. Návštěvy si pomlaskávají... mě to chutná, ale po tom vlašáku se utluču. *smich*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 10:59
avatar

Domácí vlašský salát jsem dělala minulý týden, máme to v rodině jako rodinné stříbro, či jak se tomu říká... Každý se po něm může utlouci. Ale tak dobrý, jak ho delavala moje babička, tak toho jsem ještě nedocilila.

Od: fnufna
Datum: 24.10.15 20:44

Dejte prosím prosím recept

mně už moje nechutná,čím to je starobou? hahahah

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 10:25
avatar

Tak to já si chlebíček tedy představuji se šunkou, nebo jiným salámem. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 10:53
avatar

Do Benovy pomazánky bych ještě přidal nastrouhaný celer (v množství 1:1 vzhledem k sýru). Jinak dobrý :)

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 22.10.15 18:22
avatar

syrový celer?

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 11:01
avatar

Česnek nevadí, nejsme přeci upíři. Ten celer je dobrý nápad.

Datum: 22.10.15 09:44

Nevím zda by vám chutnala, nám tedy moc - tchyně dělávala

paštiku ušlehala s majolkou, nastrouhala kyselou okurku, měkký salám - dochutila hořčicí a opepřila - není to nic zdravého ,ale na chlebíčky super

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 22.10.15 10:03

1. tvaroh, kapary posekat, česnek, sůl

2. tuňák v oleji (olej slít, aby nebylo moc řídké), velká lučina - rozmixovat

3. olejovky (olej bokem aby nebylo řídké, možno část vrátit do pomazánky), tvaroh nebo velká lučina - rozmixovat, cibulka, lžička hořčice, lžička majonézy

4. tavený sýr, do něj nastrouhat tvrdý sýr, lžíce majonézy, lžička hořčice, cibulka

5. tvaroh nebo lučina, křen, ořechy

To mě tak honem napadlo, všechno je to potřeba dochutit podle svého. A ta první kaparová je skvělá na topinkách.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.10.15 11:06
avatar

I vaše nápady jednou vyzkousim. Něco podobného taky doma tvorim

Datum: 24.10.15 19:10
avatar

Taky je velmi dobré pomazánkové máslo, nastrouhat do něj na malých slzách kousek (5 dkg) plísňového sýra (Nivy) a rozdrtit jeden stroužek česneku. Dá se zjemnit lžičkou zakysané smetany, je to potom takové hedvábné, ale pozor, aby se hmota moc nezředila - pak už pomůže jen přistrouhat sýr.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 10:11
avatar
Měkký salám 400 g
Majonéza 100 g
Cibule 1 ks
Nakládané okurky 3 ks
Kečup - jemný 3 lžíce
Hořčice 3 lžíce
Rostlinný olej 2 lžíce
Ocet 1 lžíce
Cukr 1 lžička
Postup:
Salám, cibuli a okurky nastrouhat (nebo umeleme na masovém strojku,ale já ho nemám, tak strouhám a brečím). Kečup, hořčici, olej, cukr a ocet povařit za stálého míchání asi jednu minutu. Smíchat s nastrouhanou směsí a nechat vychladnout. Pak dáme majolku, smícháme a necháme odležet nejméně na hodinu do ledničky. A hotovo. Pracné, ale opravdu žrádlo. SLONÍ ŽRÁDLO.Mona
Ohodnoceno: 3x
 
Datum: 22.10.15 11:07
avatar

Šel by ten cukr nahradit umělým sladidlem? Asi ano, že.

Datum: 22.10.15 11:50
avatar
Rozhodně. :) U těchto pomazánek (a nebo salátů) je nejlepší to, jak je lze upravovat. Vynecháte nebo přidáte jednu položku a hned máte nový recept.
Ohodnoceno: 0x
 
Od: helin
Datum: 24.10.15 18:28

Mohu potvrdit,opravdu žrádlo,děláme to malinko v jiném poměru a do omáčky přidáváme ještě Worchester (3lžice).Ale neznám nic lepšího. U nás se tomu říká Rumcajs salát.

Ohodnoceno: 2x
 
Datum: 04.11.15 17:46
avatar
U nás se worčestr dává do vlašáku, do sloního ne, zato tam ale místo kečupu patří protlak, pálivá paprika a čili.
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 11:08
avatar

Díky za odkaz, prostuduji si to

Od: babusa
Datum: 22.10.15 11:24

Dvě natvrdo uvařená vejce nadrobno nakrájet,,10 dkg šunk.salámu nebo šunky nadrobno,1 menší cibulka nakrájet.Čtyři trojúhelníčky taveného sýra,1 lžíce hořčice,1-2 lžíce majolky.Spatlat.To je jedna dávka,když dělám,tak dělám 2 podle toho,na kolik chlebíčků to potřebuju.Už na ně pak nic nedávám,nanejvýš kousek kyselé okurky.Ještě mám někde napsanou hermelínovou,ale momentálně ji nemůžu najít.


doplněno 22.10.15 11:37:

Už jsem ji našla:2 hermelíny a 15 dkg šunky nebo šunkovýho salámu nastrouhat,1 kyselá okkurka a cibulka nadrobno,1 lžíce mléka a 1 majolka.Už jsem tyto pomazánky dlouho nedělala,stejně máme nejraději obyčejnou z másla,několik trojúhelníčků sýra,česneku,někdy do toho nastrouhám i tvrdé sýra,jak mně to zrovna napdne a hlavně co doma zrovna je.


doplněno 22.10.15 14:02:

Ještě něco doplním,rychle na odbyt jdou jednohubky s česnekovou pomazánkou-jak píšu v předešlém-a nahoru jen jedno hrozno nebo ještě lepší kousek mandarinky nebo pomeranče.Když dělám klasické jednohubky se sýrem,šunkou atd,tak ty s ovocem mizí rychlostí blesku.A tavený sýr do pomazánek používám Vltavu nebo Veselou krávu bez příchutí,dobře se to zpracovává,případně tav.sýry Pribina máslové takové ty kostky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 14:05
avatar

Hermelínovou pomazánku dělávám taky podobně jako vy. Zaujala mě ta s tím taveným sýrem a ovocem navrch.

Od: babusa
Datum: 22.10.15 14:40

Kamarádka ty jednohubky dělala jako já,ale dala jinou pomazánku bez česneku,ale to nebylo ono,bylo to mdlý,chce to tam dát česnek.ještě doplním na jiný můj dotaz ohledně háčkování-od Toptexu mi nabídka přišla,objednám si Hawai jak jste psala,nejvíc se mi zamlouvá,je s bambusem :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 20:55
avatar

Uvidíte sama, jak se vám z Hawaie bude háčkovat. Jak jsem psala, dělala jsem z toho letní sukni, částečně byla pletená, pak dole háčkovaná krajka. Ten úplet byl fakt měkkoučký, splývavý.

Datum: 22.10.15 11:37
avatar

Já bych se utloukla po buharské pomazánce. Namlít teplé hovězí z polévky + všechnu zeleninu, která se v polívce vařila, včetně cibule + 2 uvařené, studené brambory. Nechat vychladnout a nastrouhat 2-4 okurky, podle velikosti. Majoneza, rajský protlak. Přisolit, připepřit, když je potřeba, naředit polévkou. *palec*Je to úžasná pomazánka a v konečném součtu je jí hodně, nabude všemi těmi ingrediencemi. Je mnohem lepší, když je maso polívkové, žebro, hrudí, šlachy, tuk. Z kvalitního masa se v mlýnku udělá masová rýže.


doplněno 23.10.15 07:06:

Eulálie, tuto pomazánku dělávala moje maminka v letech 80, 90. Měla recept od kamarádky z výrobny lahůdek. Takže žádné nastavování nebo šizení. :-D Jednou se mi nechtělo vařit brambory, tak jsem bulharku vyrobila bez. "Nedrželo" to spolu, rozpadalo se to, nebylo to dobré. Honem jsem brambory dovařila a namlela!:-D

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 20:59
avatar

Zaujala mě i vaše pomazánka, hlavně to, že je to z takového šlachovitého masa...na polívku je takové nejlepší. Určitě taky někdy vyzkouším.

Datum: 24.10.15 19:04
avatar

Jé, na bulharku mám skvělé vzpomínky ze školního bufetu na VŠB. Tu jsem milovala. Tak konečně vím, jak na to, díky, babko z ov!

Ohodnoceno: 0x
 
Od: host
Datum: 22.10.15 12:00

Oblíbená pomazánka po Velikonocích z přebytku vajíček natvrdo: vajíčka nakrájet na kráječi na kousky, přimíchat trochu hořčice, může se a nemusí dát na kousky nasekaná okurka nebo, nebo i cibulka. Zamíchat a je to dietní a chutné i pro děti.

Pro děti je dobrá i obyčejná, zdravá a chutná pažitková pomazánka: měkký tvaroh, do toho zamíchaná na kousky pokrájená pažitka, případně i najemno nakrájená cibulka. Pokud je moc hustá, dá se přilít maličko mléka.

Podobně pro děti také budapešťská pomazánka: do tvarohu se zamíchá na kouky nakrájená opravdová čerstvá kapie (červená paprika), atd.

Nejhorší chlebíčky jsou ty vrchovaté, přezdobené s bramborovým salátem, kouskem sardinky, půlkou rajčete, půlkou vajíčka natvrdo, kornoutkem salámu a majonézou a ještě listem salátu. Nedá se to strčit do pusy i když je dokořáááán otevřená, a při prvním kousnutí se to stiskne a půlka toho padá na klín, do ruky nebo na sako nebo na zem. Lepší je nižší chlebíček, třeba obyčejný s troškou bramborového (vlašského nebo podobného) salátu, nebo s obyčejnou rybí pomazánkou s kousíčkem petrželky na ozdobení.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.10.15 12:54
avatar

Hambáč, to je aspoň vynález, že i když je přeplněný, dá se aspoň držet i seshora *palec*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 22.10.15 18:20

1 x pomazánkové máslo, 1 sklenička Moravanky.

Nálev z Moravanky vyleju, vyndám feferonku a rozmixuju. Smíchám s pomazánkovým máslem a hotovo !

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 22.10.15 19:31
Já dělávám sloní žrádlo. Je to notoricky známé, ale jestli neznáte, vygooglete, je to dobrý
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.10.15 09:03
avatar

Lehká a chutná:

Na 2 nastrouhané mrdkve přidejte stejné množství nastrouhaného celeru, zakápněte citrónovou šťávou, majonézy tolik, aby se to spojilo, sůl a pepř. Na vrch třeba už jen plátek vajíčka a kousek šunky.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.10.15 10:35
avatar

Sony, tohle vypadá tak dobře, že si to jistě vyrobím. ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 23.10.15 11:17
avatar

Až na ty mrdkve! To d tam být nemělo. No to se mi zase něco povedlo*hi*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.10.15 19:35
avatar
Ještě je skvělá z avokáda. Rozmačkat avokádo, přidat tavený sýr (nebo třeba lučinu), česnek, dosolit...aby netmavla,doporučuje se trochu citronové šťávy. Může se přidat i cibulka. Výborný zelený blivajz spíš na jednohubky nebo miňonky. Mona
Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.10.15 22:29

Jednoduchá a velmi chutná pomazánka : pomazánkové máslo, salám na kostičky, lahůdková cibulka i s natí na malé kousky nakrájet. Vše dohromady zamíchat.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 04.11.15 20:48
avatar

Matka dělávala pomazánku se šlehačky a nivy-nastrouhat nivu,zalít smetanou na šlehání a vyšlehat.Dobrá ale kalorická bomba.Na obyčejný chleba-škvarková-pomlet škvarky nastrouhat kyselou okurku,nasekat cibulku na jemno,lžíci hořčice,případně nastrouhat vejce na tvrdo.


doplněno 05.11.15 19:04:

Ještě mne tak napadlo-tvaroh,cibulka na jemno ,paprika dle chuti přisolit!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.11.15 15:56
avatar

- diesel-

To první se kdysi prodávalo pod názvem Třená Niva. Bylo to výborné! Ivan mládek o tom napsal písničku:

Kráva se přežrala třené Nivy,

udělalo se jí nevolno od knihy

Bude muset ať bude chtít, nebo nechtít,

kráva ke zvěrolékařům jít ;)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.11.15 17:24
avatar

Třenou nivu dělám, ale ne ze šlehačky, anýbrž z tvarohu... Taky dobré a méně tučné.


doplněno 05.11.15 20:24:

Diesel, s tvarohem jsou různé pomazánky, dost často doma je dělám. Třrebas tvaroh, postrouhat tvrdý sýr, nakrájet cibulku, sůl, už jsem tam i zelenou papriku strouhala... Ale je fakt, kdo je spíše na maso a paštiky a klobásky, tak si asi na takové pomazánce nepochutná.

 

Datum: 05.11.15 16:20
avatar

nedavno jsem si koupil tycovy mixer se sekackem a delam to uplne ze vseho co me napadne + tvaroh nebo smichane s pomazankovym maslem, nebo i jen hola zelenina nasekana dohromady s trochou jogurtu nebo kostkou luciny :)

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 05.11.15 17:25
avatar

Jojo, s tvarohem jsou dělat hotové divy - na jídlo. Sice to není grilované masíčko, jak tu v jedné otázce vzpomínal Humbucker, ale také je to poživatelné.

Datum: 06.11.15 07:04
avatar

Joudic, do vyšší sklenice, nejlépe pivní, nalámejte banán, zalijte mlíkem, ne až plný, ponorák, namixovat, dolít mlíkem a bééézva! Vysoce pitelné!

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 06.11.15 11:06
avatar

A do toho vanilku a/nebo trochu jogurtu. Nebo ždibíček citronové kůry.

Už slintám. Letím pro banány. *bezim*

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.