Jednohubky, pomazánky a zdobení?

Od: Datum: 19.11.12 22:11 odpovědí: 11 změna: 22.11.12 22:38

Dobrý den, budu dělat jednohubky a česneková pomazánka je osvědčená, ale chci zkusit i něco nového. Co děláte vy? Čím zdobíte a co přidáváte? Moje fantazie už je na bodu mrazu. Děkuju za každý podnět a nápad! :)


avatar
Upozornění
Tato otázka je 4 roky bez odpovědi a proto byla uzavřena.
Máte-li podobnou otázku, a nenašli jste vhodnou odpověď, založte novou otázku.
Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Od: askmenow*
Datum: 19.11.12 22:20
 

Ráda dělám jednohubky z mozzarelly (ať už nakrájené, nebo té, co je připravená jako kuličky velikosti cca třešní) a cherry rajčátek - jen to nabodnu oboje na párátko, nahoru půlku cherry rajčátka, pod to mozzarellu, ochucuju jí jak kdy, co je po ruce - pesto, sůl a oliváč... Ty jsou ale bez pečiva. Na podobném principu dělám i kulička vína + kostička sýra.

Hodně silná česneková pomazánka chutná skvěle, když je na jednohubce malý kousek kompotované broskve, Prvně jsme to ochtnala s nedůvěrou, ale je to bomba.

Vždy dělám jedny jednohubky na másle, někdo na pomazánky není, např. tmavé pečivo na kolečka, máslo, nějaká uzenina, nebo hermelín, na to kousek nějaké zeleninky...

Skvělá jsou také tresčí játra z kozervy, jen namazaná na pečivu, nebo kaviár (takový ten ze supermarketu) - dávám tnkou vrstvu na tenkou vrstvu másla.

doplněno 19.11.12 22:21:

Těším se na inspiraci od ostatních!

 
Od: danielka111
Datum: 19.11.12 22:21
 

My dáváme tvarohovou pomázánku - tvaroh, cibule, sladká paprika, koření Moc dobrý...

 
Od: krkovicka*
Datum: 19.11.12 22:25
 
Znáte znojemskou moravanku?Rozšlehejte jí celou v mixéru,bez chili papriky nebo i s ní(bez nálevu) a namazejte si jí jako pomazanku.Chutná skvěle.
Udělejte si syrové jednohubky-sýr Niva-smetana ke šlehání(nastrouhat a se smetanou ušlehat do pěny.Namazat na jednohubky.Doplnit kouskem zeleného(pórek,pažitka...)
doplněno 19.11.12 22:35: V jednoduchosti je krása;)
Je,Michalko...taky všude dávám helmansku:-D
 
Datum: 19.11.12 22:31
 
avatar

Já dělám česnekovou pomazánku ze sýra, česneku a tatarky Helmann´s. Teď jsem našla skvělý recept od Moniky Brýdové, chutná opravdu skvěle - http://www.brydova.cz/recepty…36-skvela-cesnekova-pomazanka

Jinak ještě máme rádi krabí - krabí tyčinky nadrobno nakrájet (ještě zmrzlé - jde to lépe), přidat nadrobno cibulku, tatarku, sůl, pepř... Můžete přidat i kopr... JE VÝBORNÁ!

doplněno 19.11.12 22:45:

Krkovička: Já jsem na Helmansku taky zvyklá. S jinou tatarkou mi to nechutná a že jsem jich zkoušela hodně. Helmanska je sice drahá, ale nám chutná. Jinak tatarku moc nejím - jenom v pomazánce. Ale ta pomazánka z toho Primátora (odkaz) je taky moc dobrá.

 
Datum: 19.11.12 22:38
 

Zbytek uvařené rýže promíchat s nastrouhaným sýrem,vytvořit kuličky,obalit v trojobalu,do friťáku,servis v papírových košíčcích.

 
Datum: 19.11.12 22:39
 
avatar

Jednohubky s česnekovou pomazánkou milujeme. Na silvestra dělám klasické jednohubky. Některé zdobím kouskem sýra nebo salámu jako lodičky s plachtou. Sýr se trochu prohne a připíchne párátkem. Sýr může být nakrájený ve tvaru proužku, nebo trojúhelníku. Z vařených vajec dělám mochomůrky, nebo rozkrájené rajče proložené kolečky vařeného vejce. Někdy usmažím obalované smažené cibulové kroužky, nebo smaženou obalovanou hrušku (kousky).

doplněno 19.11.12 22:43:

Rajče dělám i bez salátu.

Ohodnoceno: 1x
 
Datum: 20.11.12 07:10
 
avatar

Dělám křenovou. Tvaroh v míse rozmíchám s taveným sýrem a majolkou. Osolit, opepřit, vmíchat čerstvý strouhaný křen. Čím víc, tím lépe. Na plátky rohlíků, zdobit čímkoliv - okurkou, steril, kapií, kouskem salámu, sýra cihly...

Je vynikající, ale občas má strávník plné oči slz. Dělám opravdu říznou! *plac*Jaga.

 
Od: dery®
Datum: 20.11.12 07:19
 

U mě klasika:

- máslo + hermelín + oliva (s papričkou, když se dá napůl, "očko" vypadá krásně)

- sýrová pomazánka nebo máslo nebo žervé apod. + šunka + okurek nebo rajče nebo kousek nakládané papriky

- bylinkové máslo + půlka cherry rajčátka

- žloutková pomazánka + "kaviár" (samozřejmě ne pravý, ale ten, co se prodává v běžných obchodech...místo něj může být i kousek sardelky atd.)

Krom toho jsme jednou experimentovali a na česnekovou pomazánku dali půlměsíček mandarinky. Nikdy bych neřekla, jak skvěle to k sobě jde!

 
Datum: 20.11.12 07:45
 
avatar

Já miluji jednohubky s česnekovou pomazánkou s ovocem, ořechy. Jednou jsem to takhle jedla u kamarádky a už nijak jinak nedělám. Kuličku hroznového, ananas, kousek mandarinky, jádro z půli ořechu. Ale jen jeden kousek, nekombinovat. Chuť česneku a ovoce se spolu úžasně doplňují. ;) A ještě nasypu na velké talíře, které rozestavím všude možně, kousky různých sýrů, ořechy, olivy, kuličky hroznového. Jen tak, halabala. Párátka do skleniček vedle talířů. Každý si zobne na co má chuť a kdy má chuť.*jasne*

 
Od: niikolqa*
Datum: 22.11.12 22:20
 

Tuňákovou pomazánku - Nevím jak se jmenuje ten tunák ale v tescu se dá sehnat stojí olem 50kč ma takový černý obal a je s chili. není to nějak ostré. Smíchá se s obyčejným pom. máslem a je to.

 
Od: pb®
Datum: 22.11.12 22:38
 

Lučinu utřít s česnekem, trošku osolit, natřít na kolečka rohlíku a ozdobit kouskem ananasu.

Bagetu potřít česnekem, na to plátek mozzarely a rajčátko, osolit a dát zapéct.

Krabí tyčinky nakrájet na drobno, přidat lučinu a zakysanu smetanu, trochu bílého pepře, namazat na bagetu a ozdobit limetkou.

 

 

 

 

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.