Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Kolik masa na guláš pro 8-10 osob?

Od: pralka odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
Kolik masa na vepřový guláš je potřeba pro 8-10 osob? A jaké, plecko?
Děkuju

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

jentak*

5x

Jestli je to pro chlapy, tak počítejte s větším množstvím masa. Tak 20-25dkg. na osobu.

 

 


4x

Zdravím.

Také se přikláním k patnácti dekům masa na osobu..At si každý dá pořádně do čumáčku

A plecko je dobrá volba !


doplněno 24.02.18 14:20: Ještě dodám.
Zazněly zde komentáře se kterými se 100% ztotožňuji.
A to - Guláš z hovězí kližky.
Ano,ten je nejlepší !
---
Já jsem odpověděla na Váš dotaz,ze kterého jasně plyne,že Váš guláš chcete vařit z vepřového.
Proto jsem se o hovězím nezmínila.
---
Je to smutné,ale "porevoluční" kuchyně je chudá na pravé suroviny.
Hlavně,aby vše bylo nejlevnější a nejrychlejší.
Ve svém okolí se s tím setkávám čím dál,tím častěji.
Víte co je absolutně nejšílenější?
Že dnešní děti,pubescenti a mladí lidé vůbec nevědí,jak má správně chutnat to či ono jídlo !
Myslím kvalitní,Českou kuchyni /omáčky v hledáčku/
Pravý guláš,pravá svíčková,pravá koprovka,pravá rajská omáčka,dom.kynutý knedlík,bramborový knedlík,atd.,atd.

 


4x

Já dělala pro 12 lidí a měla jsem 3 kg, ale hovězí kližku,ta je na guláš nejlepší. + 1kg. cibule na sádle osmažit až do hněda.

Vidím to úplně stejně.

Alespoň dvě kila masa a i když byla řeč o vepřovém guláši, rozhodně je lepší guláš z kližky.

 

eulalie*

3x

Dobrý den, já bych počítala na osobu tak 150 gramů masa, tak mi to vychází na 1 a půl kg masa.

pohanka*

To je málo. Vždyt se to svaří, je to samá voda.

 


3x

Klidně bych k tomu půldruhému kilu něco přihodila - není dobré mít počet porcí úplně přesně podle počtu osob, ale vždycky trochu navíc.

 

mathew

3x

Tak 2kg lepší když zbyde než, aby to chybělo. Záleží ovšem také jak moc masové to chcete každý to totiž dělá jinak

 

pohanka*

3x

Masa určitě více, kilo a půl je málo. To je jako v hospodě a host dostane tři kousky na talíři. Zapomněli jste na ochutnávání, jestli je maso měkké, jak vše chutná dohromady.

Tlakový hrnec pro tak velký počet strávníků asi doma nemáte. Museli by být minimálně dva. Ale maso v papinově hrnci tak dobře neopečete, jako v kastrolu, pak pustí štávu a maso spíše dusíte ve vodě a je celé gumové.

Vepřový guláš bude jako co? Segedínský, nebo čistě jen vepřový? Mě osobně čistě vepřový guláš moc nechutná. Já Vám doporučuji zamyslet se a udělat zabijačkový guláš na sádle. Ten když se povede, tak se budou všichni olizovat až za ušima. Ten má jiné grády.

Nojo zabijačkový guláš, to je věc, ale nejlepší je z nevydýchaného ještě teplého masa při zabijačce. Vtip je v tom že se do něj dává i krvavé maso z podkrčí. To se běžně nekoupí takže říkat zabijačkový guláš běžném guláši do kterého se přidají vnitřnosti, to je jako když se dělá svíčková s mletým masem
pohanka*

Tak mě chutná i to ,,jako,, ne každý má přístup a přísun k domácí zabijačce. A na svíčkovou sekanou v určitém věku člověk nemůže posazovat. Když nejsou dobré zuby, tak tato varianta je také dobrá.

Kromě toho, já sním všechno, třeba tu svíčkovou si dám i s bramborovou kaší. Prostě, na co mám chut.

 


2x

Také bych ho uvařila z plecka, 15 dkg na osobu je dostačující. Větší jedlíci, nebo ti, co mají rádi více masa mají i větší porci a s tím je třeba počítat. Je dost možné, že někdo si bude chtít i přidat. Kupte ho raději 2 kila. Chutnější bude, když jej uvaříte v tlakovém hrnci. Maso nakrájejte na menší kousky (ne zase moc malé ), na talíři to bude vypadat, že host má hodně masa.

jentak*

Nesouhlasím s tím, že guláš bude chutnější z tlakového hrnce. To maso se dusí v tlakovém hrnci při vyšší teplotě a tak se rychle zatáhne a nepustí štávu. Sice budete mít o trochu štavnatější samotné maso, ale samotný guláš nebude stát za nic. Budete muset tu štávu zbytečně dochucovat něčím jiným.

 


2x

Sice už jdu pozdě, ale cca 2kg kližky to jistí. Ovšem hovězí je lepší, vepřová se jí nevyrovná.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]