Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vánoce letos připadají na pátek. Vydrží mi kapří filety v lednici do pátku, když je koupím naporcované v úterý? Jsou to vlastně 4 dny. Nebo je lepší je zamrazit?
Děkuji
Každým rokem míváme kapra z mrazáku a nepostřehl jsem,že by byl blátivé konzistence . Asi to bude tím,že zmrazeného kapra dám den před přípravou do mléka a v něm jej rozmrazím.
Já jsem hrozná vydra a bez kapra na několik dní pro mě svátky nejsou sváteční.Kapříka naporcuju, podělím do sáčků a zamrazím. A to tak, že na cca 12 hod nastavím lednici s mražákem na plný výkon. Maso se musí zamrazit strašně rychle, ale rozmrazovat pozvolna. Jinak při zmrazování krystaly vody rostou pomalu a maso trhají. A to je pak lépe usmažit si sýr!
Určitě vydrží - neutečou, ovšem je otázka, co s nimi dál, ryby v lednici nevydrží moc dlouho jedlé. Mrazit je druhá možnost, výsledek je bahnitá konzistence.
Tímto svým názorem a zkušeností podporuji názory mých "předrádců", doporučuji kapra koupit později a připravit čerstvého.
U naporcovaných filetů bych se rozmýšlela. Tam skutečně nemáte záruku, že jsou z čerstvě zabitého kapříka - a ještě dodám, že z živého. Ale u čerstvě zabitého kapra bych se nebála. A to už dlouhé roky připravuji na Vánoce minimálně 2 pořádné kousky. A když by je zetáček koupil už v úterý, hnedka bych je vykuchala a naporcovala a uložila do chladu do smaltovaných pekáčků. Ve čtvrtek bych uvařila rybí polévku na pátek. Vnitřnosti bych nenechávala déle syrové. Dále bych ve čtvrtek osušené porce nasolila a pokapala citronovou štávou a opět uložila. No a v pátek těsně před smažením obalím a smažím a smažím . . . . Doma mi to trochu páchne jak v rybárně, ale slavit jedu k mladým už s hotovými dobrotami. A nikdy nebyl žádný problém při zachování těchto zásad.
doplněno 11.11.10 13:44:Ale souhlasím s kolegy, že je rozdíl mezi čerstvou rybou a mraženou rybou. Je to jak s jiným masem. Nebráním se tomu, nechat zmrazit ryby po úspěšném letním rybařením, nebo jak píše babkazov - nechám si pár porcí na Vánoce a na zbytku si pochutnávám později. Ale jinak na tři dny nechat zmrazit kapra - to mi nepřipadá vhodné. To si koupím rovnou zmrazeného v předstihu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.