Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spařené kopřivy káčatům

Od: mylady® odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, musí se káčatům kopřivy spařit nebo stačí jen nakrouhat a smíchat se šrotem, bramborama atd.?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Žena jim to krájela velkým nožem nebo sekala na špalku mačetou. Větším husám stačí když se kopřivy nechají na slunci zavadnout. Ideální ( jestli jich máte víc a plánujete chov i do budoucna ) je řezačka na kopřivy. Ja sehnal repas asi za 600 nová stojí cca dvojnásobek.

pohanka*
hodnocení

1x

Měla jsem housata a dělala jsem to tak, že jsem uvařila brambory ve slupce, slila vodu a rozšťouchala horké brambory s nasekanými kopřivami a se šrotem. A nechala zcela vychladnout.

hodnocení

0x

Přesně tak, jak napsala pohanka, to dělala i moje babička, ke které jsem jako holka jezdila na prázdniny.

hodnocení

0x

Stačí i nadrobno nasekat - důležité hlavně je, aby se pomačkaly a nepálily.

hodnocení

Krouhačku máme, jen ji na něco přidělat. Káčata se vylíhla včera, tak jsem jim dnes kopřivy nasekala sekerou a manžela to aspoň donutí přidělat tu krouhačku jen se nemůžeme dohodnout,jestli je spařit nebo ne. Když jsem dřív zkoušela dát kachně spařené kopřivy s namočeným chlebem a šrotem, tak si toho ani nevšimla.
pohanka*

Není problém udělat dvě dávky a vložit na dvě misky zvlášť. Jedna s čerstvými, druhá spařená. Kopřiv je všude dostatek. Uvidíte, k čemu se pohrnou.

Úplně malinkým bych je asi spařila, později už stačí jen sekat. Jde opravdu pouze o to, aby je nepálily.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]