Žena jim to krájela velkým nožem nebo sekala na špalku mačetou. Větším husám stačí když se kopřivy nechají na slunci zavadnout. Ideální ( jestli jich máte víc a plánujete chov i do budoucna ) je řezačka na kopřivy. Ja sehnal repas asi za 600 nová stojí cca dvojnásobek.
Měla jsem housata a dělala jsem to tak, že jsem uvařila brambory ve slupce, slila vodu a rozšťouchala horké brambory s nasekanými kopřivami a se šrotem. A nechala zcela vychladnout.
Krouhačku máme, jen ji na něco přidělat. Káčata se vylíhla včera, tak jsem jim dnes kopřivy nasekala sekerou a manžela to aspoň donutí přidělat tu krouhačku jen se nemůžeme dohodnout,jestli je spařit nebo ne. Když jsem dřív zkoušela dát kachně spařené kopřivy s namočeným chlebem a šrotem, tak si toho ani nevšimla.
pohanka*
Není problém udělat dvě dávky a vložit na dvě misky zvlášť. Jedna s čerstvými, druhá spařená. Kopřiv je všude dostatek. Uvidíte, k čemu se pohrnou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.