Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakého psa do bytu na vesnici?

Od: petr123* odpovědí: 12 změna:

Před pár dny se nám stala smutná věc, naprosto nečekaně nás opustila naše chlupatá čtyřnohá holka :( Chvíli jsme si sice s manželkou říkali že si hned nového hafana pořizovat nechceme, ale zjistili jsme že to prostě nejde. Ten smutek je až moc velký... Takže se začínáme rozhlížet jakého pejska si pořídit.

Momentálně asi nejvíc přemýšlíme o bíglovi, myslíte že je to dobrá volba? Chtěli bysme menšího (tak kolem 10-20 kg) pejska, který bude hravý, bude přiměřeně poslouchat i bez extrémní drezůry (čímž neříkám bez výchovy!), bude možné s ním chodit i na volno, nebudou mu vadit delší procházky přírodou, nebude moc štěkat pokud zůstane sám doma (což ale nastává minimálně, pracujeme z domu) a bude přítelský i k dětem. Zahrádku nemáme, pes bude s námi bydlet normálně doma.

Naše minulá fenka byl kříženec z útulku, rozhodně s loveckými geny. Teď bychom chtěli asi zase fenku a asi zase nějaké lovecké plemeno, jestli z útulku nebo normálně malé štěně od fenky zatím neřešíme. Jo a PP je to poslední co u pejska potřebujeme, my hledáme nového člena rodiny a ne výstavní exponát ;)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

2x

Jak si tak předčítám Váš příspěvek, tak vidím u Vás krasného drnosrtého jezevčíka.(nebo dlouhosrstého). To jsou psiska, se kterými si užijete. Jezevčík, to je psí profesor. Síce tvrdohlavý, ale ten Vás tak oblbne, že nebudete za chvíli vědět kdo je vlastně doma pánem. Je trochu pažravý (a když se mu dovoli tak náchylný na tloustnutí). Původem je to lovecké plemeno, proto má rád procházky a dovede byt na cizí pěkně ostrý. Doma nezabírá moc místa, stačí mu obyčejný gauč. A člen rodiny je stoprocentní. Zdraví Stafan.

petr123*
hodnocení

Díky, ale jezevčíka určitě ne. Nic proti nim, ale já mám radši větší hafany. :)

martina30*
hodnocení

1x

Volila bych asi také útulek a co se týká bígla je to takové tvrdohlavé plemeno,ale rozhodnutí je jen na Vás.Jinak je super,že si pořídíte ihned pejska*palec*

doplněno 23.03.09 11:33:

Vemte si nějaké štěnátko a vychovejte si ho a v útulku se určitě nějaké najde;)

petr123*
hodnocení

Díky, přesně takovou informaci ohledně bígla jsem chtěl slyšet! Protože na jednu stranu v chytrých knížkách píšou o každém psu že je dokonalý :)

Jinak už jsme na jednoho hafíka v útulku narazili, na fotce vypadá moc mile ale ještě musíme zjistit co by z něj tak mohlo vyrůst. 30-ti kilový hafan by na náš byt byl přece jenom hodně.

doplněno 23.03.09 11:22:

Tak z pejska v útulku se vyklubal kříženec dalmatina, což je už trošku větší než plánujeme... Takže hledáme dál.

Mimochodem kdybyste měl někdo tip na nějaké štěně (ať už přímo od maminky nebo v útulku) po východních čechách tak dejte prosím vědět.

mady

Mně se taky moc líbí bígl, ale někde jsem četla, že je to útěkář, tzn. že jste s ním na procházce a on když chytí stopu, tak vám zmizí třeba na 2 hodiny a vám nezbývá než na tom místě čekat, protože on se vrátí právě tam, kde vás opustil.

hanika*
hodnocení

1x

Dobry den,poradila bych vam chodskeho psa .Fena je velka max.52cm,je to velice ucenlivy pes-zakladni povely rychle pochopi a nauci se je,ale musi se pravidelne vycesavat hlavne v obdobi linani. Jinak bych se urcite zasla podivat do utulku:)

lidka*

Tak chodský pes, to byl můj dneska už nesplněný sen. *nevi* Za toho dávám jako pochvalu alespoň bodík. To je překrásné psisko, ale má přece jenom delší srst, asi vhodnější na zahradu. Jen tak jsem koukla na pár psích útulků, jsou tam krásní pejsci, určitě si vyberete a navíc uděláte strašně dobrý skutek, protože dáte jedné zatoulané a nebo opuštěné psí dušičce domov. :) Moc Vám za to fandím! *palec* Naše rodina dala domov skoro deseti "bezdomovcům" a to jistě není konečné číslo.

lidka*
hodnocení

0x

To je dobře, že přemýšlíte o novém kamarádovi, resp. kamarádce. Já nejsem žádný veliký znalec plemen, protože jsem se také většinou ujala nějakého opuštěného pejska. Ale myslím si, že bígl je velice temperamentní pes a potřebuje dosti pohybu. Ovšem je to velice veselý pes, takový rošťák. Já jsem začínala s vlčáky, ale postupně jsem přecházela na menší plemena - poslední to byl také kříženec. Já bych doporučila navštívit nejbližší útulek a tam by Vám jistě poradili vhodného pejska, tedy vlastně fenku. Dneska už jistě mají útulky své stránky a tak si určitě vyberete z okolí Vašeho bydliště. A možná, že se někdo ozve z Poradny a nabídne Vám nový přírůstek do rodiny! *placni* Hodně štěstí!

charlie1366*
hodnocení

0x

Myslím,že do baráčku je vhodný i retrívr,dá se dobře vycvičit má rád pohyb,a dobře i hlídá.Ale každý má své oblíbené plemeno;)

,my vlastníme jak retrívra tak bernardýna.

petr123*
hodnocení

Bohužel nemáme baráček se zahrádkou ale jen bytovku - a na to už je retrívr přece jen velký.

petruska*
hodnocení

0x

ahoj,zrovna toto plemeno do bytu se podle mého moc nehodí.Rád utíká a vždycky si najde cestu.Vím to ,protože sousedi ho mají a přesto že má dost pohybu ,nestačí mu to.Úžasné plemeno je švýcarský ovčák,jasně je to větší pes,ale ohromně věrný,přispůsobivý a tam kde bude se svým pánem,bude spokojen.I gauč má rád.A hlavně se výborně hodi k dětem.*palec*

petr123*
hodnocení

0x

Děkuju všem co napsali nějakou radu nebo zkušenost, ale už to není aktuální.

Nového hafíka už máme, je to roční holka z útulku nespecifikovatelné rasy ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]