Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Asi cizopasnik

Od: pavel8* odpovědí: 11 změna:
Dobrý den. Je to asi necelý 1mm dlouhé. Po psovi na pelechu. Je to jak zmenšené klíště, ale velikost těla k zadku v tak malé velikosti tomu neodpovídá. Prosím poraďte
Asi cizopasnik
Asi cizopasnik #2
Asi cizopasnik #3

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

4x

Určitě cizopasník a patří také do klíšťatovitých. A těch je... Snad někdo přesně určí. Možná klíšť, možná klíšťák... *nevi* M.

doplněno 02.06.18 22:15:

Našla jsem tento článek, neděste se, jen sjeďte na konec. Jsou tam obrázky parazitů, mohl by to být klíšť lužní.

doplněno 02.06.18 22:16:

ceskatelevize.cz/...

mohl by to být klíšták holubí, máte pravdu

pavel8*
hodnocení

No mě právě mate ta velikost. Našel jsem zatím u klíšťat uvedenou velikost ve stadiu larvy 0,8 mm, ale po napití svou velikost několikanásobně zvětší. To co přinesl náš pes mělo už po plném zadku max. 1 mm.
72mona3*

Myslim, ze larvy zas až tak svou velikost nezvětší, ale jdou spíše na drobné živočichy. Nymfa je tomu vašemu obrázku blíže, ale velikostně nesedí. Klíšť má myslím 1 mm.

pavel8*
hodnocení

Přes příruční mikroskop. Tento jedinec menší než 1 mm.

Asi cizopasnik #4
Asi cizopasnik #5
Asi cizopasnik #6
72mona3*

Taky vidíte tři páry nohou? Takže larva?

pavel8*
hodnocení

Ano podle počtu nohou by to měla být larva, ale čeho? *co*
72mona3*

Já už se opravdu přikláním přímo k larvě klíštěte. Moc hezky píšou o jejich cyklu a životě zde: metro.cz/...

Mono, děkuji za odkaz. *palec*

72mona3*

@babkazov - není zač.

Je tam spousta informací, skvěle podaných (oplodňovací turné :-D)

pavel8*
hodnocení

Pěkný článek. Já bych jenom chtěl přijít na to, co je to za druh. Vidím to poprvé v životě, takove mini klíšťátko s půlměsíčkem na zadku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]