Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvracení u feny-může to být horkem?

Od: byvvalapacientka® odpovědí: 6 změna:

Hezký den,

naše fenka tak jednou do týdne zvrací. Přijde to zničehonic,prostě vyvrhne buď žlutou pěnu,nebo trávu někdy i natrávenou potravu-teď před chvílí vyvrhla trávu i s jídlem. Může to být tropickými teplotami?Nebo máme jít raději na veterinu?Napít dostává pravidelně,žere normálně,je pasivnější,ale to přičítám počasí,horečku nemá,průjem také ne,kadí normálně. Máme se znepokojovat nebo je to v tomto počasí u psů běžné?

díky za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klidně to může být teplem, zvláště jestli je to něco krátkosrstého. Pokud to bude přetrvávat, tak na veterinu nebo alespoň veterináři zavolat. Voda k dispozici neustále, v chládku, dal bych vitamín C, ten pomáhá při přehřátí.

an*
hodnocení

0x

Kdyby to bylo horkem, zvracela by v tomto počasí každý den. Zvracení u psů rozhodně běžné není, ani v horku ne. Psi žerou trávu na pročištění trávení, když jí žere, zřejmě jí není dobře od žaludku.

Já bych si starosti dělala. Zamyslela bych se napřed nad tím, jestli nesežrala něco pro psy nevhodného a jestli jí krmím správným krmením a nepřekrmuji ji. Pokud v tomto příčina není, bylo by vhodné zajít k veterináři. Mohla by to způsobovat srdeční slabost, nedostatečná funkce ledvin, nebo jater. Zvracet může i alergik.

doplněno 02.06.18 08:04:

Jestli máte alergičku, změňte jí ty granule. Fitmin je neslavně znám spoustou kontroverzních surovin. Nejspíš je těžko tráví.

hodnocení

děkuji. za odpovědi,v chladu je pořád,mám doma stín,puštěný větrák atp,napít dostává pravidelně..na veterině se zřejmě zkusím poradit...napadá mě ta alergie,udělal se jí nedávno ekzém na ocásku,dáváme jí na to mast taky od veterináře...,tak možná,že to s alergií souviset bude,ale kdo ví...asi bude lepší,aby jí vyšetřili

hodnocení

0x

Jak je to starý pes? Jak velký, jaké plemeno? Čím krmíte? Dáváte mlsky? *hej*

doplněno 02.06.18 07:01:

Pravil náš vet, když Dorinka ublinkávala častěji, že to u malých plemen takto bývá častěji. Trávu žere některé dny častěji než jindy. Dříveji občas vyblinkala a v pozdějších letech už ne, jen ji vykaká. Třeba včera, u večerního venčení se sešlo 5 malých pejsků a na králíčky si hráli všichni. Ani nelítali jako normálně, ale pásli se. ;) U vašeho plemene musíte dávt pozor na větší přejídání. Bišonci nadno tloustnou a obézní bišonek nemá pěknou srst a je pak srandovní. Ale když se vydaří, pak je to krása veliká. Fotka je už starší, z mezinárodní výstavy v Brně. *palec*Pohlaďte svou psinečku za mě.

Zvracení u feny-může to být horkem?

hodnocení

babkazov: je to bišonek,fenka je mladá,má 2,5 roku,krmíme granulemi Fitmin pro malá plemena,občas přidáme kapsičku nebo kousek vařeného masa...pamlsky dostává jen při výcviku,většinou nakrájený sýr nebo kousek párku,ale nepřeháníme to

hodnocení

Babkazov-děkuji,trochu jste mě uklidnila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]