Nejste přihlášen/a.
Na chatě, ve škvíře pod střechou se mi zahnízdili tihle hmyzáci. Na první pohled to vypadá jako včela, i velikost přibližně stejná. U vletového otvoru často sedí jedinec a stejně, jako včela cosi signalizuje ostatním. Natřásá se kmitá křídly a poměrně hlasitě bzučí. Nejdřív jsem si myslel, že je to nějaká škodná a hodlal jsem to vyhubit, ale pak mě podle bílého, chlupatého zadečku napadlo, že by to mohl být nějaký druh čmeláka. Co to je?
Jo, to je tutově ono, i když ta, kterou jsem viděl byla menší. Údajně je užitečná, tak je tam nechám (i když dělaj hroznej kravál
).
Dobrý den, jako čmelák to vypadá, ale délka těla 5 mm (0,5 cm) je asi zvláštní, resp. na čmeláka je to málo. Skoro bych řekl, že to čmelák není, ale je jich snad 250 dhuhů, tak určování může být dlouhé a ještě zajímavé (a potom jsou i pačmeláci). Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.