Nejste přihlášen/a.
@jentak - naprostý souhlas. Prvně se musí zkusit domluvit se sousedkou, poté (když to odmítne řešit) bych kontaktovala městskou policii. Ale rozhodnout, kdy už je to týraní, to nelze. Množství ponechaného krmení neznáme, snad se rozhodnout podle toho, jestli se kočka bude přes dveře dovolávat pomoci M.
Tohle je zrovna případ, kdy se nedá zcela jasně posoudit, kdy zasáhnout. Bohužel se nedá spoléhat na majitelku kočky a jeji tvrzení. Svéprávnost není podstatná. Víte kolik případů týrání už se stalo? Pokud jste to nepostřehli, na jaře proběhl médii příběh dvou fen, které ponechal jejich majitel svému osudu v kotci. Myslel si, že prostě umřou. Byl to hasič, záchranář, psovod...
Většinou pomohou naprosto cizí "všeteční" lidé.
Líbí se mi tady ty rady "policie" a tak, přijde mi to jako ve filmu Na Samotě U Lesa, jak tam spekulovali, "a co když už umřel, jéé to by se to zkomplikovalo a to nemusí být ani mrtvý, stačí když neudrží v ruce pero" a on zatim zaséval... Myslim, že pani sousedka je svéprávná osoba, je si vědoma toho, že chová kočku, ví, jaké mají kočky potřeby a podle toho se taky zařídila. Jinými slovy, nemylím si, že nechává věcem volný průběh a spoléhá na záchranu kočky od sousedů.
Museli jsme náhle odjet na pohřeb 370 km daleko; sólo jsem se vrátil po 3 dnech a naše kóča ani nedržkovala, extra velký hlad taky neměla, granule jí stačily, ale voda v misce byla už hnusná, miska taková slizká, i když v ní vody dost, ale zřejmně už jí nechtěla. Příště vodu do více větších nádob.
A nikomu nedošlo, že si to třeba sousedka zařídila tak, že si tu kočku mohl vzít někdo k sobě domů (když je teda o ní postaráno)? Dokud tady budete spekulovat, jsou to plky do větru a nic se tím nevyřeší. Kontaktujte sousedku, jestli má kočku doma nebo jí někomu dala, pak teprve můžete plašit.
Nikdo asi nebude nic dělat,ani policie,dokud kočka nezačne řvát. Pak bych asi šla znovu na sousedku do nemocnice,aby si sama zavolala na policii a dala jim klíče od bytu,když se s nikým jiným nechce moc bavit.
Od kdy policie jezdí obhospodařovat soukromé věci? Zalít zahradu, dojít nakoupit nechcete? jsou za to přece placení z vašich daní. Líbí se mi, že to nejvíc tvrdí lidi (neříkám, že to je Váš případ, říkám to obecně), kteří jsou celý život na pracáku a nebo v životě na práci nesáhli
Pokud je paní ve stavu, že normálně přemýšlí, je schopna si zavolat příbuzné, známé a sousedy a požádat o tuto pomoc je. Policie sice pomůže, ale pouze v nouzové situaci, kdy nemůže nikdo jiný a jde o život a zdraví člověka, zvířete nebo o závažnější škodu na majetku. Ne aby zajišťovala chod domácnosti, když se o to mohou postarat jiní. Občas používat rozum by neškodilo.
Řeč byla o kočce, ne o včelách. Nicméně pokud Vám i ty uletěly, doporučuji volat včelaři, ne policii, ta Vám je chytat nebude. A když se tu má radit, tak pozor, za zneužití linky tísňového volání dává Český telekomunikační úřad pokuty. Hezký den.
@repkin - od policisty bych teda očekával úplně jiné odpovědi. Kočka je také živý tvor, takže může být ohrožena na zdraví a životě. A současně je i majetkem. Takže policie, ať už městská nebo státní, by měla umět najít řešení. Třeba asistovat u vyzvednutí kočky pracovníky útulku. Netvrdím, že je to v tomhle případě nutné a že o kočku není postaráno, ale tvoje odpovědi jsou zcela mimo to zprofanované pomáhat a chránit.
- já bych taky řekla, že by to policie měla umět vyřešit ! - ... ta paní nemůže přijímat návštěvy? - kočka rozhodně nevydrží všechno - nemá-li vodu, chcípne - na to už by se mohl dát uplatnit - ve spolupráci s příslušným úřadem - zákon proti týrání zvířat, pokud by zde nebyla ochota, nebo možnost se s paní nějak domluvit !
Kočka by se ani nemusela dobývat do dveří, je-li oslabena, zaleze někam do koutku a chcípne. Já bych to nevzdala !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.