Nejste přihlášen/a.
nevite nekdo proc pes kouse sam sebe az do krve mame americkyho buldoka nedela to kazdy den.
Dobrý den,
měl jsem psa, aljašského malamuta. Taky se začal kousat a to do tlapek. A úplně do krve. Jezdil jsem s ním k veterináři a ten mě přesvědčoval, že má pes blechy a že je nervózní z těch blech. Já jsem svému Dastimu, tak se jmenoval, snažil pomoct a tak jsem mu kupoval různé přípravky proti blechám, šampóny atd. Ale nepomáhalo to. A časem začal Dasti i občas pokulhávat . A veterinář na to, že to nic není, že je to normální. Až jednou takhle v zimě, mě přiběhl přivítat, když jsem dorazil z práce a uklouzl na zledovatělém chodníku. Začal strašně naříkat. No, zlomil si přední pravou nohu. Naložil jsem ho o auta a vzal na veterinu. Potvrdila se má doměnka, že si zlomil nohu, ale to hlavní..., doktor zjistil z rentgenu, že má rakovinu kostí a protože kost byla tenká, praskla když uklouzl na chodníku. Až poté mě došlo, proč se ten pes kousal do tlapek až do krve. Blechy to nebyly. Bylo mu 6 let. Musel jsem ho nechat utratit, nedalo se s tím nic dělat. Jen by se trápil. Nechci vás strašit, ale raději s ním navštivte veterináře a nechte ho pořádně vyšetřit. To, že se kouše do tlapek, může být nějaká prkotina, ale taky třeba ne.
Kde se kouše? Buldoci jsou molosoidní, neohrabaní s tuhou páteří. Nedovedou se poškrábat, olízat, ošetřit si to, co je trápí. Nedosáhnou na to ani drápy, ani jazykem. Vlastně si nedosáhnou na nic, ničím. Je možné, že ho svědí kůže a ze zoufalství se kouše. Může být, že si to myslím úplně špatně. Jen uvažuji. Může ho svědit kůže, konečník s plnými žlázkami a nikam si nedosáhne. Musí to být peklo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.