Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v jakém věku jste přešli na ,,seniorské granule,,? my jsme čerstvých osm let a vitalitou tak na pět ...děkuji
Dobrý den, nikdy jsem nekrmil svého psa jen touto náhražkou, ale dostával i jinou stravu (vařenou). Jiné granule jsem později nevolil podle stáří pejska, ale až podle jeho kondice - méně se pohyboval, začal tloustnout a měl horší chrup. Osm let snad není ještě senior (ten můj hafan se dožil 16 a půl let). Volte podle kondice pejska. Zdravím!
Pes nemusí dostávat senior granule vůbec. Když už má svůj věk a méně se pohybuje, stačí snížit dávku u granulí na které je zvyklý. Všechny granule jsou jen náhražka přirozené stravy a ty senior jsou ještě více ochuzené. U kvalitních granulí se ani rozlišení štěně – dospělý pes – senior neuvádí, jsou pro psy v každém věku. Jen dávkování které najdete na obalu se podle věku liší.
Když už pak hodně starý pes nemá v pořádku zuby, netrápila bych ho tvrdými granulemi, ale dávala jen maso.
Já krmím také kombinovanou stravou a na seniorky jsem nepřešla nikdy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.