Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Očkování u kočky

Od: kristynaklazro odpovědí: 5 změna:
Musí být očkovaná kočka,když nechodí na zahradu a je jen doma s námi? Myslím proti červum.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud skutečně nikdy nejde ven, tak ne, pozor na okno, rád tam sedávají a mohou něco cyhtit od ptáků.

pb®
hodnocení

2x

Kočky nemusí být očkované proti vzteklině, jako musí být povinně psi. Pokud nechodí ven, je to i v ČR zbytečné, jsme vztekliny prostá země. I když nechodí ven, očkovala bych proti rýmě, panleukopenii atd., protože tyhle nemoci létají vzduchem a promořenost venkovních koček je vysoká. Osobně znám případ, kdy si lidé mysleli, že doma chovanou siamku už očkovat nemusí. No nepřežila to. Starší kočky už se očkovat nemusí, protože pokud si nevytvořily imunitu do teď, už si jí nevytvoří. Ale mladé kočky bych určitě očkovala. I kočka která nechodí ven, může dostat červy. Stačí syrové nepřemražené maso nebo když chytne blechy. A na to nemusí být ani v přímém kontaktu s jiným zvířetem. Moje kočky co jsou jen doma, chytly blechy 3x. Jednou ještě v paneláku, nejspíš od psa nad námi a podruhé od zablešeného psa před domem. A když chytne kočka blechy, měla by se odčervit, protože blechy přenášejí tasemnici.

an*
hodnocení

1x

Proti červům se dávají tabletky, ale kočka která nechodí ven je nepotřebuje. Jen kdyby se náhodou něco objevilo ve stolici. Očkování pro kočky není povinné, jako je to u psů, ale nezapomínejte, že může chytit i některé lidské nemoci.

hodnocení

0x

Proti červům se kočky neočkují, proti červům se odčervují. A ano, odčervené by být měly, protože červi se dokáží schovat v nějakých útvarech (boubele?) ve svalech nebo orgánech a když je "příznivé" období, zaplavit trávicí systém. Já po jedné špatné zkušenosti, kdy jsem nemocnému koťátku přivodila ještě více utrpení, než co mu nachystal sám život, odčervuji co 3 měsíce. Kočičku přinesenou z útulku nejdříve každý měsíc, tam se začervenost předpokládá a je třeba intenzivnější kúra.

Očkované být nemusí, překvapivě i můj vet to potvrzuje. Ale uteče-li náhodou, může něco chytit. Já letos prvním rokem domácí kočky neočkuji a trochu mi to nedá spát.

wanesa*
hodnocení

0x

Já své bytové kočky neodčervuji už 5 let,není proč,ven nechodí,bobky mají v pořádku.Kdybych měla na něco podezření,tak jim raději pošlu bobek do laboratoře na vyšetření,jestli tam nejsou paraziti,protože ty tablety na odčervení to je driák.Vždy měly obě kočky po tabletě ve střevě krev.Mám kočky šlechtěné ale nebudu je zbytečně trápit tabletkami,když ven nechodí a maso dostávají vždy přemražené.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]