Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
mám pod kurníkem potkany a nemužu se jich zbavit, nereagují na žádnou z kupovaných nástrah ani na železa -pastičky -sklopce -tak mě napadlo jestli by jste někdo nevěděl o nějakém plynu který bych do nory pustil a tím zlikvidoval třeba mladé které by nemohli utéct -starý mrchy budou mít jistě několik východů.Ještě jeden poznatek -když položím jen tak kousek kukuřice do rána je pryč ,ale když kukuřici dám do pasti nebo sklopce tak si jí nevšimnou -holt pálí jim to-díky za rady
Nám deratizátor poradil, že se jim nesmí dávat samotný jed, ale míchat jed do jídla. Tak se jim ze zbytků dělaly "karbanátky" s jedem a potkani zmizeli. Prozatím. A poznatek, ono to nechce mít zvířata v bordelu, pak je těch škůdců méně, nebo není žádný. Třeba v ZOO žádní potkani volně neběhají, protože se nikde dlouhodobě neválí zbytky potravy a výběhy se několikrát denně uklízejí. Sem tam je vidět myšička, ale potkani ne. A náš známý, co má drůbež v perfektním stavu, ten potkany taky nezná. A to má přes ulici rybníček, kde potkani jsou. Jo u nás, kde tchán má veškerou havěť v takovém stavu, že jen tak tak přežije a v bordelu, tam se to potkany jen hemží. No bodeť by ne, když všude jsou zbytky potravy, stará se neodstraňuje, zvířatům krom koní se NIKDY nekydá, slepice co chcípne se vstřebá tam kde chcípla.
pb. O které ZOO píšeš? Třeba tady u nás, ve Dvoře Králové potkana neuvidíš. Před dvěma lety jsme byli ale v Praza a já byla fakt vyděšená . Všude díry od potkanů, potkani i za bílého dne lezli mezi zvířaty... prostě hnus. No, nebo chce ZOO návštěvníkům ukazovat i zvířátka, která u nás běžně žijí a jednou nás třeba i přežijí
Mluvím o ZOO Praha, potkany jsem tam nikdy neviděla. Nepletete si to s psouny, kteří opravdu žijí s kopytníky v jednom výběhu?
Známí měli kdysi dlouhodobě tento problém, nakonec - ze zdravotních důvodů - chov slepic zrušili, asi tak na půl roku, pak už byli v pohodě, trochu to upravili a potkani během té doby zmizeli a pak už to bylo v pořádku. Já si vzpomínám, jak jsme kdysi také měli potkana u slepic - lezlo to k nám od sousedů - a děda tam číhal na něho s motykou a já musela pomáhat a měla jsem strach, že mi skočí potkan do gumáků. No nakonec potkana zabil, ale dokud dotyční sousedé nezrušili slepice, tak k nám ty potvory lezly dlouhá léta.
Také záleží na tom, jaký jed jste použili. Potkani mají svého ochutnávače kterého vyšlou ochutnat nový druh potravy a vyčkávají. Když uhyne, žrát to nebudou. Proto se na potkany používají rodenticidy.
Nástrahy obsahují antikoagulanty, které snižují srážlivost krve. Hlodavci tak zahynou na vnitřní vykrvácení, ale trvá to 7 – 10 dní. Je to kruté, ale účinné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.