Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psí čip a údaje v něm

Od: lilili odpovědí: 4 změna:

Starám se o psa po mé zemřelé sestře, příbuzní nevědí zda byl čipován. Kde zjistím zda má čip a co v tom čipu je zapsané?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Veterinář má čtečku a přiložením na obvyklé místo čipů (na krk) zjistí, jestli tam čip je i jeho číslo.

doplněno 18.05.18 07:58:

Mám pejska Slováka :). Přes slovenský útulek a českou dočasnou (náhradní? péči - pobyt u dobrovolnice) se dostal ke mně. Ve slovenském očkovacím průkazu má vlepené číslo čipu a přiloženy jsou ještě tři náhradní lepítka se stejným číslem. Já jsem pejska nikde neregistrovala, ale sama jsem na internetu podle čísla našla ve slovenském registru jméno veterináře, který očkovací průkaz vystavil. Je někde z Humenného nebo ze Sniny. Mohla bych pejska přihlásit v českém registru. Registry mají "své" čipy a taková registrace je zdarma. Registrace cizího čipu - jiné firmy je za úhradu. Můj slovenský čip by byl zcela jistě v českých registrech za úhradu. Ale poplatek není hlavní důvod, proč psa nikam nehlásím. Registrů je mnoho, čtečky mají jen veterináři a možná policie. Můj pejsek má na obojku kovový plíšek s telefonním číslem. Na podzim utekl a asi za 2 hodiny volala paní, že se jim vetřel do domu.

Ještě doplním info od babky z OV ohledně placení. Solidní úřady nepožadují poplatek za celých 12 měsíců. Takže tam, kde na začátku roku platil celoroční poplatek někdo, měli by nyní část poplatku vrátit. A na novém místě by také měli žádat jen část poplatku. Doporučila bych psa ke konci května odhlásit a od června nahlásit jinde.

lilili
hodnocení

A jak se dál zjistí, co je pod tím číslem? A to číslo čipu se zapisuje do očkovacího průkazu? A když ten čip bude psán na moji sestru, tak nevadí že očkovací průkaz bude na moje jméno?

72mona3*
hodnocení

0x

Můj pes má pás zvířete v zájmovém chovu. V něm je uvedeno číslo čipu, kdy mu byl dán a kam. Pokud tedy někdy mého psa někdo najde, zjistí číslo čipu a najde ho v nějakém registru, dozví se základní údaje. Protože byl čipovaný ještě předtím, než jsem se stala jeho majitelkou, údaje o mně tam nebudou. Dohledají chovatelku, datum jeho narození (základní údaje se mohou lišit). Čip slouží primárně k tomu, aby se dohledal majitel, ne poslední (současný) majitel. M.

hodnocení

0x

O vašem čipu nejvíce bude vědět veterinář, ke kterému paní se psem chodila a který čip aplikoval. Pak také úřad, kde paní platila poplatky za psa a pravděpodobně čip zaregistrovala.. ;)Vůbec se čipem nestresujte. Vyšel někde, nějaký předpis, že se psi musí čipovat. A tim to končí. Tenhle krok není dotažen do konce. Není jeden jediný registr. Těch registrů je veliká spousta a nemáte šanci se to dozvědět.*hej* Ikdyby se váš pes zaběhnul a někdo ho našel, nemá šanci najít majitele, protože neví kde je zaregistrován a kam by měl volat.

doplněno 18.05.18 06:43:

Ahááá, vy jste se ptala na údaje na čipu. Tam je jen cca dvacetimístné číslo. To by mělo být někde zaregistrované a pod nim lze najít všechny údaje. ;) Vy musíte psa odhlásit tam, kde paní platila poplatky a přihlásit ho na sebe. Co nejrychleji, protože platba končí až odhlášením z úřadu a to stále běží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]