Ahojte, teď by se mi hodila odpověď od experta. Mám 3 Paví očka a 1 z nich je těhotná samice. Vím, že jim těhotenství trvá 1 měsíc a potřebuju vědět,v jakém je týdnu,poznáte to podle fotky? Děkuju předem.
To máte nějaký školní projekt? Já to řešil pravidelným čištěním akvárka - prostě se vylil určitý počet litrů s neurčitým počtem mladých... je to vlastně takový akvárkový plevel...
doplněno 17.05.18 20:49:
uniká mi smysl - proto se ptám - jaký je smysl sledovat rybu před porodem? Chcete ji ještě před tím vyhodit a mít ji na poslední chvilku nebo co?
doplněno 17.05.18 23:23: Ok. Podle fotky poznat nelze. Tolik odpověď na otázku. A úcta k rybickam? Hmmm. Kdyby se tak lidi zamýšleli nad úctou k lidem... Toho rybího plevelů bylo 50 za měsíc. To jsem měl dělat domov pro ryby všem? Nebo vykastrovat rybu?
niki121
Cože?! Já se ptám, jestli někdo pozná v kolikátým je měsíci, respektive-týdnu. A ne, žádnej školní projekt, prostě mám doma ryby.
72mona3*
@jmlc- vy nemáte hledat smysl, ale odpovědět na dotaz.
A už vůbec bych tu nešířila vaši úctu k živým tvorům (vylil z akvária...)
72mona3*
Koukám, že lidi jsou dnes nějaký pokřivený. V této otázce, byť naivní, se jedná o ryby. Není zde téma o lidech, tak je do toho nepleťte. Jde o to, že vy živé tvory vylejete do odpadu, kde budou dlouho chcípat. Pokud byste je utratil (zkuste si pohledat), nebo nechal jako potravu pro jiné, tak ani nepípnu. A když už jsme u toho: žádná ryba, mrtvá ani živá, malá nebo velká, se nesplachuje do odpadu. Tolik k poučkám začínajicich akvaristů...
Tak můžete poradit tazateli, jak nemít otrávenou vodu bez kyslíku... Ten kanál je stejný jako jeho akvárko. Já rybičky nabízel. Nikdo to nechce. Opravdu nikdo. Je to jako nabízet pampelišky fotbalistům. zrovna tyto ryby jsou zlo... Pokud někdo chce akvárko, tyto rybky prostě nebrat!
72mona3*
Až se zeptá, poradím.
honza1234
Jasně, že se přemnožují. Obzvláště lidem co prekrmují. Ale to nemáte koule je sprovodit ze světa nějak normálně? Možností je celá řada. Víte co si ta ryba v tom odpadu zažije a jak dlouho tam umírá? Přitom v perlivé vodě nebo za použití ledové tříště to mají během pár sekund za sebou.
Opravdu jste to hrozně uspěchala, nic si nenastudovala, nedbala na dobře míněné rady, skoro bych řekla dětská zbrklost. Škoda. Bublinky naznačují čerstvě napuštěnou nádrž, žádné dno, děsivé dekrace, ty ryby si chudinky svůj život protrpí. U živorodek se pozná, že mají před "porodem", když se jí objeví na bříšku černá tečka ( u blackmoll bývá naopak bílá)..v jakém týdnu je rozhodně nepoznáte, až porodí, můžete začít počítat, obratem bude opět "čekat"..
niki121
1. ČERNÝ FLEK Konečně odpověď, díky.(Už ho tam má) 2.DĚSIVÁ DEKORACE Má tam jenom kameny určené do akvária a rostlinu. 3. NIC NENASTUDOVALA Ryby mám už od 1. třídy,ale těhotné jsem měla jenom Blackmolly. A neptala jsem se na všechno jenom na to,co jsem nevěděla, kdy rodí.
floro*
Lidi ti radí, jak zařídit rybám dobré životní podmínky, které pro ně nemáš. Je to jak bys psa zavřela do malé místnosti a pouštěla mu tam jen tolik vzduchu a žrádla, tak aby přežil.
To paví očko se ti vytře, ale stejně malé rybky se nebudou mít kam schovat a ostatní ryby i sama matka je požere. Bude to tak rychlé, že ani nepostřehneš, že se vytřela.
Opravdu, uprav si akvárko, tak jak ti tu zkušení radí a nekopej kolem sebe.
niki121
Mám ještě akvárko 6,70 l a teď ho čistím
honza1234
6 litrů to není pro žádnou rybu. Na paví očka to chce minimáně 20 litrů (čistý objem). Větší nádrž by byla samozřejmě lepší, protože se v ní snáze udrží stabilní prostředí.
Vzhledem k tomu že tady nejspíše ještě předevčírem plavala umírající betta, je porod téhle rybky to poslední co by vás mělo trápit. Tohle není vhodné prostředí pro žádnou rybu. Chce to nenáročné rychlerostoucí rostliny jelikož nemáte vhodné dno, tak to chce plovoucí rostliny. To je základ bez kterého vám ryby budou stále umírat na postupnou otravu dusičnany.
niki121
Já mám rostliny a v tomhle akváriu jsou ty ryby dočasně. A Betta je v pohodě.
honza1234
Já ale píšu o rostlinách co tam odvedou nějakou práci a vycucnou z vody nějaké odpadní látky. To co tam máte vám kvalitní prostředí pro život ryb nezajistí. Je toho málo. Obzvláště pro taková prasátka jako jsou živorodky v nádrži bez filtru. Pořiďte si plovoucí rostliny, jako například babelka řezanovitá, růžkatec ostnitý, atd. Ta betta nevypadá v pohodě. Má nafouklé břicho, což může být jen přezrání ale taky něco mnohem vážnějšího. Důrazně doporučuji rozhodnout se pro betty nebo živorodky. Tyhle dva druhy nejdou dohromady (nároky na teplo, čistotnost a kvalitu vody). Mimochodem, to že to dno prodávají ještě neznamená, že je vhodné. V tomhle nezakoření žádná rostlina. Rozhodně není ideální nechávat kytky v tom přepravním košíčků. Radím vám bez nějakých postranních úmyslů , tak se zamyslete nad tím jak to vedete. Protože jinak to nedopadne dobře a pro ryby to bude trápení. Je jen na vás jak to bude. Je dobré, že ryby půjdou jinam ale to jste ty ryby měla koupit až budete mít zarizenou tu druhou nádrž... To byla uspěchaná koupě. Doporučuji přečíst výborný článek. horacovoakvarium.cz/... Sice jste se neptala na všechno ale i pro mírně pokročilého akvaristu je na první pohled jasné jak na tom ta nádrž je. Proto vám to tu píšu. Nevěstě hlavu, každý děláme chyby ale důležité je se z toho poučit a neopakovat je.
niki121
☺OK. Ale ta tlustá na 1. fotce není ta Betta, to je Paví očko a je těhotná, má i skvrnu březosti, Bettu mám modrou. A zatím mám malé akvárko, ale protože jsem ze začátku měla jenom 3, vlastně pořad mám, ale už připravuji pro ostatní.
honza1234
Však já vím co je betta poznám co je betta. Komentoval jsem 4. fotku. Má tam divně vypouklé břicho.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.