Nejste přihlášen/a.
Na zídce u plotu si udělali kosáci hnízdo a mají vajíčka. Kosice seděla, ale najednou začala odlétat, dnes byla celý den pryč a vrátila se až večer. Fakt je, že kolem lítá pes a štěká, ale to dělal i předtím a nevadilo to. Je to normální , aby kosice na tak dlouho odlétala, když dříve seděla celý den? Neudělali jsme něco špatně? Co máme dělat, aby to normálně vyseděla?
Hm, pravděpodobně kosice nemá dostatek klidu a vajíčka již budou při současném počasí zachladlá. Není to ale nijak velký problém, kos má dvě snůšky za sezonu a tak si jistě s tou další poradí lépe. V žádném případě ptákům nezasahujte do hnízdění!
Děkuji za odpověď. Už zase odlétla. Asi cítí, že z vajíček nic nebude. Mám tam ta vajíčka nechat i když se už nevrátí? A co s hnízdem? Potřebovali bychom vysekat kolem růže - nechali jsme je tam jen kvůli hnízdění. Kosice si zase postaví nové hnízdo? Může se vrátit? oužije to hnízdo s vajíčkama někdo jiný? Mám to nechat tak jak je - i když se kosice neobjeví třeba týden a už jasně z vajec nic nebude?
Klidně hnízdo zlikvidujte, nepřemísťujte ho, bylo by to zbytečné. Kos je šikula a hnízdo si buď postaví nové, nebo si nějaké najde. Vím to opravdu jistě, každý rok je máme na zahradě...
na balkone v kvetinaci si nam udelala kosice hnizdo..postupne snesla 5 vejec a vetsinu casu na nich sedi.chtela jsem se zeptat, jestli je mozne, ze na vejcich obcas sedi i "tata kos"...na internetu jsem nasla, ze na vejcich sedi pouze samice...ale podle naseho hnizda to vypada, ze tam sedava i samec. je to mozne?
diky za odpoved
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.